Автоматичен смукач

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
maniak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maniak » Нед 12 дек 2004 1:05

Вдясно на карбуратора има едно кръгло чудо с два отвора. Вътре има една биметална пластина. Подозирам че то ти прави проблема. Можеш да го излолираш преспокойно. Неговата задача е ако темппературата е под 5 градуса да ти държи няколко секунди 2800-3000 оборота. Също виж и да не съ му спукани маркучите. Резултата ще е същия.
Пиши кво си направил:)

mad_doctor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mad_doctor » Нед 12 дек 2004 11:02

Абееее на някой работи ли му тъпия смукач нормално егати!!!! И при мен има проблеми!! Като паля на студено оборотите се качват докъм 2000 за 2-3 секунди и после падат и колата загасва или тресе и се дави...регулатора на въздушната клапа е проверен, не е той. Майстоът ми твърди, че като настроил оборотите да са високи на студено те си оставали на 2000 дори като едва ли не прегреела колата и оттам => каза, че е прецакана термоампулата дето трябвало да връща оборотите като загрее. За това давене и прекъсване ми каза, че било от някакви платна на икономайзера (пак някаква джаджа по карба) и вече съвсем се видях в чудо с тоя 2Е2! Утре ще ходя при Васко да разчовъркаме пък ако установиме, че не работи наистина тази ампула ще трябва да я сменям...но пък тъпото давене от какво е...като е студена и запаля имам чувството, че ей сега съм си измил двигателя и са се намокрили свещите или делкото примерно и работи на 2-3 цилиндъра...но неможе да е това, а и то се оправя след 5-10 минути..мистерия

Потребителски аватар
maniak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maniak » Нед 12 дек 2004 23:26

Май никои не чете. Оборотите ди се вдигат за няколко секунди именно от онази джаджа с биметалната пластина ( Мога да обясня точно как работи но не ми се пише, ако настоявате ще напиша). След това падат обаче защото не ти работи ампулата. За давенето едниственото ми обяснение е да не ти работи ваккума които дърпа леко клапата на скукача преди да позагрее колата. В друг постинг обаче казваш че той работи. На мен автоматичния смукач ми работи и съм много доволен. Като е студена задържа 1400-1500 оборота който постепенно падат. Само се надявам да не ми замине ампулата и на мен скоро :shock:

mad_doctor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mad_doctor » Пон 13 дек 2004 1:14

Но отначало като я запалиш ти държи толкоз, нали? А при мен такова нещо няма...и кажи за колко горе долу време ти падат до нормално в тези студове сега...

mad_doctor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mad_doctor » Пон 13 дек 2004 1:23

А иначе ако ти се пише наистина обясни цялата система, защото иначе трудно ще разгадая мистерията без да знам точно как трябва да работи тва чудо.

Потребителски аватар
maniak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maniak » Пон 13 дек 2004 8:24

Оки. Довечера обещавам да ти напиша как бачка. Сега отивам на работа :P.
За времето зависи..... не повече от 6-7 минути на студа. Ако я оставя на место даже и по бързо. Днес ще засеча:)

mad_doctor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mad_doctor » Пон 13 дек 2004 10:53

Засечи и кажи после на колко оборота ти пада като загрее и при каква температура на двигателя се нормализират.

Потребителски аватар
Golf 2GL
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Golf 2GL » Пон 13 дек 2004 11:37

maniak написа:Май никои не чете. Оборотите ди се вдигат за няколко секунди именно от онази джаджа с биметалната пластина ( Мога да обясня точно как работи но не ми се пише, ако настоявате ще напиша). След това падат обаче защото не ти работи ампулата. За давенето едниственото ми обяснение е да не ти работи ваккума които дърпа леко клапата на скукача преди да позагрее колата. В друг постинг обаче казваш че той работи. На мен автоматичния смукач ми работи и съм много доволен. Като е студена задържа 1400-1500 оборота който постепенно падат. Само се надявам да не ми замине ампулата и на мен скоро :shock:

И на мен ще ми е много много да обясниш как биметалната платина, и то в началото вдига оборотите :lol:
:shock:

Потребителски аватар
maniak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

SLEEPY

Мнениеот maniak » Вто 14 дек 2004 0:24

Време на действие на автоматичния смукач.
Както казах 6-8 минути. Като излезе от бялото се нормализират оборотите. Днес го засекох два пъти. Като километри не повече от 1.5 2 км в студа.
"Биметалната пластина" :twisted: :roll: :evil:
Първо да уточня че имам в предвид не пластината на смукача ами една кръгла пластина която се намира в един кръгъл корпус от другата страна на смукача.
Мисля че след 88 година почват да слагат тази джаджа. Нарича се ' Termo Time Valve за по кратко TTV.
TTV с свързан с два кабела + и -. При даване на контакт към тях се подава напрежение съответно те нагряват една плочка която съовветно нагрява пластината за която говоря. TTV също е свързан с 3-4 точковия модул ( за по кратко 34) посредствум тръбички за въздух. Когато пластината на TTV е студена тя държи клапана отворен ( през него преминава въздух) съотвенто 34 не може да създаде ваккум и да прибере пишката си: :shock: . След като се нагрее пластината затваря TTV ( въздух вече не преминава) в 34 се образува ваккум и той си прибира пишката в нормално положение.
:idea: За да разбера всичко това направих два TTV на нищо:) Ако на някой му се намира ТТV да свирка плащам го скроммно:) Той никога не се чупи ако не попадне в мойте ръце :twisted:. Няма проблем да се кара без TTV неговата задача е просто да държи мисля 2800-3000 оборота за 5сек.
Сори ако много умотано съм го написал:) Спи ми се :oops:
Сега аз да питам. Понеже ми писна от газта и минавам на бензин
( вече е малка разликата в цената а във вървежа е голяма) Интересува ме колко ви харчат EZ-тите. Също ме интересува само от реглажа на CO ли зависи разхода като приемем че всичко по карбуратора бачка.
Също доколкото знам колкото по-завито винчето на CO толкова по бедна смес и обратното. Объркал ли съм се или е така.
Последните въпроси са към Golf 2GL но който може да даде мнение е добре дошъл:).

Потребителски аватар
Golf 2GL
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Golf 2GL » Вто 14 дек 2004 9:28

А, това вече е друго нещо. Термо временния клапан управлява 3-позиционния блок, а той оборотите.
Обаче има и термо ампула, а има и нагревател....
абе егати карбуратора.

За бензина - ами моята кола, която е 85 година, харчи 10 градско и 7-7.5 извънградско.

В града я карам мнооого лекичко. Извън града около 120-140.

На газ ми харчи около 11. За извънградско незнам.

П.С. Въпреки че съм изучил тоя карбуратор повече от болшинството от майсторите, не съм успял да я накарам тая кола да лети. Но това го отдавам на ЕГН-то и. Може и да има нещо по хлабини на клапани, ама...там не разбирам. :lol:

Потребителски аватар
maniak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maniak » Вто 14 дек 2004 21:44

За разход 11/100газ на газ или на бензин палиш? Аз паля само на газ и последните два пъти разхода на газ е 15 :shock: А уж изпарителят е след ремонт. Верно е че е студено и карам малки разстояния ама 15!
За вървене на бензин върви ама на газ с бавна. Особено на байр или на висока предавка.

Последна промяна от maniak на Вто 14 дек 2004 21:49, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
maniak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maniak » Вто 14 дек 2004 21:46

ТОВА Е ИЗЛИШНО:)

Потребителски аватар
Golf 2GL
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Golf 2GL » Сря 15 дек 2004 9:35

Паля само на газ. Питах го тоя дето ми монтира, че знам че се пали на бензин и после се превключва.
Той каза...само ако е много студено. :lol:

Верно, пали от 3 тия път, докато на бензин от раз. :D

Потребителски аватар
Papa_Dock
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Papa_Dock » Сря 15 дек 2004 11:14

Еи 4овек така както се хили6 4е пали6 на газ мноо бързо 6те смени6 мембраните знам от опит :wink:

Потребителски аватар
Golf 2GL
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Golf 2GL » Сря 15 дек 2004 11:26

Това не го разбрах :x

Трябва да паля на бензин сутрин ли?
А мембраните са си нови :D

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”