Как да разбера дали водната помпа ми е за смяна?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
turrisi
Автомобил: AUDI
Двигател:

Re: Как да разбера дали водната помпа ми е за смяна?

Мнениеот turrisi » Сря 16 мар 2011 20:00

Взимаш за 3 лева слушалки от аптеката и като чичо доктор слъйшеш кадето докачиш (само да те не дръпне за ушите някои ремък) така може да ти се вижда смешно но върши работа.....друго - мойта помпа даде фира и мастера дето я гледа каза ...ела да видиш какво става ....шаибата го удряше на кючек....ама от тоя(не моа са запра)...определено И стържеше като на шмиргел...това от мене...успех дано съм ударил едно рамо :да:

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Сря 16 мар 2011 20:07

turrisi написа:Взимаш за 3 лева слушалки от аптеката и като чичо доктор слъйшеш кадето докачиш (само да те не дръпне за ушите някои ремък) така може да ти се вижда смешно но върши работа.....друго - мойта помпа даде фира и мастера дето я гледа каза ...ела да видиш какво става ....шаибата го удряше на кючек....ама от тоя(не моа са запра)...определено И стържеше като на шмиргел...това от мене...успех дано съм ударил едно рамо :да:

Това ще го пробвам колега! Благодаря!

golf_III_2e написа:а палил ли си я без ремък на генератора и хисравлика запали я ви6 има ли шум така.

Пробвах без ремъка на динамото, проблема намалява, но си го има! :screwy

Потребителски аватар
golf_III_2e
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_III_2e » Сря 16 мар 2011 20:19

a ремъците нормално ли ги изпъва6 да не би да ги пренатяга6

Потребителски аватар
zdravko555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko555 » Сря 16 мар 2011 21:42

golf_III_2e написа:kaто свали6 ремъка ви6 има ли луфт нагоре и надоло ако няма и не те4е не я бараи.А този 6ум за които говориш се появява когато лагера на помпата се разбие и лопатките на турбината запо4ват да стържат по блока.Не жинаги помпата теква като се разбие лагера въпреки 4е оста има луфт.

мойта е смених точно с такива симптоми, не течеше, но лагера ме изнервяше много.Звука е по-скоро като от шмиргел, но имаше и като хрупане и като виене.На ръка като въртиш не се чува, само луфта можеш да усетиш, но в обороти така ручеше,че не се траеше на дълго каране.Като вкарам мотора на 3000 оборота ревът беше много силен scare
След като я смених първата седмица не можех да свикна да преценявам оборотите на мотора и редовно форсирах излишно, правете си сметката :screwy .Смених си е у сред зима на -10 на вънка, 2-3 часа мръзнене ама после спокоиствие и кеф.
Баааа и помпата гадна mhihi .

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Сря 16 мар 2011 21:55

golf_III_2e написа:a ремъците нормално ли ги изпъва6 да не би да ги пренатяга6

Ми казаха ми че си е в нормата всичко! Обаче най интересното е че го прави само на празен ход! Когато съм в движение и колата е в убороти проблема го няма, що не е на скорост смисъл по инерция или на място яко стъргане има, трябва да направя клип и да го кача! Така ще имате представа!

п.п Забравих да спомена че вече 1 година ми прави тоя номер, без прекъсване :shock

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Съб 26 мар 2011 2:31

Проблема ми е решен... Предния път когато са ми сменяли ремъка на динамото не са го закачили като хората... минавал е отгоре на ролката на водната помпа и дори и да е успявал да я завърти я е въртял на обратно... Сега всичко е перфектно няма излишни шумове и колата над 80 градуса не вдига :)

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Съб 26 мар 2011 9:08

Traytor написа:Предния път когато са ми сменяли ремъка на динамото не са го закачили като хората... минавал е отгоре на ролката на водната помпа и дори и да е успявал да я завърти я е въртял на обратно...

Бягай далеч от такива "майстори". scare

Потребителски аватар
emiltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emiltd » Съб 26 мар 2011 9:22

IceHeart написа:
golf_III_2e написа:a ремъците нормално ли ги изпъва6 да не би да ги пренатяга6

Ми казаха ми че си е в нормата всичко! Обаче най интересното е че го прави само на празен ход! Когато съм в движение и колата е в убороти проблема го няма, що не е на скорост смисъл по инерция или на място яко стъргане има, трябва да направя клип и да го кача! Така ще имате представа!

п.п Забравих да спомена че вече 1 година ми прави тоя номер, без прекъсване :shock

Провери демпферна шайба,когато има голям луфт се появява подобен звук и като се вдигнат обороти до известна степен самата шайба се поуравновесява и затихва.Доколкото знам това си е често срещан проблем при този мотор.Все пак правя само предположения :roll:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”