Колкото и да не ВИ се иска на някой да го признаете, , има файда от каране на газ.Главното е пестене на пари.
1.Бензина да не би да ни е анй качествения, щом газта е долнопробна
2.За лъгането - Лъжат, ама колко, да лъжат.Клкото ти е разхода на бензин, толкова и е на газ, с литър два отгоре на 100км. Прави си сметка 8 литра по 2.40 и 10 литра по 1.25 лв....... за 100 км
3. В момента има газови инжекциони за по 900 лв, който за 1000 км си ги изплащаш.После колкото не дадеш за бензин, пестиш...
4.Стикер и преглед всяка година, дразнещо е да, и мене ме дразни, ама минавш за половин час максимум, с цел да ти вземат 30 те лева.Проверката е ала бала или " абе тука ти изтича газ, мини през газаджията си оправи изпарителя" и ти лепкат стикер и багаш. ГТП минаваш по същия начин, уж сме си наши хора....
5.Досега не ми се е случвало полицай да ме спре и да иска паспорт на газовата.... или преглед.И в закона не съм прочел да има изискване да си минал преглед за газта.Ако имаш ГТП , няма кой да те задължи да отвориш багажника. Плюс това вианги може да кажеш че уредбата не функионира и каран на бензин.
6.Про добре настроена кола, с читави компоненти и консумативи, кабели, свещи и др, разлиакта не е чак толкова дразнеща.Друг е въпроса че сме цигани за 2 3 км да караме на бензин, или да припалваме сутрин по няколко минути да покараш на безн и тогава да прехвърли..Проблемите идват главно отам.
7.За бомбата.....Че е бомба , бомба е.Ама току така да гръмне газва бутилка.Незнам дали си виждал гръмнала бутилка, ама със сигурност не е това оето си виждал по филмит- Бум и нищо не остава колата.Бутолката се пръска по някой от шевовете.За да гръмне като бомба, трябва да загрее доста сероизно, след като се подпали колата, а едва ли някой ще седи да я чака.
8.Наистина е неприятно да имаш бутилка в багажника, дражни, тежи и заема място.
9.Колко да скъсява живота на ДВГ.Имайки в предвид факта че масово караме кочини по над 12 15 години, по на бог знае колко км....Какво те топли това.Ако въртиш по 30 000 на година, след 5 години ще си навъртял 150 000.Ако още е здрава колата, и си правиш сметка да я караш още толкова, тогава може да те притесни този факт.Въпреки че твърдението че газта съсъпва мотора са абсолютно несериозни твърдения.
и 10.Колата винаги може да се направи да върви повече на газ, отколкот на бензин.АКо не си запознат , октановото число на газта е доста по голямо, дори и от 100.Аз съм с ГИ, с големи дюзи, и вдигнато налягане.Откровенно ти казвам че колат върви повече на газ отколкото на бензин, и винаги може да се направи.САмо че и разхода гони бензиновия по цена.....
Нищо против, но всеки си има предпочитания, и прави избора си.Но не виждам смисъл да караш 15 годишен кош(без да се обижда никой, аз карам 18 годишен

) и да се притесняваш че еди какво си мотора щял да се съсипе и прочие.Каай си евтинко и сиссвъркай.Бензина налят в резервоара са грешно наляти пари....