Въпрос за бобина на Голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
dushanov
Автомобил: Seat Toledo 2
Двигател: AGN

Re: Въпрос за бобина на Голф 3

Мнениеот dushanov » Чет 24 мар 2011 0:25

DimoNN, допуснал съм правописна грешка, ако отбелязваш това-извинявам се!
megatone ... ------------------------//---------------------------------!
vaskoto1, чел съм доста твои мнения, имах някакъв колегиално-интелектуален респект спрямо теб, обаче да бъда назован с "неграмотник"... Както се изказа актьора на плажа в ,,Оркестър без име``-Айде нема нужда! Всеки допуска грешки, особено с правопис и граматика в нет пространствата. Ако някой реши да оспори горенаписаното от мен и реши да ми ака по темичката...нека ми бъде обяснено каква е разликата между думите "допускам" и "допущам"!
И по същество - понеже ми предложиха бобина втора употреба за 40лв (която, е с щампа на VAG групата и колата си работи нормално с нея) искам да знам, дали да я задържа. Не знам дали има разлика в бобините при разл. двигатели и години. И дано bobocamaro да е прав! :beer
п.с. С почти никакви лоши чувства към никого! :beer

Carfan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Carfan » Чет 24 мар 2011 9:07

Колега аз карам същата кола със същия мотор на метан.И при мен е абсолютно същото положение,като угася колата и след 2-3 секунди дам на контакт колата приритва.Ако изчакам известно време след като я угася,няма такъв проблем.Ако питаш мене недей да си пипаш колата,карай си я така.Щом си имаш резервна бобина проблема ти е никакъв,моята метанова уредба мисля че е монтирана 2006г, а бобината ми е оригиналната на която пише,че е от 95 та :да:

Потребителски аватар
dushanov

Мнениеот dushanov » Чет 24 мар 2011 9:33

Моята бобина е италианска. И колата е била италианка. Уредбата е монтирана 1999г. :) Направо падам! Еми така ще си карам... ако умре бобината... слагам тази на VAG и готово! :beer

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 24 мар 2011 14:37

dushanov написа:DimoNN, допуснал съм правописна грешка, ако отбелязваш това-извинявам се!
megatone ... ------------------------//---------------------------------!
- понеже ми предложиха бобина втора употреба за 40лв (която, е с щампа на VAG групата и колата си работи нормално с нея) искам да знам, дали да я задържа. Не знам дали има разлика в бобините при разл. двигатели и години.

Бобина 2-ра употреба можеш да вземеш само като разервна.Бобината и комутатора имат определен брой експлоатационни часове..най-често еднакви и за двата компонента(затова и новите са един цял неделим блок!).Не знаеш колко ще те изкара бобината 2-ра ръка.Аз бях взел за 20 лв една 2-ра ръка,оригинална с щампи но ме изкара точно 1 год.С новата от магазина карам вече 4 год :banana !И имам една резервна пак за 20 лв в багажника... :banana Няма да оставам на пътя за елементарни неща!

Потребителски аватар
dushanov

Мнениеот dushanov » Чет 24 мар 2011 20:21

joker, много ми трябваше подобна информация. Благодаря!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”