Golf MK3 Антена
Re: антена
Това ми го казват хора дето и те са чули нещо, но не знаят със сигурност и затова питам тук ако някой е правил такова връзване да каже
- Bucket
- Автомобил: Skoda O2 комби TDI BMM
- Двигател:
А моята антена с усилвател е малка черна кутия точно до механизма на задната чистачка 

- mitko85
- Автомобил: E91
- Двигател: M47
Тъй,тъй, стара тема, ама аз имам едно питане към по-запознатите. Отскоро имам венто и забелязах на задния прозорец като пусна реотаните размразява всичко, само не и най-горните три реотана. Ясно, че там е фабричната антена на фабричния касетофон, но трябва ли тези реотани, които се ползват за антена да работят и като реотани за размразяване. При мен не работят.
- mitko85
Никой ли не чете стари теми... 

-
- Автомобил:
- Двигател:
на тая снимка да беше обозначил кое какво е,май викаш че е кондензатор?
На всички антени с тунери кабелите за сигнала и захранването са отделно.В самата ти кутийка трябва да е обозначено кое за какво е на платката.Не виждам защо ще подаваш ток на самата антена и на входа за тунера.Подаваш на кутийката която е един вид усилвател.
На всички антени с тунери кабелите за сигнала и захранването са отделно.В самата ти кутийка трябва да е обозначено кое за какво е на платката.Не виждам защо ще подаваш ток на самата антена и на входа за тунера.Подаваш на кутийката която е един вид усилвател.
Искам да подкрепя колегата Vento, за предложената от него електронна антена за 5 лв. Едва ли има по евтин и безболезен начин да се хваща отлично радио (тъй като външните антени често се атакуват от хулигани). Антената се монтира (лепи) горе отвътре на предното стъкло. Захранващият кабел се свързва към синия кабел от радиото (12 волта за захранване на антенен усилвател), антенния кабел към антенното гняздо на радиото, а ширмованата кабелна оплетка е минуса, аз го свързах със самонарезен винт към маса на тавана до плафона на лампата на осветление на салона. Това е, за 5 лв. резултата повтарям е отличен...
За тези колеги, които са си сменили оригиналното VW радио с ново, показвам съединител (за около 5-6 лв. от Елимекс например) за захранване на активната им оригинална VW антена.
http://elimex.bg/product/28677/saed-za- ... -sa-2.html
Без такова мнимо захранване не може да има качествено приемане на радио сигнал.
http://elimex.bg/product/28677/saed-za- ... -sa-2.html
Без такова мнимо захранване не може да има качествено приемане на радио сигнал.
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
mitko85 Ясно,че горните три реотана са прекъснати- според мен(там няма фабрична антена).
batVenci И с такова захранване пак не е качествено-може и антената да е виновна при мен
.
batVenci И с такова захранване пак не е качествено-може и антената да е виновна при мен

- mitko85
van4ooo написа:mitko85 Ясно,че горните три реотана са прекъснати- според мен(там няма фабрична антена).
Не съм много сигурен.
Vento написа:Ами аз съм гледал на Венто, но там е друго. Кабелът от радиото върви нагоре по шофьорската колонка, оттам по ръба на тавана до задната колонка (зад задна лява врата), където по принцип стои монтирано усилвателчето (ако го има - като кибритна кутийка е), което пък е включено към последните 3 реотана, които всъщност са антена.
Старшия го е казал. Като се стопли ще разглобя да видя.
Колега, стига се мъчи, просто като мен, а и като много други колеги от форума (виж форума), монтирай електронна вътрешна антена за около 5 лв. и си реши проблемите с радио приемането.
Какви ли не проблеми е възможно да има в оригиналната антенна система. Проследяването на всички елементи по веригата е трудно и времеемко, реализирането на мнимото захранване и т.н., според мен е излишно главоболие. Цените на проблемен елемент от оригиналната система едва ли ще са по-малко от 5 лв., дори и на старо...
Накрая си задавам следният въпрос: Щом системата е дефектирала веднъж, какво пречи утре пак да дефектира, ако е възстановиш в оригиналният вид?
Какви ли не проблеми е възможно да има в оригиналната антенна система. Проследяването на всички елементи по веригата е трудно и времеемко, реализирането на мнимото захранване и т.н., според мен е излишно главоболие. Цените на проблемен елемент от оригиналната система едва ли ще са по-малко от 5 лв., дори и на старо...
Накрая си задавам следният въпрос: Щом системата е дефектирала веднъж, какво пречи утре пак да дефектира, ако е възстановиш в оригиналният вид?
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Най-евтиното решение е да прекараш коаксиалния кабел до задното стъкло и връзваш последователно един обикновен кондензатор, не електролитен, а обикновен, със стойност между 1.0 и 3.3 nF на активния вход на нагревателя. Оплетката на кабела - на маса. Изпитан метод. Ако тунера ти е читав, работи без проблем на УКВ.
- mitko85
van4ooo написа:mitko85 Ясно,че горните три реотана са прекъснати- според мен(там няма фабрична антена).
Има антена, има, реотаните не са прекъснати. Това е снимка от моето венто. Вижда се и усилвателя и жичката към реотаните на стъклото. Както бях обещал, разглобено - снимано.

- chiki-riki
- Автомобил: Golf 2
- Двигател: 1.8
Vento написа:
интересува ме такава антена ако я скрия в калника, дали ще работи нормално ?
- дзвера
- Автомобил: ford escape
- Двигател:
chiki-riki написа:Vento написа:
интересува ме такава антена ако я скрия в калника, дали ще работи нормално ?
НЕ, аз я скрих в таблото над жабката и лови но много смущения прави, на стъклото се лепи и лови много добре
- chiki-riki
- Автомобил: Golf 2
- Двигател: 1.8
и аз така реших, ама от питане глава не боли
. Ще си търся такава за калника

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”