tyo написа:astragt написа:Благодаря ви колеги!!!
Да купих я чисто нова от АутоПлюс.
Производство е на SiemensVDO, само те ги правят. Цената и беше 396лв. Един познат ми уреди и отстъпка, първо ставаше дума за 20%, но в крайна сметка дадоха само 10%
Наистина се оказва голям проблем. Още идин познат с 1.6 101кс. има подобни проблеми, тя е още по-скъпа обаче.
Колега astragt вероятноста да повредиш и новата клапа е голяма! Според мен една от основните причини да се повреди старата са газови експлозии. Точно това ме възпира да монтирам "обикновенна" газова уредба на моя 2Е digifant мотор
Газовата уредва на предишният ми голф беше закупена почти без пари от собственика на един Passat B3 2E digifant, само с едно условие - аз да си я демонтирам. До момента му струваше две дроселови клапи и две кутии за въздушния филтър.
Ейййй добре, че отключихте темата.
Има продължение на шибания роблем.
След като се зарадвах, че колата ми заработи на 6, я карах така точно 50ина км. и след това паля и хоп ядец, старата песен на нов глас. Колата заработи точно както работеше преди да ида в сервиза.
На бензин зле, като пусна климатика пооправя, а на газ супер и със и без климатик. Бегом обратно в сервиза и наново се почна, какво се оказва - много бедни смеси /ламбдата отчита вярно, закачаха и тяхна в ауспуха/, налягане на бензина - перфектно, съмнениея за отишъл дебитомер или нещо по дюзите. В крайна сметка можеше и никога да не сменям тая клапа ако не бяхме се опитвали да е настройваме, просто проблема не е бил в нея. А тя, че си е заминала си беше заминала, неможе да се настройва, но можеше и никога да не се наложи. Та по въпроса с бедните смеси. Дайте идеи! Дебитомера ще го проверя след 2 седмици, че днес заминавам за море. Може ли да са дюзи? Странното е, че колата работи перфектно след като смених клапата за известно време - около 50км и след това паля и хоп на бензин пак зле, на газ супер.
А относно газовите експлозии и обикновенните газови уредби - колега според мен си прав до голяма степен, но всичко зависи от качестения монтаж и подържането на перфектна запалителна система. Аз лично съм супер доволен от монтажа, а цялата ми запалителна система е нова. Експлозии не съм имал да чукам на дърво. Имаше всъщност една, но вината си беше моя. Още повече експлозията незнам как точно може да повреди дросела /не казвам, че не може/ , защото ако гръмне, гръмва когато даваш газ, а дросела тогава е отворен и реално няма какво да се случи според мен, но пак казвам, може да съм в грешка.