Разлики и прилики м/ду Golf i Seat ? кой каквото знае ..

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Fen » Нед 06 авг 2006 19:55

И мен Seat-a повече ме кефи от VW (карам Cordoba), но всеки си има различен вкус. Всичко е като Golf3, с изключение на тенекията - той колегата го е казал:
niks76 написа:двигателя е ФВ,ока4ване на г2-3,салон като на поло тенекията е испанска надявам се 4 съм помогнал;и вози по хубаво от поло и Г3

Относно поддръжката нямам оплаквания. Само от едно не съм доволен – ламарините, малко са по-„хилави” и самите сглобки не са толкова качествени. Но както колегата mishu е казал към края на 95г. всичко това се променя.

А относно тази статистика, за някои работи не съм съгласен
Peychev написа:Виж този линк...

Старите Ibizi до 93г. наистина са кофти, но след това е все едно да сравняваш Голф3 с аналогичен Голф3, но с други ламарини хаха разлика само в ламарината, а като гледам тези 15 % при 10-11г. и почти същото при 8-9г. коли това е нереално :shock

Потребителски аватар
vw16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw16v » Вто 08 авг 2006 18:39

ами няма общо с голф ,в по-долния клас е ,на практика е технически блзнак на VW Polo/на същата платформа е/ произвеждано от 94 г.-до модела с кръглите фарове/не им знам индекса на модела и не ми се рови /и е от същия клас автомобил,всъщност ибиса 2000 г. е фейслифт на ибисата от 94 г./първата произвеждана с технологии на VW/,след нея вече е актуалния в момента модел ибиса. По принцип доколкото техниката е от VW не вярвам да има някакви проблеми,общо взето въпрос на вкус .....и цена ,по-евтинки са от поло от същата година,предполагам качеството на използваните материали ще е незначително по-ниско ,но това едва ли е проблем кой знае какъв защото пък на модели от същия клас на разни други европейски фирми освен материалите и изработката не е на кой знае какво ниво и най-малкото е далеч от нивото на V.A.G.Иначе на платформата на Голф се прави Сеат Леон и Толедо.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”