Няколко въпроса за голф 2

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ivkata
Автомобил:
Двигател:

Re: Няколко въпроса за голф 2

Мнениеот ivkata » Нед 27 фев 2011 21:57

Dare_16V_9A написа:
sharik написа:Мотора ти е моноинжекция с код RP аз съм с такъв :да:

На моното отдолу е само горивния филтър тази помпа е за голямо налягане за механичен инжекцион!

Бъркаш,моното пак си има две помпи! :wink: Налягането и помпата обаче са по малки от тези на мех. инжекций! :beer

Потребителски аватар
Dare_16V_9A
Автомобил: VW Golf MK2
Двигател: AFN1996 1991

Мнениеот Dare_16V_9A » Нед 27 фев 2011 22:03

ivkata написа:
Dare_16V_9A написа:

На моното отдолу е само горивния филтър тази помпа е за голямо налягане за механичен инжекцион!

Бъркаш,моното пак си има две помпи! :wink: Налягането и помпата обаче са по малки от тези на мех. инжекций! :beer

Еми може и да се бъркам,но на един приятел на Голф3 1.8 моно отдолу има само горивен филтър вместо помпа,на голф2 може и да има!

vubel
Автомобил: VW Golf II GT 1.8 Mono
Двигател: RP 1990

Мнениеот vubel » Нед 27 фев 2011 22:07

На моното отдолу е само горивния филтър

Ако е RP моно, не е само горивният филтър. С две помпи е. Едната е отдолу, другата е в резервоара.Аз съм с такъв двигател.

Потребителски аватар
ivkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivkata » Нед 27 фев 2011 22:08

Dare_16V_9A написа:
ivkata написа:
Dare_16V_9A написа:

Еми може и да се бъркам,но на един приятел на Голф3 1.8 моно отдолу има само горивен филтър вместо помпа,на голф2 може и да има!

Има повярвай ми :wink: ,имам го вкъщи и съм брал ядове с помпите му! :evil: А колкото до голф 3-ката,явно е като пасат В-3 ABS-RP(поне с тях съм се занимавал),имат само по една помпа в резервоара! :wink:

Потребителски аватар
Dare_16V_9A
Автомобил: VW Golf MK2
Двигател: AFN1996 1991

Мнениеот Dare_16V_9A » Нед 27 фев 2011 23:51

ivkata написа:
Dare_16V_9A написа:
ivkata написа:
Dare_16V_9A написа:

Има повярвай ми :wink: ,имам го вкъщи и съм брал ядове с помпите му! :evil: А колкото до голф 3-ката,явно е като пасат В-3 ABS-RP(поне с тях съм се занимавал),имат само по една помпа в резервоара! :wink:

Няма да споря! :да:

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Мнениеот Glove » Пон 28 фев 2011 0:06

На голф 2 1,8 моно 90кс. има две помпи за гориво, една в резервоара за подкачване на гориво с налягане 0,5Bar. до работната помпа под задната седалка. Тази под седалката е заедно с горивния филтър. Първо разбери коя помпа не работи, но може и двете да са заминали.

На голф 3 1,8 моно помпата е една и е в резервоара, но е двъстепенна и е поставена в така наречената „кошница“, но и отвора на резервоара е по голям и от там е първата разлика.

За речаване на проблема има един малко нестандартен начин. Взена се горивна помпа от Опел 1,4; 1,6 моно , неговата помпа е една и е потопена в резервоара и прави налягане 1,2-1,5Bar. Поставя се на мястото на тази в резервоара и се премахва тази под седалката, като се оставя само филтър. Аз карам така вече близо 2г. и нямам проблем.
Ето и ка става и излиза много по-евтино, една помпа от опел е 40-50лв. запазена втора употреба.
Изображение

А относно разхода на гориво, ако е наред всичко по управлението, ако има ланда сонда и работи правилно защото е възможно и да няма, трябва да гори около 8/100 смесено каране.

Успех, и като се прибера с жената юли месец ще се видим на сбирка за по една :beer !

djendov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djendov » Пон 28 фев 2011 16:28

Благодаря, ама под седялката не виждам нищо. тая помпа от долу купето, си има нещо като филтрър, а под седялката няма нищо освен купе :?:

Потребителски аватар
Glove

Мнениеот Glove » Пон 28 фев 2011 18:03

Да неправилно от моя страна, намира се от долната страна на купето.

vubel
Автомобил: VW Golf II GT 1.8 Mono
Двигател: RP 1990

Мнениеот vubel » Чет 03 мар 2011 1:16

Помпата не е под седалката, а е зад седалката, в багажника.В дясната страна на багажника, точно зад седалката.Ако имаш газова уредба, се пада точно под бутилката на газовата, под един капак с 3 види.

Потребителски аватар
Glove

Мнениеот Glove » Чет 03 мар 2011 20:07

vubel написа:Помпата не е под седалката, а е зад седалката, в багажника.В дясната страна на багажника, точно зад седалката.Ако имаш газова уредба, се пада точно под бутилката на газовата, под един капак с 3 види.

Колега ние говорим за друга помпа не за тази в резервоара!

djendov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djendov » Съб 05 мар 2011 14:47

Оказа се, че не е от помпата, която е под купето, а от тази в резервоара. цедката се е задръстила и помпата заминала. смених я с една от ПОЛО, само помпата де, използвам си моя механизъм. много съм доволем, ама ще трябва да сложа една добавка, да я поиздухам малко. днес я пробвах, в най-ниските обороти, на моменти губи тяга, може би е затлачен инжектор, но после се отпушва и... :screwy днес на входа на варна на 4-та стигна 170, ама ме достраша, понеже отзаде съм със счупен болт, и се кротнах. като ми сменят болта, ще видим колко вдига на 5-та :D като казах болт..дайте евтин вариант да го изкарам...от моя сервиз счупиха 2 бургии, а от един друг ми искат 20 лв..сякаш не ми се дават...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”