километража не работи!?!?!?! помощ

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Нед 30 юли 2006 10:33

Слагаш някаква предпазна лента(най-добре от хартиената за боядисване,че не оставя следи) върху циферблата.След това с две плоски ,подходящи по размер отвертки напъваш леко стрелката на горе от двете срещуположни посоки.Внимавай как прилагаш усилието,да не изкривиш оста на стрелката!Това е Колега.Успех

П.П Да не върнеш много километража :wink:

Потребителски аватар
pokeer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pokeer » Нед 30 юли 2006 18:35

Благодаря на всички за помоща. Успях да оправя нещата , но сега имам друг проблем. Не ми отчитя вярно скоростомера. от къде може да идва проблема. Отчита с 15 - 20 километра повече!

Потребителски аватар
Жоро Делчев
BBS Collector
Автомобил: Golf GTI16V
Двигател: ABF 1994

Мнениеот Жоро Делчев » Нед 30 юли 2006 20:54

Ako си го разглобил е станало така,понеже е много фин уред и се разцентрова при интервенция.

Потребителски аватар
WASP
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот WASP » Нед 30 юли 2006 22:22

pokeer написа:Благодаря на всички за помоща. Успях да оправя нещата , но сега имам друг проблем. Не ми отчитя вярно скоростомера. от къде може да идва проблема. Отчита с 15 - 20 километра повече!

Процедурата е следната,
преди металния стопер на скоростомера,на който стрелката ти "ляга" на 20 км потърси или бяла тънка линия или друг белег!Това е направено фабрично, с цел калибриране на скоростомера!Прехвърляш стрелката внимателно над стопера,внимаваш да не я изкривиш и в нормално положение стрелката трябва да сочи точно този белег! Ако не сочи я вадиш и я слагаш на белега,после внимателно я връщаш на стопера и си готов!
Успех в "хирургията" :D :D :D

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”