проблеми Голф 3 1,8 mi 90 коня
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: проблеми Голф 3 1,8 mi 90 коня
ами аз така я взех с това гърне...да речем че колегата отпредният пост е прав но това дали може да влияе нещо, те крайните гърнета на бензинов голф и дизелов голф имали разлики?
- MiroslavMilenkov
- Автомобил:
- Двигател:
според мен ако пушенето и прекасването става само при студен двигател , на бензин е от ламда сондата (поне при мен от това беше ) сутрин като запаля почва да пуши черничко и почват аномалий в оборотите , след 10 мин спира при мен това беше
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Провери си регулировката на ТПС-а(ама не го пипай сам и не давай да го бърникат "по слух"
)...И въобще закачи я на декодер-не може да се разминеш без това!

Колега, това което описваш с паленето и прекъсването, черното петно и т.н. би трябвало да става на бензин при студен двигател. Ако е така, то причината е в платното показано от колеги по-горе. Това клапанче регулира излишното гориво и когато е втвърдено не функционира - притока на бензин е по-голям, по-богата горивна смес, непълно изгаряне, а оттам двигателя тресе като на 3 цилиндъра, пуши като нафтова печка и мирише страшно... голяма гадост. Просто го смени. Огледай около капака на моното дали нямаш теч на бензин - втвърденото платно често води до това. Ако е оттам би трябвало да има следи от гориво - аромат, че и петно върху генерацията. Аз поне имах такъв проблем...Успех!
-
- Автомобил:
- Двигател:
ами това е за Fiat Brava 1.4 16v...неоткрих за golf 3 '93 1.8 ABS...данеби да са еднакви?
Имам голф 2 1.8 моно инжекция 90 к.с. 1991 год. - имам проблем с двигателя. Колата не може да работи на тихи обороти. Мени си оборотите и гасне, като е студена няма дим от ауспуха.
Колега denisadsl, като гледам кода на платното(от линка)се досещам, че аз взех същото От един каталог са. Не е оригинално, но ми свърши работа. Само дето го чаках 5 месеца - липсваше доставка. И още нещо - ако проблема е в тая джаджЪ имай 1 на ум,че като караш колата освен полене на бензин,е необходимо и угасване на бензин. Инъче платното много бързо се втвърдява.
- jagler
- Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
- Двигател: CFFB-2014
По-скоро би се втвърдило когато се прегрее двигателя...и след 15г. употреба или калпав бензин.Дори и да караш на газ то е в контакт с бензина,освен ако не е изкл.бенз. помпа и се пали и кара само на газ.
- nik_kozarev
- Автомобил:
- Двигател:
колега провери дали ключето ти превключва всеки пьт на газ.при мен беше това.
- alstil
- Автомобил: VW BORA
- Двигател: AGZ - 1999
- Контакти:
Аз съм със същия мотор 1.8mi 90кс. Преди няколко години се наложи да правя ремонт на двигателя, та при поставянето "майсторите" в сервиза ми бяха объркали мястото на една от буксите на релетата за газовото. Благодарение на тази им интервенция и аз така карах на газ и бензин едновременно, докато не ми изгоря бензиновата помпата де. След като олекнах с 100лв за нова помпа посетих майстор за газовото. Човека за 2 лева ми реши проблема, та виж и при теб да не е така.
-
- Автомобил:
- Двигател:
сменен ключ за газта,сменен температурен датчик,сменени капачка с палец...проблема си остава когато е студена и запяла и започва да преглъхва и да пуши сиво-черно и да предъръпва много яко и непоема гаста до 3000 оборота макс. и преглъхва...така докато покарам и се мъча с няколко препалвания и форсирания и започва лека полека да се нормализира
- bahyr
- Автомобил: LEON ST
- Двигател: CXSA
Това на гас, на бензин или няма значение.
На диагностика закачана ли е, има ли грешки?
На диагностика закачана ли е, има ли грешки?
-
- Автомобил:
- Двигател:
да закачен е и на диагностика и там ми изкара 2 грешки,че има проблем с температурният датчик и ламда сондата но за ламда сондата майстора каза че се появявала грешката заради газовата...температурният датчик е сменен...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”