Няколко проблема с Голф 3.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Pavlikenski_92
Автомобил: Audi A3
Двигател: ABS 1993

Re: Няколко проблема с Голф 3.

Мнениеот Pavlikenski_92 » Пет 25 мар 2011 18:12

Незнам от къде е проблема,но е много кофти.Дори при едно обикновенно изпреварване се замисля преди да поеме и това е дразнещо като искаш да изпревариш и ти трябва ряз,а го нямаш в точния момент.Да не говорим ако изпреварването е в баир :banghead:
Сега се замислям,ако разстоянето между електродите на свещите не е регулирано както трябва :?:

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Съб 26 мар 2011 0:36

Току-що погледнах в Аутодата, за Бош има 2 модела свещи, при едните разстоянието е 0,8 мм, а при другите - 1 мм. Погледни ги и прецени - ако луфтът е над 1 мм сменяй :да:

Потребителски аватар
Pavlikenski_92

Мнениеот Pavlikenski_92 » Съб 26 мар 2011 0:46

icefire написа:Току-що погледнах в Аутодата, за Бош има 2 модела свещи, при едните разстоянието е 0,8 мм, а при другите - 1 мм. Погледни ги и прецени - ако луфтът е над 1 мм сменяй :да:

Че ще се сменят свещи ще се сменят и то с NGK BUR6ET.До колкото разбирам от колеги и от форума АБС-а излиза оригинално с тези свещи и са най добрите.
Друг е проблема,че голфа след смяната на катализатора наистина си започна да пърди и тенекиения звук дойде.Отначало покарах сякаш беше добре,но не е пърди си доволно и си дрънчи.Сега какво да си върна пак катализатора или?

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Съб 26 мар 2011 8:00

Колегите ти казаха да сложиш резонаторно гърне,но ти нали си знаеш какво как да правиш.
Сега задаваш въпроси на който вече ти се отговори.

slavi7575
Автомобил: Vokswagen Pasat B3
Двигател: PF 1988

Мнениеот slavi7575 » Съб 26 мар 2011 9:25

За замислянето при рязко подаване на газ върви на диагностика, може да е от ламбда сондата, центровка на запалването, на ангренажния ремък, датчик за температурата, някой вакуум. За намаляването нивото на спирачната течност си погледни задните цилиндърчета, обикновенно те изпускат.

Потребителски аватар
megatone
Автомобил: Golf 3 1.8 ABS
Двигател:
Контакти:

Мнениеот megatone » Съб 26 мар 2011 18:38

Заглъхването е от центровката на запалването :wink:

Потребителски аватар
neron-besniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот neron-besniq » Съб 26 мар 2011 19:43

Почисти си дросела,а съединителя не го сменяй,и на мен така ми отдляше,смених го и пак същия проблем,накрая сложих обикновено жило,и си го нагласих да отделя където искам,а смяната беше излишен разход!

Потребителски аватар
Pavlikenski_92

Мнениеот Pavlikenski_92 » Нед 10 апр 2011 20:22

Върнах си катализатора,докато не си взема резонаторно гърне,за да го няма металния звук.Разкачих акумулатора за една нощ за да изчисти натрупаните грешки и резултат имаше.Много по малко се замисля и ускорява доста по добре.Оборотите не са ми стабилни и на газ и на бензин,особено на газ.Как точно да почистя дросела?Трябва да се махне филтърната кутия и кутията над самото моно и задължително ли е да се свали клапата или може както си е на моното да се изчисти?След почистването разбрах,че трябва да се разкачи отново минуса на акумулатора или на ваг-ком да се настрои.Разбрах за колеги,които след почистването оборотите са се качили към 1400-600 и след 100-200 километра пробег са се нормализирали.
Поздрави!

Потребителски аватар
Pavlikenski_92

Мнениеот Pavlikenski_92 » Нед 10 апр 2011 20:39

Намерих точната тема за почистването на дроселовата клапа:
viewtopic.php?f=7&t=62348&hilit=%D1%87%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BD%D0%B5+%D0%BD%D0%B0+%D0%B4%D1%80%D0%BE%D1%81%D0%B5%D0%BB
За моя мотор 1.8 90 АБС има ли нещо по специално или е същото?

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Нед 10 апр 2011 21:14

Уважаеми колега!Не прави безсмислени "икономии"!Щом в компютъра ти има грешки значи имаш проблем!Иди на декодер,локализирай грешките и си оправи проблемите....Колкото и да е стар модел колата ти е все пак с достатъчно много електроника за да я бъзикаш като колежка на учрежденско парти...Един път стегнеш ли го 1.8 ABS ще ти служи вярно като рицар от двора на крал Артур! Но си иска нужните инвестиции....:да:

Потребителски аватар
Pavlikenski_92

Мнениеот Pavlikenski_92 » Пет 15 апр 2011 17:23

Току ще се връщам от диагностика.Закачиха колата и на грешки показа Датчик на Хол.Няма как да е той понеже ако е от него голфа дори няма да пали.Майстора се осъмни в центровката и излезе,че е от нея.Прескочил е със 6 зъба от белега.Фана се за главата човека,пита се това нещо как върви изобщо.Интересно как са прескочили зъбите без да разбера.С един уред,който незнам как се казва насочи към ремъка и започна да свети и отчете,че е на закъснение.Това нещо не мога да го схвана как точно отчита .. :screwy Голфа остана и до утре ще е готов.Това с диагностиката е много добро...закачаш и си проверяваш,до сега бях виждал VAG-COM и е на английски,а на този майстор беше си всичко на български.Дано проблема да е наистина в това.
Поздрави!

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пет 15 апр 2011 18:14

Какви са тези, прескочили зъби на центровката, някой може ли да ми обясни как става центровката на този двигател?
Във един друг форум майстора беше диагностицирал, че ситроена няма мощност, щото агренажния ремък бил грешно зацепен с 9 зъба. Дали майстора не е един и същ?
Уреда, дето свети нищо не измерва, просто свети на импулси. По едно светване на всеки оборот и като го насочиш към въртящата се шайба на двигателя шайбата изглежда неподвижна и може да се види къде е белега в момента на подаване на искра.

Потребителски аватар
Pavlikenski_92

Мнениеот Pavlikenski_92 » Пет 15 апр 2011 19:33

Сега се връщам от сервиза с голфа.Не е било от това със зъбите,майстора каза,че се е объркал.Завъртял делкото на 6 градуса така ми каза така казвам.Важното е,че сега голфа тегли много добре.Пробвах го и на газ и на бензин и при потеглянията въртя гуми хем с малко газ,но сега докато свикна е така.Преди като върна ключа да я изгася претрисаше и си работеше още малко докато спре,сега ще видим дали ще прави така.
Предполагам и ще ми падне разхода преди беше 8 бензин-10 газ,а някой път и повече :banghead:
Забелязвам,че оборотите пак не са стабилни,но са много по добре от преди.Ще си почистя дросела и дано се оправят.
Благодаря на всички,най вече на колегата joker.Ако не беше той да ме насърчи да ида на диагностика сега щеше да си се мудни още голфа.
Поздрави!

Последна промяна от Pavlikenski_92 на Съб 16 апр 2011 0:07, променено общо 1 път.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Пет 15 апр 2011 20:31

Колега,не знам кога ти е слагана газовата,но вероятно са се опитали да я регулират на "газ" чрез местене на "ъгъл на изпреварване на запалване".Самото газено кореспондира с трупане на грешки,ако е без тъй-наречения "ламбда-емулатор" или поне едно 'reset" реле.
Относно съединителя-и аз чакам да "свърши" съединител на същия модел,със същите симптоми..та вече 50 000км.Да,ама с него се кара само градско,на дълъг път не тръгвам.Има един "тест" на съединителя-на 4-5 скорост,ръчна,предните гуми в бордюр,газ до едно 3000об.и отпускаш плавно съединителя.Ако мотора не загасне..не се радвай :mrgreen: .Ще ти търсят едно 300+лева за тотална смяна(труд и части),само демонтаж/монтаж на скорости ти е 100 пари-така че не си струва да икономисаш откъм части,съединител(феродов + притискател + семерингче на вала + там каквото трябва.Марки -"National","LUK"... 200-240лв.идва комплекта.Аз лично ще си го сменя сам,като му дойде времето(поради ред причини,включващи и голяма доза инат :twisted: ).Не пренебрегвай и жилото,то е тип "саморегулиращо" и си има ОСОБЕНОСТ НА МОНТАЖА.
Всички тези проблеми могат да са съвсем "субективни"(и глъхнене,и съединител..),поразрови се из форума и виж кой е "твоят случай".И тия неща спадат към консумативи.Относно катализатора,махнах го-абсолютно безпричинно(за което съжалявам),да имам "метално дрънчене" въпреки резонатора и нова "мека връзка".Калпаво си свършиха работата..ама "друг път няма да има.."

Потребителски аватар
Pavlikenski_92

Мнениеот Pavlikenski_92 » Съб 23 апр 2011 18:17

Все още не съм си оправил проблема с нестабилните обороти.Не остава време да разглобя моното да почистя дросела,но забелязах,че като дам на контакт и усещам как педала на газта леко мръдва напред без да съм го натиснал.Също така самия педал има луфт назад към мен.Като си сложа крака под педала и го дигна към мен и се мести и то доста...не мисля,че трябва да е така.За да почистя дросела трябва да сваля дюзата и най вероятно ще я минем на ултразвук...само да остане време.
Поздрави!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”