Лампа за авариен режим на Голф 4 бензин?
- kat007
- Автомобил: VW Golf IV GTI
- Двигател: 1.8T AGU
Re: Лампа за авариен режим на Голф 4 бензин?
Ще се радвам ако успееме по някакъв начин да го активираме този CHECK 

- rosko-rs
- Автомобил: VW GOLF IV GTI
- Двигател: AGU -1999
изобщо го нямаме повечето,неможе на всички да са ни ги изрезали 

- kat007
И аз това си мисля ...имам един приятел с Голф 4 1.4 16v И като даде на контакт му светва чека и лампата (EPC) след това изгасва ( което е нормално ) но не си го обяснявам ..неговата e 1998 г.
...а на нас с по новите модели не бачкат 

- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Rabbit_TDI написа:... на ВАГ-а даже дадох да тества инструментите и при светкането на всички лампи не светна
С VAG COM, когато правиш тест на лампите няма да ти светне, защото той прави тест само на активираните индикации. Например ако е активирано ниво на казанчето за чистачките, при теста ще светне, ако не е - няма.
Между другото прегледах разни подобни теми във Вортекса и други като него, дето излизат в Гугъл, но и те са стигнали до тук, като нас - констатират, че контролата не свети и толкоз. Как и дали може да се пусне, никой не знае. Трябва да прегледаме руснаците какво са се изказали, но там ми е малко трудно с търсачката.
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
И с превода е още по-зле 

Според ел.схемите, на автомобили с AKL двигател, самото ECU няма изход за управление на Check Engine индикатор на таблото. Преполагам и при AGU е така. Мисля че само на автомобили с 2 ламбда-сонди е подвързано, т.е. от ECU-то си има такъв изход.
Още миналата пролет ме глождеше да си подвържа да ми свети Check Engine при проблем, и направих горните проверки. И таблото (1J0919881B) разглобих- оказа се, че си има светодиод и управление: за да светне CheckEngine, трябва да се подаде маса на 32пин на зеления конектор на таблото (кабел: бял+синьо), съответно за да не свети- не се свързва или +12V. Между другото- в таблото си има и индикатори със управление за ASR/ESP, EPC, HoodOpen, Trailer Blinkers. Интересното е, че всичките работят, но не се чекват при тест на лампите с ВАГ-КОМ.
И така, преминах към действие, за да "сприятеля" ECU-то на AKL с CheckEngine на таблото. Стана лесно- вече си бях направил работещ кодочетец, който стои в жабката на колата и го вадя, ако трябва да си чета/чистя грешки по моторелектрониката. Ето как изглежда първата му (и засега последна) версия:

Промених кода в микроконтролера, и монтирах версия на този кодочетец без дисплей постоянно в колата (кутийка с размери 9см Х 6см Х 2 см), който работи така: постоянно чете за грешки в ECU-то и ако има, светва ChechEngine. За да мога да си правя диагностика с ВАГ-КОМ, откачам временно този модул от К-линията.
Иначе все още се каня да оптимизирам габаритите на кодочетеца- идеята ми е да вкарам всичко в корпуса на Нокията. Имам вече SMD-версия на микроконтролера, само малко повече свободно време да остане...
Между другото, подвързал съм индикатора HoodOpen към вратите и предния/задния капак. И в момента, ако има нещо незатворено, този индикатор свети. И индикатора ASR/ESP подвързах, когато монтирах ASR-a лятото.
Още миналата пролет ме глождеше да си подвържа да ми свети Check Engine при проблем, и направих горните проверки. И таблото (1J0919881B) разглобих- оказа се, че си има светодиод и управление: за да светне CheckEngine, трябва да се подаде маса на 32пин на зеления конектор на таблото (кабел: бял+синьо), съответно за да не свети- не се свързва или +12V. Между другото- в таблото си има и индикатори със управление за ASR/ESP, EPC, HoodOpen, Trailer Blinkers. Интересното е, че всичките работят, но не се чекват при тест на лампите с ВАГ-КОМ.
И така, преминах към действие, за да "сприятеля" ECU-то на AKL с CheckEngine на таблото. Стана лесно- вече си бях направил работещ кодочетец, който стои в жабката на колата и го вадя, ако трябва да си чета/чистя грешки по моторелектрониката. Ето как изглежда първата му (и засега последна) версия:

Промених кода в микроконтролера, и монтирах версия на този кодочетец без дисплей постоянно в колата (кутийка с размери 9см Х 6см Х 2 см), който работи така: постоянно чете за грешки в ECU-то и ако има, светва ChechEngine. За да мога да си правя диагностика с ВАГ-КОМ, откачам временно този модул от К-линията.
Иначе все още се каня да оптимизирам габаритите на кодочетеца- идеята ми е да вкарам всичко в корпуса на Нокията. Имам вече SMD-версия на микроконтролера, само малко повече свободно време да остане...
Между другото, подвързал съм индикатора HoodOpen към вратите и предния/задния капак. И в момента, ако има нещо незатворено, този индикатор свети. И индикатора ASR/ESP подвързах, когато монтирах ASR-a лятото.
Последна промяна от tonyM на Съб 08 яну 2011 23:11, променено общо 1 път.
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Ех, този Тони бе!
Признал съм го.
Руснаците пасти да ядат.
Признал съм го.
Руснаците пасти да ядат.

- Rabbit_TDI
- Контакти:
[quote="tonyM"][/quote]
Бате ти си нечовек
Бате ти си нечовек

- kat007
Незнам ...но наистина колегата toniMразбира МНОГО
От както видях темата му за вграждане на ASR,EDS,ESP... в AKL мотор ..направо не ми се вярваше а на вичкото отгоре дори и копче си е сложил и светлината индикация на таблото му работи ...нямам думи наистина ...това между другото сигурно е единствения Голф 4-ка AKL с тези екстри
Добре....а какво ще кажете за EPC лампата и лампата за отворен багажник

Добре....а какво ще кажете за EPC лампата и лампата за отворен багажник

- Rabbit_TDI
- Контакти:
kat007 написа: EPC лампата
Какво върши тя?
С колегата kat007не съм съгласен,че на по-новите коли не се включва check engine.
Колата ми е 2002 г.77kw,105 ps,16v variant бензин.При даване на контакт в/у обо-
ротомера се изписва ABS,а в/у километража са няколко символа,като втория от долу
нагоре по часовата стрелка е чека,над него е ABS,внимание/дръпната спирачка/,аку-
молатор и др.След даването на контакт времетраенето на показваните символи трае около няколко псекунди след което се скриват.Показват постоянно,ако има проблем
на някой възел свързан с обозначения символ.
Колата ми е 2002 г.77kw,105 ps,16v variant бензин.При даване на контакт в/у обо-
ротомера се изписва ABS,а в/у километража са няколко символа,като втория от долу
нагоре по часовата стрелка е чека,над него е ABS,внимание/дръпната спирачка/,аку-
молатор и др.След даването на контакт времетраенето на показваните символи трае около няколко псекунди след което се скриват.Показват постоянно,ако има проблем
на някой възел свързан с обозначения символ.
- kat007

Колеги ..а какво ще кажете за лампата > ECP < Тази лампа показва ако има някаде по колата Ел.проблем ( например неработеща крушка )

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”