Голф 3 2.0i 150кс заслужава ли си?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 3 2.0i 150кс заслужава ли си?

Мнениеот red.devilll » Сря 23 мар 2011 23:54

svedbg написа:Евала убии мотора с газов инжекцион, просто си вземи по икономична кола :)

Колега,защо да убива мотора с газовия инжекцион????? Колко ще спадне според теб мощтността-според мен не повече от 10 кончета максимум,а за по икономична колко по икономична освем лупо да си вземе. И 1,6 да подкара разликата при нормално каране не е много или те харчат по 6-7 градско? Към колегата пуснал темата ако ти харесва колата взимай и не се чуди ако ти е на късмет ще я караш дълго

Потребителски аватар
stypkata
Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
Двигател: AEK

Мнениеот stypkata » Чет 24 мар 2011 2:35

Модела и мотора си е хубав.Спор няма.Въпроса е само дали точно тази кола е в добро състояние и дали няма скрити повреди.За това я закарай в един сервиз за да спиш спокойно.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 24 мар 2011 14:44

red.devilll написа:
svedbg написа:Евала убии мотора с газов инжекцион, просто си вземи по икономична кола :)

Колега,защо да убива мотора с газовия инжекцион????? Колко ще спадне според теб мощтността-според мен не повече от 10 кончета максимум,а за по икономична колко по икономична освем лупо да си вземе. И 1,6 да подкара разликата при нормално каране не е много или те харчат по 6-7 градско? Към колегата пуснал темата ако ти харесва колата взимай и не се чуди ако ти е на късмет ще я караш дълго

Този ДВГ не се взема за икономичност,а за кеф....като ще е кеф нека да е истински.Ако нямаш пари за бензин за този ДВГ(а те ще ти трябват в доста по-голямо количество от другите варианти на ДВГ!) просто не си вземай тази кола...Ако те се кара ма принципа"кеф цена няма!",който между другото напълно сшподелям!,вземай без да се замисляш...

Потребителски аватар
badov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот badov » Чет 24 мар 2011 22:41

Колега моя съвет е, ако колата е запазена я взимай!Идеята за газов инжекцион е добра!Ще си го избиеш, а и ще можеш да си караш колата постоянно и навсякъде, без да даваш много пари за гориво.Не е казано, че като си купиш АБФ и трябва да е само за кеф или за гонки тая кола.Аз си я карам ежедневно на газ, като ми е кеф си обръщам на бензин и така.За извънградско каране този двигател е перфектен.Пътувам си от Франция до България и обратно.Разхода със средна скорост 120 ми е 7 газ, а в града г/д 12 с нормално каране.Не се подвеждай, че ако вземеш голф 3 примерно 1.8 90 коня и ще е много по икономичен, има разлика само градско-макс 1-2 литра.Според мен ако колата е запазена и няма сериозни неща за правене по нея я отнасяй без да се замислиш!

Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didkoltd » Чет 24 мар 2011 22:45

Мотора е железен,гори си съвсем нормално на дълго може да падне и под 6 литра зависи от много неща,но е възможно!Нормално горене 6-6.5 на 100 на дълго , в града пак е относително но може да падне на 8 нормално е 8.5-9 литра с мачкане постоянно 10-11 макс.Тия цифри обаче са такива при изряден мотор и периферия,който ти казва,че АБФ-а гори много или не е карал никога или има такъв ама никога не е отварял капака,камо ли да му гледа маслото,кабелите,свещите пък какво да говорим за Ланда сондата - то тва закво е въобще .....?Замисли се при тези цифри заслужава ли си газовото извръщение което води след себе си само проблеми и задължения!?Взимай смело и безотговорно жена и кола е на късмет гледаш я хубава ама след време си показва рогата! :beer

Потребителски аватар
badov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот badov » Чет 24 мар 2011 22:58

Чисто и просто казано, не всеки има възможност да дава по 25лв за пробег от 100км в града.Българите не взимаме по 1500-2000лв заплати за да си позволим една кола за кеф и една за всеки ден.Ако си въртиш средно по 1500км на месец, разликата между карането на газ и бензин идва двойна!!И незнам кое му е извръщението на газовото, понеже втора кола карам с газ и то обикновенна, а не инжекцион и си свиркам!!! Иска се правилна настройка и добра запалителна система.И аз смятам, че бензина си е бензин, ама пък половината пари за него да си ги даваш е тъпо!

Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didkoltd » Чет 24 мар 2011 23:21

badov написа:Чисто и просто казано, не всеки има възможност да дава по 25лв за пробег от 100км в града.Българите не взимаме по 1500-2000лв заплати за да си позволим една кола за кеф и една за всеки ден.Ако си въртиш средно по 1500км на месец, разликата между карането на газ и бензин идва двойна!!И незнам кое му е извръщението на газовото, понеже втора кола карам с газ и то обикновенна, а не инжекцион и си свиркам!!! Иска се правилна настройка и добра запалителна система.И аз смятам, че бензина си е бензин, ама пък половината пари за него да си ги даваш е тъпо!

Извръщение е всичко това което ще изброя надолу:
1. Газта в БГ е долнопробна
2. Лъжат с количеството на заредените литри на 99% от бензиностанциите
3. Плащаш около 500 лв за нова святстна уредба ако е обикновена газовата и 1000 лв ако е инжекцион
4. Лепиш стикер и минаваш преглед всяка година от една страна допълнителни разходи от друга си е разправия
5. "Просяците" те дебнат за паспорти и прегледи ако нямаш нещо има акт!
6. Проблеми винаги има с работата на мотора на бензин и на газ едновременно колкото и малки да са за мен са дразнещи
7. Возиш в колата си бомба която недай си боже при някаква неизправност или ПТП може да направи голяма беля,особено ако си возиш и семейството и децата в тази кола
8. Багажника ти е зает до някаква степен с газова бутилка,ако е на мястото на резервната гума още по-зле ,гумата се търкаля в багажника безпризорна...
9. Всички знаем ,че карането на газ скъсява живота на двигателя !
10. На газ колата никога няма да върви така както на бензин !

Със сигурност мога да ти изброя и още причини ако тези са малко,но мисля ,че няма нужда!За мен келепир няма от газта по цената се лъжат хората ,но като сметнеш разходите и много често сметките не излизат особено ако се кара в града на газ АБФ-а няма да пада под 14-15 както и да караш особено ако е зимата ще отива и нагоре сам си прецени дали си заслужава!?

Потребителски аватар
badov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот badov » Чет 24 мар 2011 23:56

14-15 градско ама ако ти я е настройвал филанкишията или караш само до 7000 оборота.От личен опит ти казвам само градско каране лятото 10-11 (с климатик), зимата 12, макс 13!За прегледа няма да коментирам, защото е 15-тина лева (къде не си ги дал тези пари).За багажника според мен една малка бутилка от 30 литра не заема кой знае колко място.Да не спорим колега.Аз си имам една гледна точка, ти друга :)
Просто истината е, че да караш на газ си е по-евтино откъдето и да го смяташ, а мисля, че с тези заплати в нашата мила родина всеки втори би предпочел да сложи газова уредба и да си кара колата повече.Да не забравяме, че повечето хора си караме колите всеки ден, ходим на работа с тях и къде ли не :wink:
А към автора на темата, отиваш в някой сервиз където имаш познат, качвате колата и гледате кво е дереджето.Ако е читава я взимай.АБФ-а е хубава и здрава машина :обичам ви

Потребителски аватар
lub0o
Автомобил: Subaru Outback 2.5-05
Двигател:

Мнениеот lub0o » Пет 25 мар 2011 0:09

didkoltd написа:
badov написа:Чисто и просто казано, не всеки има възможност да дава по 25лв за пробег от 100км в града.Българите не взимаме по 1500-2000лв заплати за да си позволим една кола за кеф и една за всеки ден.Ако си въртиш средно по 1500км на месец, разликата между карането на газ и бензин идва двойна!!И незнам кое му е извръщението на газовото, понеже втора кола карам с газ и то обикновенна, а не инжекцион и си свиркам!!! Иска се правилна настройка и добра запалителна система.И аз смятам, че бензина си е бензин, ама пък половината пари за него да си ги даваш е тъпо!

Извръщение е всичко това което ще изброя надолу:
1. Газта в БГ е долнопробна
2. Лъжат с количеството на заредените литри на 99% от бензиностанциите
3. Плащаш около 500 лв за нова святстна уредба ако е обикновена газовата и 1000 лв ако е инжекцион
4. Лепиш стикер и минаваш преглед всяка година от една страна допълнителни разходи от друга си е разправия
5. "Просяците" те дебнат за паспорти и прегледи ако нямаш нещо има акт!
6. Проблеми винаги има с работата на мотора на бензин и на газ едновременно колкото и малки да са за мен са дразнещи
7. Возиш в колата си бомба която недай си боже при някаква неизправност или ПТП може да направи голяма беля,особено ако си возиш и семейството и децата в тази кола
8. Багажника ти е зает до някаква степен с газова бутилка,ако е на мястото на резервната гума още по-зле ,гумата се търкаля в багажника безпризорна...
9. Всички знаем ,че карането на газ скъсява живота на двигателя !
10. На газ колата никога няма да върви така както на бензин !

Със сигурност мога да ти изброя и още причини ако тези са малко,но мисля ,че няма нужда!За мен келепир няма от газта по цената се лъжат хората ,но като сметнеш разходите и много често сметките не излизат особено ако се кара в града на газ АБФ-а няма да пада под 14-15 както и да караш особено ако е зимата ще отива и нагоре сам си прецени дали си заслужава!?

колега какви са тея глупости които си написал

metometo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот metometo » Пет 25 мар 2011 0:19

Колкото и да не ВИ се иска на някой да го признаете, , има файда от каране на газ.Главното е пестене на пари.
1.Бензина да не би да ни е анй качествения, щом газта е долнопробна
2.За лъгането - Лъжат, ама колко, да лъжат.Клкото ти е разхода на бензин, толкова и е на газ, с литър два отгоре на 100км. Прави си сметка 8 литра по 2.40 и 10 литра по 1.25 лв....... за 100 км
3. В момента има газови инжекциони за по 900 лв, който за 1000 км си ги изплащаш.После колкото не дадеш за бензин, пестиш...
4.Стикер и преглед всяка година, дразнещо е да, и мене ме дразни, ама минавш за половин час максимум, с цел да ти вземат 30 те лева.Проверката е ала бала или " абе тука ти изтича газ, мини през газаджията си оправи изпарителя" и ти лепкат стикер и багаш. ГТП минаваш по същия начин, уж сме си наши хора....
5.Досега не ми се е случвало полицай да ме спре и да иска паспорт на газовата.... или преглед.И в закона не съм прочел да има изискване да си минал преглед за газта.Ако имаш ГТП , няма кой да те задължи да отвориш багажника. Плюс това вианги може да кажеш че уредбата не функионира и каран на бензин.
6.Про добре настроена кола, с читави компоненти и консумативи, кабели, свещи и др, разлиакта не е чак толкова дразнеща.Друг е въпроса че сме цигани за 2 3 км да караме на бензин, или да припалваме сутрин по няколко минути да покараш на безн и тогава да прехвърли..Проблемите идват главно отам.
7.За бомбата.....Че е бомба , бомба е.Ама току така да гръмне газва бутилка.Незнам дали си виждал гръмнала бутилка, ама със сигурност не е това оето си виждал по филмит- Бум и нищо не остава колата.Бутолката се пръска по някой от шевовете.За да гръмне като бомба, трябва да загрее доста сероизно, след като се подпали колата, а едва ли някой ще седи да я чака.
8.Наистина е неприятно да имаш бутилка в багажника, дражни, тежи и заема място.
9.Колко да скъсява живота на ДВГ.Имайки в предвид факта че масово караме кочини по над 12 15 години, по на бог знае колко км....Какво те топли това.Ако въртиш по 30 000 на година, след 5 години ще си навъртял 150 000.Ако още е здрава колата, и си правиш сметка да я караш още толкова, тогава може да те притесни този факт.Въпреки че твърдението че газта съсъпва мотора са абсолютно несериозни твърдения.
и 10.Колата винаги може да се направи да върви повече на газ, отколкот на бензин.АКо не си запознат , октановото число на газта е доста по голямо, дори и от 100.Аз съм с ГИ, с големи дюзи, и вдигнато налягане.Откровенно ти казвам че колат върви повече на газ отколкото на бензин, и винаги може да се направи.САмо че и разхода гони бензиновия по цена.....
Нищо против, но всеки си има предпочитания, и прави избора си.Но не виждам смисъл да караш 15 годишен кош(без да се обижда никой, аз карам 18 годишен scare ) и да се притесняваш че еди какво си мотора щял да се съсипе и прочие.Каай си евтинко и сиссвъркай.Бензина налят в резервоара са грешно наляти пари....

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Пет 25 мар 2011 7:25

Хич не са глупости колегаа :banghead: Всичко е вярно... и явно никой не е виждал гръмнало газово С ПРЕГЛЕД! :screwy

Потребителски аватар
stypkata
Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
Двигател: AEK

Мнениеот stypkata » Пет 25 мар 2011 8:52

Колега,аз съм виждал кола без газово да се самозапалва ,така че тези единични случай не означават,че всички газови гърмят !

Потребителски аватар
lub0o
Автомобил: Subaru Outback 2.5-05
Двигател:

Мнениеот lub0o » Пет 25 мар 2011 9:31

защо всички таксиметрови шофъори карат на газ/метан,защото искат да си трошат колата и да се набутват-едвали
колите на газ са повече от останалите,защо ли??
всичко зависи колата каде щесе кара,колко и т.н.
отговориси на тези въпроси

Потребителски аватар
mladennn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladennn » Пет 25 мар 2011 10:44

сега да се изкажа конкретно по темата
имам и АБС 1,8 и АБФ .....та мога да кажа че АБФ засрамва 1,8 цата по азход от всякъде както и да ви звучи,
и двете коли са на газ,разликата е че АБФ е с газов инжекцион а 1,8ка е с обикновенна
относно газивицирането изминал съм над 130000 км на газ и до сега дефекти по моторния отсек и проблми съм нямал,има доста теми в които пише дали газта вреди на мотора и абф я поняся много добре поне според мен.
сега за мошноста лично аз разлика не многа да открия поне при мен е така,
за това ако караш повечко не се замисляи за газово 100км-10лв извън градско

Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didkoltd » Пет 25 мар 2011 18:40

Изказах си мнението по въпроса с газта ,нямам намерение да доказвам на никой каквото и да е било.Вземал съм си АБФ за да му се кефя и да го настъпвам,не ми пука колко ми гори кеф цена няма и не само че го карам на бензин ами и под 98 октана колата не е помирисвала от доста време.С едно само съм съгласен с колегата по-горе ,че заплатите са ни дрискани ама това няма да се оправи никога,манталитета на българина /нарочно го пиша с малка буква/ е такъв просто и 50 ст да му направят бензина той пак ще си кара на газ защото ще е по-евтино! :bishop

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”