IVD написа: Колега ако не ти тропа двигателя /обясниха ми че при проблеми с биели и озновни лагери се чува тропане/ и ако си върви нормално според мен по - добре не пипай!
Върви,и то много добре даже

п.с Днес тръгнах да спирам и направих много рязко завоя тип "Г" и забелязах,че лампата на маслото веднага светна и угасна

Сега имам едно гадно предчувствие,също като един колега и дано да завърши като неговото:
"Аз така също се бех поизплашил с един Пасат който бях купил преди не повече от две седмици.Кофти е да четеш списание Здраве ,учебници по Вътрешни болести и ред такива.Почваш да си вменяваш кви ли не заболявания,и симптоми да им намираш.Понякога е по добре да не разбираш.
Та яви ми се едно тракане.Аз, за зла беля съм завършил ДВГ.Не че много съм отворен,но за внушения стига.
Веднага ми изплува в съзнанието някакъв бутален болт,и то точно чукащият,износен до немай къде !Биелен лагер ми изкочи също,умачкан ,превъртял,и все още въртящ се.И много стружки! Тва в съзнанието.Заедно с тракането.Разложено на честоти,звукови.И диаграма на оборотите.За да фана логиката.На болта.Буталния.И лагера.Биелния.
Отписах го двигателя на момента.Натъжих се ! Натъжих се като за 2000 лева.
Обичам ярките повреди.Такива дето се явяват само понякога,и само без да ги очакваш,и само без да ти казват нищо - са мор за клетите ми неврони.Ако ще е болт - да е недвусмислено износен,ако ще е лагер - да е недвусмислено надран,баталясал,блокирал.Щото иначе ред други неща можеш да набедиш.
Добре де !
При мен се улучи - Хепи Енд ! Лагер на оптегач на ремъка на климатика.
Тва тряа да си Агата Кристи.Въобще не знаех че имам оптегач.Добре че ми карат колата на сервиз.Там едно Генийче хванало леко разликата на звука при включен климатик,и при изключен.А въпросният оптегач е некъде отдолу.
Така веднъж пък на един Опел му изпадаше в резонанс щеката подпираща предният капак при отворено състояние.Обаче в резонанс когато си е полегнала,тоест при затворен капак.Като струна на контрабас!Мамка и !Докато разбера кво е,хиляди двигателни болести ми минаха през главата.И то Болести ! ма Болести! Тва панкреас,тва апендикс,тва скъсана аорта ,тва изпаднал черен дроб ,тва луксации по костната система. "