Голф 3- Въпрос за крушка на парно

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
schveda
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос за крушка на парно Голф 3

Мнениеот schveda » Съб 14 май 2011 9:26

Колеги.аз също разглобих конзолата за парното и почистих старателно всичко със спирт.Смених оригиналната крушка,че беше почерняла с нова крушка 1,2W понеже не открих 2W.Въпроса ми е дали някой е обърнал внимание това зелено цилиндърче ,което е около крушката, с прореза нагоре ли се слага или надолу, и дали изобщо има значение?Аз го сложих с прореза надолу,но съм решил да търся по-силна крушка и да облепя с някакво фолио бялата капачка отвътре,за да отразява по-добре светлината ,защото сега средната врътка свети добре,но страничните са доста бледи.Та като разглобявам пак конзолата евентуално да обърна и зеленото цилиндърче.

Потребителски аватар
dushanov
Автомобил: Seat Toledo 2
Двигател: AGN

Мнениеот dushanov » Съб 14 май 2011 20:19

До колкото си спомням зеления цокъл е с цепката към двигателя, но не съм много сигурен. Колкото и да се чисти и прави, 1-ва и 3-та врътка винаги ще светят по-слабо! Просто така са устроени! :) Който иска повече има поне 15 теми!

Потребителски аватар
schveda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот schveda » Нед 15 май 2011 8:47

Вчера обиколих доста магазини и навсякъде само 1,2W крушки.Реших да проверя и в едно квартално магазинче за електронни елементи и там направо се смаях ,като видях какъв избор имаше различни видове крушки,цветове и т.н..Та взех си някакви LED-диоди на 12V,монтирани на пластмасов цокъл имитиращ формата на оригиналната крушка. Тези дни ще ги монтирам по един на всяка врътка и ако стане добре ще пиша.

Потребителски аватар
dushanov
Автомобил: Seat Toledo 2
Двигател: AGN

Мнениеот dushanov » Нед 15 май 2011 12:43

Диода и производните му балони имат насочена светлина. В конструкцията на нашите Голф3 е заложено точно обратното-разпръскване. За това има светловоди.

Потребителски аватар
schveda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот schveda » Съб 21 май 2011 17:42

След като си поиграх с разни диодчета и не останах впечатлен,най-после си намерих 2W крушка,облепих рефлектора с фолио и този път найстина разглобих всички светловоди и ги почистих добре.Резултатът сега е повече от добър,за човек който не е маняк мисля че е достатъчно.

Потребителски аватар
M_POLO
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: CBAB

Мнениеот M_POLO » Сря 10 авг 2011 21:21

колеги признавам, че не изчетох цялата тема ма имам едно може би тъпо питане сварях два пъти конзолата за врътките на парното и ме интересува дали е само една крушка тъй като я смених средната свети а първата и третата врътка и тъмно? Благодаря предварително но отговорили те :beer

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Сря 10 авг 2011 21:27

M_POLO написа:колеги признавам, че не изчетох цялата тема ма имам едно може би тъпо питане сварях два пъти конзолата за врътките на парното и ме интересува дали е само една крушка тъй като я смених средната свети а първата и третата врътка и тъмно? Благодаря предварително но отговорили те :beer

Светловодитееееееееееееееееееее!Почистване!

Потребителски аватар
M_POLO
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: CBAB

Мнениеот M_POLO » Чет 11 авг 2011 12:15

това го правих и ефекта е нулев а мисълта ми беше че е само една крушка нали така?

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 11 авг 2011 20:21

M_POLO написа:това го правих и ефекта е нулев а мисълта ми беше че е само една крушка нали така?

Крушката е една...но ако не почистиш ВСИЧКИ светловоди и особено белия рефлектор зад крушката не чакай ефект....апропо,ако го облепиш с алуминиево фолио ефектът се подобрява...

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Пон 02 ное 2015 20:26

Смених крушката. Много слабо свети в периферията - 2-те крайни врътки. Най-вече в средата свети. Светловодите които контактуват между декоративният панел и средната врътка си светят, всичко изглежда долу-горе чисто. Защо така?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”