Скоростна Кутия - Голф 4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
teddy
Автомобил: golf 4
Двигател:

Re: Скоростна Кутия - Голф 4

Мнениеот teddy » Вто 08 мар 2011 19:13

На брат ми голфа е същия 1.6SR, кутията му е DLP. Като го прибираше в гаража забеляза локва с масло(трансмисионно)! Предположих какво е станало. Свалих ме кутията и я разглобих ме. Бяха скъсани главите на 3 нита, едната от която беше счупила и кожуха от към съединителя. Парчето от кожуха го залепих ме с течен метал, а размерите му бяха колкото кибритена кутийка! Короната на диференциала я направих ме с 10мм. болтове стеганти с гайки и заварка на тях! Други поражения нямаше. Сега ще прави 3 месеца от ремонта и няма проблеми.

flipicha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот flipicha » Вто 08 мар 2011 21:49

Лошото е че трудно се намира кутия,а ако намериш е доста пари ,а и гаранцията е в рамките на 1 ден :screwy .Така че даваш сумати пари за нещо несигурно

Потребителски аватар
voi_skayt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот voi_skayt » Сря 09 мар 2011 21:40

Имам въпрос към колегата teddy. С какво я пробихте короната защота майстора при който е колата не смее да пробива короната. Била закалена

Потребителски аватар
Speedy86
Автомобил: Audi A4 1.8 20V
Двигател: ADR 1996

Мнениеот Speedy86 » Сря 09 мар 2011 21:54

voi_skayt написа:Имам въпрос към колегата teddy. С какво я пробихте короната защота майстора при който е колата не смее да пробива короната. Била закалена

Колегата не се е изразил правилно,тая операция с нитовете и аз я правих на брат ми на 4-ката не се пробива короната а нитовете в нея това е искал да каже teddy. :да:

Потребителски аватар
teddy
Автомобил: golf 4
Двигател:

Мнениеот teddy » Сря 09 мар 2011 22:19

короната не се пробива!!! изпили главите на нитовете от едната страна и ги избий.

Потребителски аватар
pedalchobaba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pedalchobaba » Чет 10 мар 2011 10:18

Ремонтния кит болтове има т.н. накатка, която е с малко по-голям размер от отворите за нитовете. При набиването им, тази накатка се смачква и законтря болта.
Разпробиване не е необходимо.
Изображение

flipicha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот flipicha » Пет 11 мар 2011 0:39

Скоростната кутия е твърдо за боклука.Намерих втора ръка за 600 лева,като цена дали си струва ?

Потребителски аватар
Speedy86

Мнениеот Speedy86 » Пет 11 мар 2011 0:44

flipicha написа:Скоростната кутия е твърдо за боклука.Намерих втора ръка за 600 лева,като цена дали си струва ?

защо за боклука бре колега каво толкова и има???

Потребителски аватар
voi_skayt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот voi_skayt » Нед 13 мар 2011 23:05

Може и да струва в Плевен ми искаха 700.
Колегата "pedalbaba" добре ги е дал тези болтове за тях разбрах и аз като се обадих във магазин на vw, само че късно. Майсторът каза че ще пробва да сложи нитове на короната на диференциала щото мойте всичките бяха тръгнали. Колко ще изкарат не знам още си чакам колата. Съвет към колегата дето му искат 600 за кутия, ако става си завари кутията и ако няма изронени зъби по валовете и короната си сложи въпросният набор болтове на диференциала за да не станеш като мен, Дадох луди пари за кутия 2ра ръка и след година айде пак heavy metal zork Хем ми е смешно хем ми се реве затова :beer :drunk :beer

flipicha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот flipicha » Пет 18 мар 2011 17:17

Значи смених ,но има един друг проблем.При подаване на газ колата " превърта " т.е оборотите се вдигат,но колата не тръва.Съединителя е нов на 1 година е.Този проблем се появи и когато старата скоростна кутия се прецака.Маисторът,които смени кутията ми обясни,че това е заради маслото което е пръскало и че след време е щяло да се оправи.Дали това е така или просто има някакъв проблем,как мислите

Потребителски аватар
pedalchobaba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pedalchobaba » Пет 18 мар 2011 22:34

Ама ти омазнения съединител ли сложи пак? Майстора ти как го е допуснал?
Добре, поне че дисковете на спирачките не е гресирал, та да не ти се хабят накладките ...
Човек сигурно се пошегувах неуместно, но махай го феродовия диск. Феродото му така се е просмукало с масло, че нищо не му помага. Преди да сложиш друг, хубаво измий всичко останало.

Потребителски аватар
Speedy86

Мнениеот Speedy86 » Пет 18 мар 2011 23:53

Ако си сложил омасленият феродов диск пак веднага го махай как ше се оправи бре тоя майстор има ли акъл,като се счупиха на брат ми скоростите беше същата работа но като ги свалихме от колата феродовият диск моментално замина на болкука а беше на не повече от 15 000км,слагай си нов тоя няма да се оправи и с бензин или друго нещо да го миеш оравяне няма!!!

flipicha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот flipicha » Нед 20 мар 2011 12:25

Думите на маистора : Караи я така,след време ще се оправи...
Ако се почисти хубаво няма ли да се оправи.Все пак е нов на има няма 10000 км .
За сега ще я карам така,че и без това финансите привършиха след тая скоростна кутия

Потребителски аватар
pleasuree
Автомобил: Golf MK4 V6
Двигател: AUE 2001

Мнениеот pleasuree » Пон 20 авг 2012 0:18

Как ще ти сложи мазните неща бе,я иди и го накарай да оближе всичко вътре :beat_butt2 ..Той така се надява ,като не се оправи (а то едва ли ще се оправи,най-много комплект да се наложи да сменяш) да отидеш при него и пак луди пари за монтаж/демонтаж и т.н.

urco123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот urco123 » Пет 07 сеп 2012 13:05

Колеги вчера отворих с.к. и нитовете който правих преди година си бяха в перфектно състояние нито един не се беше скъсал!!!! Само 1 лагер се беше поразбил също така и съединителя ми се беше поопекъл и него реших да сменя защото на втора ми хърхореше а също така погледнахме ябълката на скоростния лост казаха че от нея не съм можел да вкарвам първата майстора каза че има много хляб в нея и не съм купувал ремонтните гумички който се сменяли отдолу за това хърхорене от какво може да е било това чукане отдолу звукът беше същият когато се бяха скъсали нитовете!!!!! А видимо като я отоврихме само лагера се беше разбил!!!!!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”