Изядени зъби на зъбно колело.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Изядени зъби на зъбно колело.
Ами аз ако повдигна червеното колело малко нагоре, пак ще износва зъбите, само че в средната част на зъбното колело. Не съм напълно сигурен, но мисля, че разстоянието между колелото и безконечника е голямо. А пък ако ги приближа двете по някакъв начин пак ще изронва зъбите, ама не на половина ами направо целите. Така мисля 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Днес сложих на червеното отдолу дето лагерува в скоростната кутия една шлалувка, за вдигна леко нагоре червеното и да обера радиалния му луфт. Срелката трепереше до 40, застана на 60, а карах по-бързо, после спрях, тръгнах и стрелката не мръдна.
Някой знае ли със сигурност как лагерува червеното колело в корпуса на кутията?
Вече не знам от къде е проблема. Надявам се да не е на скоростната кутия.
Някой знае ли със сигурност как лагерува червеното колело в корпуса на кутията?
Вече не знам от къде е проблема. Надявам се да не е на скоростната кутия.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Ако съм разбрал правилно стрелката на скоростомера е застанала на 60км/ч и сега не мърда оттам?
-
- Автомобил:
- Двигател:
В бързините не съм обяснил както трябва.
Като спрях стрелката си падна на 20 до ограничителя. После тръгнах и скоростомера не работеше.
Жилото се върти свободно, не запъва, преди съм го пълнил с масло. Километража (уреда) преди около 2 години и половина го смених, защото пропаднаха цифрите на пробега, колелцето беше превъртяло в оста, уж с лепило с това с онова, накрая счупих оста на стрелката на скоростомера
На стария уред пишеше 950, на новия същото, щом предавателните числа са еднакви няма значение дали е от бензин или дизел нали?
На дрелката с жилото скоростомера работи както трябва, още преди съм го опитвал, като слагах новия уред.
Каквото става явно става с това червено зъбно колело.
Като спрях стрелката си падна на 20 до ограничителя. После тръгнах и скоростомера не работеше.
Жилото се върти свободно, не запъва, преди съм го пълнил с масло. Километража (уреда) преди около 2 години и половина го смених, защото пропаднаха цифрите на пробега, колелцето беше превъртяло в оста, уж с лепило с това с онова, накрая счупих оста на стрелката на скоростомера

На дрелката с жилото скоростомера работи както трябва, още преди съм го опитвал, като слагах новия уред.
Каквото става явно става с това червено зъбно колело.
- bobi_diesel
- Автомобил:
- Двигател:
Жилото има ли гарнитура където влиза в ск кутия?При мен без Тоя горнитура и прави същите номера,кутията ми е 4s с бяла зъбчатка.Като сложа тая гумена гарнитура(не мога да я намеря нова) и работата заспива.
-
- Автомобил:
- Двигател:
До сега не е имало гарнитура между кутията и жилото. Преди малко сложих един О-пръстен там и изобщо не работи километража.
Някой знае ли как лагерува червеното колело в скоростната кутия?
Някой знае ли как лагерува червеното колело в скоростната кутия?
-
- Автомобил:
- Двигател:
След като се изядоха около 8-9 зъба от зъбното колело на оригиналното жило, сложих друго втора употреба с негово зъбно колело, изяде и тях. Купих за 7 лв. само зъбно колело. Разменях на двете жила трите зъбни колела и опитвах с всяко жило и зъбно колело, и така и не се оправи. Оставих жилото втора употреба с новото червено зъбно колело.
С гарнитурка или О-пръстен между жилото и скоростната кутия изобщо не мърда стрелката.
След три сваляния на скоростната кутия лятото забравих вече как лагерува в кутията, май имаше втулка или само разпробито в корпуса.
После изкривих леко жилото, за да приближа червеното зъбно колело по-близко до безконечника на изходящия вал, и така трябва жилото да се поставя при едно положение спрямо кутията. Заради сълзене на масло сложих и червен силикон между жилото и кутията.
За сега работи километража, макар че сякаш показва малко повече.
В крайна сметка не мога да разбера защо изяжда зъбите.
С гарнитурка или О-пръстен между жилото и скоростната кутия изобщо не мърда стрелката.
След три сваляния на скоростната кутия лятото забравих вече как лагерува в кутията, май имаше втулка или само разпробито в корпуса.
После изкривих леко жилото, за да приближа червеното зъбно колело по-близко до безконечника на изходящия вал, и така трябва жилото да се поставя при едно положение спрямо кутията. Заради сълзене на масло сложих и червен силикон между жилото и кутията.
За сега работи километража, макар че сякаш показва малко повече.
В крайна сметка не мога да разбера защо изяжда зъбите.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”