Колко ще ми вдигне разхода на гориво прехода от 13' на 15'
- victory1983
- Автомобил: vw golf 3 1993
- Двигател: ABF
Re: Колко ще ми вдигне разхода на горивопрехода от 13' на 15'
Зимните ми гуми са 13-ски,а летните 15-ски-разлика в разхода почти няма,15-ските мъничко повече го товарят от 13-ките,но си е поносимо!3-4 години карам така и нямам намерение да минавам на по-малки летни!А и все пак се усеща стабилност,макар и 1,4 да не върви кой знае колко!
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
По това което чета, повечето колеги които карат с 15-ки нямат нови гуми
Е после ще кажете че колата е по-стабилна и по-добре спира с тях! Да ама ако е с нови гуми, със стари галоши кел файда че имаш 15-ки, ако ще и 20-ки да и сложиш, ако са лубеничени кори, ти си спираш тя колата ускорява!
Аз имам 1,4 и съм правил много тестове, с по-запазени автомобили с 1.4 двигател, и всичките вървят нормално, само в ускорението има разлика, иначе при макс скорост най-много 150 и умира колата!
Но с 15-ки километража ще отчита грешно, ако греша не ме съдете!
Но според мен този двигател не е за 15-ки!
Щом 101 коня е с 15-ки, значи може да му се сложат 19-ки по вашата логика!
Но вие си знаете, колите са ваши, но когато качите 4 човека и багаж и 15-ки и ако тръгнете да изпреварвате ТИР или колона, имате чувството че някой ве дърпа отзад
п.п Гледам че има много мераклии за 15-ки! Що не пробате един номер! Примерно носиш маратонки 44-ти номер, що не си сложиш 46-ти и да почнеш да тичаш, да те видим
Същото е с колата 

Аз имам 1,4 и съм правил много тестове, с по-запазени автомобили с 1.4 двигател, и всичките вървят нормално, само в ускорението има разлика, иначе при макс скорост най-много 150 и умира колата!
Но с 15-ки километража ще отчита грешно, ако греша не ме съдете!
Но според мен този двигател не е за 15-ки!
Щом 101 коня е с 15-ки, значи може да му се сложат 19-ки по вашата логика!
Но вие си знаете, колите са ваши, но когато качите 4 човека и багаж и 15-ки и ако тръгнете да изпреварвате ТИР или колона, имате чувството че някой ве дърпа отзад

п.п Гледам че има много мераклии за 15-ки! Що не пробате един номер! Примерно носиш маратонки 44-ти номер, що не си сложиш 46-ти и да почнеш да тичаш, да те видим

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Не е чак толкоз трагично, колкото го описваш, колега. Аз лятото карам със 195/50/15 зимата карам със 175/70/13. Усеща се някаква разлика в динамиката, наистина, особено на извънградско. В града не намирам някаква разлика кой знае каква. За разхода - лятото не помня колко газ ми гореше ама ми се върти към 11 градско, сега гори малко повече, ама го отдавам по-скоро на студения сезон. Пробвах колата и след като ходих на газанализатор за настройка с 15-ките, понеже беше още топло и ми даде разход на извънградско около и малко под 8/100, като съм карал в ненаселените места с около 90-100-110 км/ч, а през селцата си спазвам ограниченията. Навярно с 13ките ще има разлика в тяхна полза, но няма да е толкоз фрапираща сигурно.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
stefan4o написа:Не е чак толкоз трагично, колкото го описваш, колега. Аз лятото карам със 195/50/15 зимата карам със 175/70/13. Усеща се някаква разлика в динамиката, наистина, особено на извънградско. В града не намирам някаква разлика кой знае каква. За разхода - лятото не помня колко газ ми гореше ама ми се върти към 11 градско, сега гори малко повече, ама го отдавам по-скоро на студения сезон. Пробвах колата и след като ходих на газанализатор за настройка с 15-ките, понеже беше още топло и ми даде разход на извънградско около и малко под 8/100, като съм карал в ненаселените места с около 90-100-110 км/ч, а през селцата си спазвам ограниченията. Навярно с 13ките ще има разлика в тяхна полза, но няма да е толкоз фрапираща сигурно.
Много добре те разбирам, аз съм пробвал и казвам това което ми е направило впечетление! Просто има и много голямо значение от състоянието на автомобила! Все пак 60 коня са били заводско, но тези автомобили са на по 15 години ако не и отгоре! И вече са 60 водни кончета! Дето със зор кретат!
Просто с голяма джанта и гума ще се иска яко натискане, пък ако набараш някой баир, например Гоце Делчев, или предел, също така и посока Рилски Манастир, колата повече от 2-ра няма да може да качи, ако е с багаж и хора! Та нека не заблуждаваме човек, и да си знае че тея коли не са за такива джанти, освен ако колата не се кара само до работа и до кафето, тогава може и 20-ки да и сложиш тъй-като не се кара много, но аз не мисля да имам кола за красота! Тове е моето виждане за нещата, всеки си знае какво да прави, няма невазможни неща, но има криза и парите за гориво винаги са кът, ако ще и на вода да караш колата!

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
На мен ми е пределно ясно и те разбирам, че малко спъват колата по-големите гуми. Не съм ходил по тези баири, които ми описваш и затова не мога да дам конкретно мнение. Но от кола с 60 к.с. няма как да искаш да лети по тях на 4-та и на 5-та особено пък натоварена с хора и багажи 

- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Нещо се спомена за цена на гумите. БФГудрич нови преди бяха около 115 лятна и 105 зимна. Данните са от преди 3 години. Това за 95/50/15, които са предписани за модела. 205/50/15 не знам как вървят.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
stefan4o написа:На мен ми е пределно ясно и те разбирам, че малко спъват колата по-големите гуми. Не съм ходил по тези баири, които ми описваш и затова не мога да дам конкретно мнение. Но от кола с 60 к.с. няма как да искаш да лети по тях на 4-та и на 5-та особено пък натоварена с хора и багажи
Ем колега, аз съм с 13-ки, сега немога да намеря от ТИКО с фланци да и сложа 12-ки колата ми върви нормално, не че ще провърви повече с по-малки джанти ма ще е по-пъргава! Аз лично на баир когато съм с багаж и 4-ри човека с 13-ки си пърпоря с 80км/ч на 4-та с натискане на педала! И така колата ми не загрява много! Ако падна на 2-ра и 3-та колата направо се съсипва да реди степените на перката на радиоатора и не спира! Представям си с 15-ки как ще е! Ще се налага да я бутат!
Не искам да обеждавам който и да е, че с 13-ки е по-хубаво, или обратното, просто споделям мнение, шот съм слагал 15-ки от познат за 1 седмица, и ти казвам няма такава мъка, пък ако нямаш хидравлика, спокойно си правиш трицепс

Та преди да се рипне на такава инвестиция, предлагам на колегите които имат мерак, добре да си помислят, или 1-во поне да пробват с такива джанти и да решат

-
- Автомобил:
- Двигател:
ас съм със 1,8 авс и вдига разхода с 1 лт. на газ. 198/50/15
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Добре де, как ги карат хората 17-ки, не говоря за 150 коня вдигатели? Ясно е, че като се натовари колата с 4-5 човека и багаж ще е зор с нормален двигател с каквито и да са джанти, правопропоционално на размера, но винаги ми е било интересно как ги търкалят с тези ниски гуми и все по едни пътища караме...Аз ще минавам от 14-ки на 15-ки с предписаните гуми от производителя, 1,8 РП е "звяра" - да очаквам ли да се спъне още повече колата и евентуално проблеми по окачването? Макар, че аз извънградско си карам с 80-90 км/ч макс и много много не се пъна като луд да изпреварвам и доказвам, защото все пак съм млад, а колата е стара
и предпочитам да не си рискувам живота/колата/парите и да стигна спокойно от А до Б...

- speed_kmg
- Автомобил:
- Двигател:
Има ли гуми - 185 / 50 / 15 ?
- demooo74
- Автомобил: vw golf 4 TDI
- Двигател: ALH 2000
Със сигурност ще стане малко по-устойчива в завои! Иначе при мен от 175/70/13 на 195/60/14 качи около литър!Колата голф 2 1,8 90кс 88г
лятото разход на газ около 9,5 смесен цикъл. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
А какво означава "горивопрехода"?
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, nokiangage не съм голям разбирач, но съм разпитвал хора със широки джанти и точно по темата, колегата с мотор 1,4 няма на къде повече да ходи! Максимум 14-ки с възможно най-тесните гуми! Проблемите с по-голямите джанти ударя, разхода както всички знаем! 1-литър бензин си е много разход отгоре все пак стари коли караме, после ударяме на окачването, там се армотизират лагерите, накраиниците и най-много се товари хидравликата, или реиката! И всичко това означава че повече са минусите и по-малко плюсовете да слагаш на малък двигател широки джанти!
Германеца не е по-тъп от нас, но всеки може да си сложи каквото иска!
От 14-ки на 15-ки горе доло бива, ма от 13-ки на 15-ки да минеш от чехли на кубинки
Германеца не е по-тъп от нас, но всеки може да си сложи каквото иска!
От 14-ки на 15-ки горе доло бива, ма от 13-ки на 15-ки да минеш от чехли на кубинки

- genuine lover
- Автомобил: VW Golf 4 V6
- Двигател: BDE 2002
"горивопрехода"=
Колко ще ми вдигне разхода на гориво__,__прехода от 13' на 15'
Колко ще ми вдигне разхода на гориво__,__прехода от 13' на 15'
-
- Автомобил:
- Двигател:
........ колегата ледено сърце направо ме разби със коментарите си. Защо се опитваш да си наложиш мнението, всеки кара с каквото и колкото и когато си иска. Горепосочените "байри" който изреди не са за планинско рали, а за туристически разходки и почивка и работа и не е нужно да се гони с по 80-100км/ч. Да не говорим че на повечето места няма мантинела и ти сече некой завоя или го изпуснеш, ше умалееш да падаш в някой от урвите. Карам Поло 1,9 дизел(64) и Шкода 1,9 дизел(90) и в двете коли като се натоварят 4 човека със сакове им се променя динамиката, затова всеки който управлява МПС е минал курс за придобиване на СУ на МПС и всеки си решава дали да изпревари или не.
п.п. лично аз съм нервен потребител, но немога да кажа че Полото с 195/50/15 има толкова фрапираща разлика от 175/65/13.
п.п. лично аз съм нервен потребител, но немога да кажа че Полото с 195/50/15 има толкова фрапираща разлика от 175/65/13.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”