...проблем с ниските обороти 2Е... направо гасне?!?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: ...проблем с ниските обороти 2Е... направо гасне?!?
Колеги от днес и аз имам същия проблем! Точно като на колега имах съмнение в дебитомера смених един после друг никакъв ефект! Има нещо което се намира до дроселовата клапа като разбутам и направо гасне! Не мога да разбера какво се случва с колата а с този последния дебитомер колата ми не е същата страхотно вървене показа! Мисля в поденелник да я закачат на диагностика но ако някой може да ми помогне!
- Sharky GTI
- Автомобил:
- Двигател:
... и аз сменях дебитомери това онова разлика почти нямаше(с 2 други съм пробвал).Пробвах и аз както си работи колата да мърдам кабели и да гледам за промяна в работата на мотора обаче нищо 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега днес бях да диагностика и се оказа топлинния датчик! Но се оказа и проблем в ТПС някой ако има тпс читав да каже!
- Sharky GTI
- Автомобил:
- Двигател:
...така,днес сложих дебитомера рециклиран настройки сичко точно и проблема си остана за мое огромно съжаление
.Мотора работи перфектно в целия диапазаон не забива на моменти като преди всичко е точно и върви на патрон,обаче пусна ли газта пак направо гасне или се опита да задържи вдигне до към 1000-1100об. и пак гасне.Днес взех още един ТПС на един приятел от неговото 2Е което си работи перфектно та утре ще сменям да пробвам от 3-те броя дето имам дано поне един даде + резултат та да прежаля тия камари пари дето струва и да си купя нов.
...Gabroveca какво направи с твоя ТПС,реши ли проблема и ако да как...
Поздрави.

...Gabroveca какво направи с твоя ТПС,реши ли проблема и ако да как...
Поздрави.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега пробвай с друго ЕЦУ... 9 стъпало май беше трябва да се разровя им гори и мотора да смениш пак няма да имаш празен ход
- Sharky GTI
- Автомобил:
- Двигател:
...
май на към нещо такова отиват нещата,ще опитам с ТПС-ите и ако не стане ще търся друго ЕКУ незнам само дали ще има проблеми с чипа дали ще мога да си го ползвам с друго ЕКУ 

- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
На цокъл е, спокойно.
- Sharky GTI
- Автомобил:
- Двигател:
аз знам че е на цокал 2-3 съм сменил
ам ми е интересно дали ще сработи на дръго ЕКУ примерно ако номерата са различни но пак от Golf 2E че знам пасатовите нестават,с друг куплунг са и софт-а бил друг май... но незнам несъм компетентен по тея работи затова питам
.

- motofan
- Автомобил: A4
- Двигател: 1.8T
я пробвай като отвориш ТПС -а да му удариш една мноого тънка смазка вазелин ,ама наистина тънка и го сложи пак ,аз моя така го лъжа, не съм сигурен че има някакъв невероятен ефект , но поне няма да му навреди. На моя май му помага поне временно 

- Sharky GTI
- Автомобил:
- Двигател:
...утре ще го тествам всякак,ше сменям ше смазвам и какво ли още не само да ми пъкне че е той и направо ще си купувам нов,а тоя като го хвърла ше иде през 9 планини в 10-та... направо ме е поял тоя джуруяк
.

чета и не мога да разбера Sharky GTI ?! има толкова съвременни методи за проверка и диагностика ,а ти вървиш на принципа проба- грешка?!учудвам се? взел си 3 ТПС-а и си готов да купиш нов а нямаш 20лв за диагностика?не такава с ВАГком ,а такава с мотор тестер където по отделно да ти се изследват модули и системи!от тук 20 мнения и ти 20проби ли ще правиш?
по същноста на питането ти- проблемът според мен е в грешка на измерваното количество въздух -(рециклираният ти дебитомер,допълнителен въздух ,ламбда контрол и т.н.) и дозирането - Адаптиране на системата на празен ход.получава се сигнал за обогатяване и системата чрез моторчето смъква оборотите!то е само за това - да регулира и стабилизира празния ход!не си писал с коя система си - с допълнителната 5 дюза или без!а твоето МПХ е просто един клапан .
по същноста на питането ти- проблемът според мен е в грешка на измерваното количество въздух -(рециклираният ти дебитомер,допълнителен въздух ,ламбда контрол и т.н.) и дозирането - Адаптиране на системата на празен ход.получава се сигнал за обогатяване и системата чрез моторчето смъква оборотите!то е само за това - да регулира и стабилизира празния ход!не си писал с коя система си - с допълнителната 5 дюза или без!а твоето МПХ е просто един клапан .
- Sharky GTI
- Автомобил:
- Двигател:
колега диагностика съм правил и нищо не откривам с нея (Ткса,КТС...).Дебитомера го вкарвам в параметрите дето му дават по Аутодата-та и пак нестава.Не ми е за парите за диагностики и чарколяци просто искам да си оправя котора да работи както трябва,карам си колата ежедневно и си я поддържам,работя в сервиз и с това се занимавам,допитвал съм се и до колеги и те неможаха нищо да открият.Просто мотора неиска да задържи оборотите като паднат под 1000об.Сменях и клапана за въздуха за тихите обороти и нее от него просто все едно наистина ЕКУ-то откава да оправлява мотора на тихи обороти.Понякога се опитва да задържи обороти падат много ниско около 400-500об напомпа до 1000об. и пак падат и гасне,а понякога направо връща оборотите и директно гасне.Пробвах с дебитомери и какво ли не и пак нестава,центровки стробоскопи ламбдасонди и какволи не и каквилине колеги добри маистори са я гледали и нема оправия.Сменям наред и пробвам щото вече ми е писнало и карам наред докато не се реши проблема,друго не ми остана... проба-грешка и това е
.Ако някои мисли че знае какво е да заповяда да помага с каквото може.
... нямам 5-та дюза колега,карал съм си така колата месеци наред с тази конфигърация и го няма6е тоя проблем докато не се започна преди известно време.Отначалото го правеше рядко не постоянно и изведнъж почна постоянно.

... нямам 5-та дюза колега,карал съм си така колата месеци наред с тази конфигърация и го няма6е тоя проблем докато не се започна преди известно време.Отначалото го правеше рядко не постоянно и изведнъж почна постоянно.
не се ядосвай ,а мислете с колегите си и се насочи към това дето ти писах! с едни клещи стискай и маркуча на МПХи му намалявай дебита и следи за реакциите на мотора!
така ще разбереш дали ЕБУ се е...ва!аз имам сервиз и знам как работят младоците!
почвай диференциална(по елементна диагностика) с мотор тестера и ще излезе косурът!
остави този КТС !а Ауто дата не е най - точна !ламбдата как я мерихте?с осци или ....?не знам ?!май бързате при диагностиката! на този мотор само на живи данни!и сравняване на показанията.успех!
и ни дръж в течение на нещата!
така ще разбереш дали ЕБУ се е...ва!аз имам сервиз и знам как работят младоците!

и ни дръж в течение на нещата!
- Sharky GTI
- Автомобил:
- Двигател:
...ламбда сондата я мерих с... направо нова и готово
файда никаква но поне си имам нова сонда,рецикиран дебитомер,температурен датчик,кабели капачка палец свещи бобина+комутатор... колегите почнаха да ме базикат че като се оправи тоя мотор да заработи ще ме надживее с сички тия нови части
...намислил съм да го затапя МПХ-то и да пробвам да реголирам с винта на дросела да докарам тихи обороти около 900об. и да спи града но това е в краен случай.Мотор тестер нямаме при нас само Текса-та ни е диагностиката,а с нея на параметри ми излизат 4-5 параметри и по тях сичко си е точно само дебитомера ми даваше че стига до 46% и падаше.Сега като го рециклирах с нова керамична плочка с потенциометара вътре ще го тествам утре пак да видя.Направило ми е и друго впечатление че като го стрелна с стробоскопа и на тихи обороти като го закрепя(като го запаля само тогава не гасне,без да му подавам газ да качва обороти)... странното е че неиска да застане белега на шайбата на едно място постоянно мърда напред назад.. нещо гони аванса а оборотите немърдат
.

...намислил съм да го затапя МПХ-то и да пробвам да реголирам с винта на дросела да докарам тихи обороти около 900об. и да спи града но това е в краен случай.Мотор тестер нямаме при нас само Текса-та ни е диагностиката,а с нея на параметри ми излизат 4-5 параметри и по тях сичко си е точно само дебитомера ми даваше че стига до 46% и падаше.Сега като го рециклирах с нова керамична плочка с потенциометара вътре ще го тествам утре пак да видя.Направило ми е и друго впечатление че като го стрелна с стробоскопа и на тихи обороти като го закрепя(като го запаля само тогава не гасне,без да му подавам газ да качва обороти)... странното е че неиска да застане белега на шайбата на едно място постоянно мърда напред назад.. нещо гони аванса а оборотите немърдат

ти с кой диджифант си?там има поне 3 системи?!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”