:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Хидравлични повдигачи на клапаните,тракане..Въпрос

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Re: Хидравлични повдигачи на клапаните,тракане..Въпрос

Мнениеот Sashko_Trg » Съб 23 юли 2011 16:09

:D :D Нищо няма да стане, той повдигача като е заминал си е заминал какво и да го правиш няма да се оправи, ако се оправи ще е за много кратко.

Потребителски аватар
Ivan4u
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivan4u » Съб 23 юли 2011 17:28

Sashko_Trg написа::D :D Нищо няма да стане, той повдигача като е заминал си е заминал какво и да го правиш няма да се оправи, ако се оправи ще е за много кратко.

Ако повдигача се е напълнил с кофти масло и не е изпускан 10-20 години е възможно след почистване и напълване с ново масло да се оправи , но въпрос на късмет .

Потребителски аватар
martin_072
Автомобил: Seat Ibiza GLXI Audi A4
Двигател: 1.8 ABS 1.8t
Контакти:

Мнениеот martin_072 » Сря 27 юли 2011 21:40

Колеги днес с един приятел се заехме да раздвижим повдигачите,имах опасения че не е вкарало новото масло,грашал съм вкарало си е новото масло раздвижихме ги наистина бяха блокирали разглобихме ги почистихме ги и станаха като нови,момчето каза че повдигачите са наред и са перфектни сглобихме всичко и пали адско чукане но както аз знаех така и той ми каза тва е докато напълни повдигачите работи 5 мин на място и поотихна и сега трака както преди и се питам дали ще се оправи повдигачите са раздвижени маслото е РЕПСОЛ 10w40 има съмнения да не му идва рядко но момчето ми каза че това масло е мн добро и би трябвало да се оправи.. хора давайте предположения

Потребителски аватар
Ivan4u
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivan4u » Сря 27 юли 2011 22:07

martin_072 написа: момчето каза че повдигачите са наред и са перфектни сглобихме всичко и пали адско чукане но както аз знаех така и той ми каза тва е докато напълни повдигачите работи 5 мин на място и поотихна и сега трака както преди давайте предположения

Момчето щом е казало , че са 'наред' и са 'перфектни' защо се притесняваш ? :D mhihi Тракат докато загреят , тракат след като загреят , или тракат хронично ?

1.Гъсто масло и/или леко износени повдигачи
2.Неправилно масло - след като загрее става чорбичка и не върши работа
3.Най-лошия вариант -> всички го знаем /смяна/

Преди с какво масло кара ? Как бяха с него ? Ако смениш сегашното с 15/40 Репсол и не се оправят ще се вътриш с добра сума пари , сделка или не ?
Щом са те посъветвали в магазина покарай си така и ако проблемите продължат , драсни някой ред с впечатления :да:

Потребителски аватар
martin_072
Контакти:

Мнениеот martin_072 » Чет 28 юли 2011 15:44

Аз лично видях как повдигачите бяха задръстили то направо не мърдаше съчмата след раздвижването си мърдаха как тряя той ми каза че няма какво да им се пребе на повдигачите пружинките бяха стегнати освен тях не виждам кое друго се прецаква
Постоянно тракат..
колата я взех с 15w40 REPSOL което беше на 2000к и човка ми каза че още 7-8000к да си карам на 7000 започна съвсем леко да трака мн леко едвам се чуваха и реших да го сменя,на тогавашния етап нямах пари и взех някво наливно ОМВ 10w40 с него направо си "еба маиката" първоначално се чуваха леко но с течението за времето взеха да тропат и още на 2000к го смених демек преди 5 дена
1-Сменено е с REPSOL 10w40 хубаво масло..повдигачите до колкото аз ги видях са хубави едвам ги скарахме след раздвижването мн плътно влизаха майстора каза че мотора е мн добър
2-мисля че не става на боза пак не знам
3-за смяна не знам.. един колега каза че на опела са му ги раздвижвали и няколко дена трябвало докато повдигача се напълни с масло и да се обезвъздуши и заработят както трябва ще покарам няколко дена моля се да се оправят..
Искам само да отбележа че след като сглобихме мотора и отидох да го покарам извади ебати вървежа на газ.. се едно е 20коня отгоре направо умрях от кеф,преди на бензин не вървеше така

Потребителски аватар
martin_072
Контакти:

Мнениеот martin_072 » Съб 30 юли 2011 21:29

Поутихна малко,но още си тракат тва е само от маслото 10w40 и и два рядко трябваше да сипа 15w40 но според мен РЕПСОЛ е хубаво масло и не би трябвало да тракат пусти повдигачи,наред са раздвижени са както трябва,съмнява ме да не достига достатъчно масло или налягане до повдигачите

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Съб 30 юли 2011 22:08

Колега,доколкото съм запознат хидравличините повдигачи изискват редко масло.
Ако ти тракат недостатъчно силно си сипи 15W40.
И Репсол е толкова хубаво масло си мисля,колкото сме силни и ние на футбол.
Що не пробваш с някое наистина хубаво масло?

Потребителски аватар
MaD_GT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MaD_GT » Нед 31 юли 2011 12:10

Аз карам с оригинално на VW 5W30 и пак си потракват като е студен, все пак мотор на 230К км мисля, че е нормално. Баща ми кара Citroen Xantia и преди 3-4 години също започна да трака като дизел и какво ли не прави.. то не бяха повдигачи, това ти онова ти и накрая се оказа луфт на едно от буталата(в следствие на прегряване на мотора от предишния собственикк) и последва основен ремонт :| В такъв случай ако ще сменяш повдигачи поне се увери дали е 100% от тях :beer

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Нед 31 юли 2011 20:26

MaD_GT написа:Аз карам с оригинално на VW 5W30 и пак си потракват като е студен, все пак мотор на 230К км мисля, че е нормално. Баща ми кара Citroen Xantia и преди 3-4 години също започна да трака като дизел и какво ли не прави.. то не бяха повдигачи, това ти онова ти и накрая се оказа луфт на едно от буталата(в следствие на прегряване на мотора от предишния собственикк) и последва основен ремонт :| В такъв случай ако ще сменяш повдигачи поне се увери дали е 100% от тях :beer

Еееее то тракането е толкова специфично,че трябва да си карал само каруци,че да не разбереш откъде е! :lol:

Потребителски аватар
UnLucky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот UnLucky » Нед 31 юли 2011 20:48

Относно колегата пуснал темата!
Ако караш Сеат-а от аватара и е 1.4 и аз имам същият проблем, на загряла кола на празен ход се чува най-добре, все едно чатка високоскоростен часовник! А ако дам газ, имам чувството че повдигача чука по капака за маслото mhihi Така карам поне 10 хиляди ако не и повече, просто немога да си позволя да ги сменя, поради липса на финанси, маслото не го хапва, поне до 5 хил, е както съм ги сипал! (10 х.км не съм менил масло)
Та на следващата смяна сложи 15 по 40 и ако има същият проблем не си давай парите за повдигачи, карай си колата и това е, все пак са стари коли и е нормално да имат някакъв шум, неможе иначе аз когато бях на 14 неможе сега на 24 да съм същият, ако ме разбираш има стареене mhihi
Дано си ме разбрал, карай си колата, вози мадамите и си сфиркай, нищо вечно няма!
На кола и жена не се робува, нито се козирува :beer

Потребителски аватар
martin_072
Контакти:

Мнениеот martin_072 » Пон 01 авг 2011 12:34

UnLucky написа:Относно колегата пуснал темата!
Ако караш Сеат-а от аватара и е 1.4 и аз имам същият проблем, на загряла кола на празен ход се чува най-добре, все едно чатка високоскоростен часовник! А ако дам газ, имам чувството че повдигача чука по капака за маслото mhihi Така карам поне 10 хиляди ако не и повече, просто немога да си позволя да ги сменя, поради липса на финанси, маслото не го хапва, поне до 5 хил, е както съм ги сипал! (10 х.км не съм менил масло)
Та на следващата смяна сложи 15 по 40 и ако има същият проблем не си давай парите за повдигачи, карай си колата и това е, все пак са стари коли и е нормално да имат някакъв шум, неможе иначе аз когато бях на 14 неможе сега на 24 да съм същият, ако ме разбираш има стареене mhihi
Дано си ме разбрал, карай си колата, вози мадамите и си сфиркай, нищо вечно няма!
На кола и жена не се робува, нито се козирува :beer

1.8 е но още от преди си тракаше леко само 4-ти цилиндар сега като се заслушам пак от него идва маи но не може да се разбере точно от кои е но може само тези свата да са заминали и да се чуват само те,като ги раздвижвахме момчето каза че са добре не знам от какво може да идва тва тракане тва сам почти сигурен че е от маслото идва и рятко 10w40 иска си 15 и тва ддз

minchev1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот minchev1 » Вто 02 авг 2011 13:29

Колега свали си разпределителният вал извади повдигачите бележи ги от горе сас един маркер подред.Изваждаш ги вземаш една метална плоча и почваш да чукаш по нея повдигача от долният краи за да може да испусне маслото и да се разглоби.След това промиваш нагара от маслото с кореселин сабираш повдигача като при монтирането отпред има една сачма и трябва да я натиснеш с нешто да испусне наляганете за да можеш да го сабереш.Нареждаш ги по реда както си ги извадил зацепваш ремака,палиш колата и ще потракат малко докато напълнят и трябва да се оправят.Казвам ти това от собствен опит защото аз го направих и станаха като нови няма тракане и други шумове.Пробваи трябва да стане.УСПЕХ.И пиши какво си направил :applause: :beer

Потребителски аватар
Ivan4u
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivan4u » Вто 02 авг 2011 14:05

minchev1 написа:Колега свали си разпределителният вал извади повдигачите бележи ги от горе сас един маркер подред.Изваждаш ги вземаш една метална плоча и почваш да чукаш по нея повдигача от долният краи за да може да испусне маслото и да се разглоби.След това промиваш нагара от маслото с кореселин сабираш повдигача като при монтирането отпред има една сачма и трябва да я натиснеш с нешто да испусне наляганете за да можеш да го сабереш.Нареждаш ги по реда както си ги извадил зацепваш ремака,палиш колата и ще потракат малко докато напълнят и трябва да се оправят.Казвам ти това от собствен опит защото аз го направих и станаха като нови няма тракане и други шумове.Пробваи трябва да стане.УСПЕХ.И пиши какво си направил :applause: :beer

martin_072 написа:Колеги днес с един приятел се заехме да раздвижим повдигачите,имах опасения че не е вкарало новото масло,грашал съм вкарало си е новото масло раздвижихме ги наистина бяха блокирали разглобихме ги почистихме ги и станаха като нови,момчето каза че повдигачите са наред и са перфектни сглобихме всичко и пали адско чукане но както аз знаех така и той ми каза тва е докато напълни повдигачите работи 5 мин на място и поотихна и сега трака както преди и се питам дали ще се оправи повдигачите са раздвижени маслото е РЕПСОЛ 10w40 има съмнения да не му идва рядко но момчето ми каза че това масло е мн добро и би трябвало да се оправи.. хора давайте предположения

martin_072 написа:Аз лично видях как повдигачите бяха задръстили то направо не мърдаше съчмата след раздвижването си мърдаха как тряя той ми каза че няма какво да им се пребе на повдигачите пружинките бяха стегнати освен тях не виждам кое друго се прецаква
Постоянно тракат..
колата я взех с 15w40 REPSOL което беше на 2000к и човка ми каза че още 7-8000к да си карам на 7000 започна съвсем леко да трака мн леко едвам се чуваха и реших да го сменя,на тогавашния етап нямах пари и взех някво наливно ОМВ 10w40 с него направо си "еба маиката" първоначално се чуваха леко но с течението за времето взеха да тропат и още на 2000к го смених демек преди 5 дена
1-Сменено е с REPSOL 10w40 хубаво масло..повдигачите до колкото аз ги видях са хубави едвам ги скарахме след раздвижването мн плътно влизаха майстора каза че мотора е мн добър
2-мисля че не става на боза пак не знам
3-за смяна не знам.. един колега каза че на опела са му ги раздвижвали и няколко дена трябвало докато повдигача се напълни с масло и да се обезвъздуши и заработят както трябва ще покарам няколко дена моля се да се оправят..
Искам само да отбележа че след като сглобихме мотора и отидох да го покарам извади ебати вървежа на газ.. се едно е 20коня отгоре направо умрях от кеф,преди на бензин не вървеше така

minchev1 написа:Колега свали си разпределителният вал извади повдигачите бележи ги от горе сас един маркер подред.Изваждаш ги вземаш една метална плоча и почваш да чукаш по нея повдигача от долният краи за да може да испусне маслото и да се разглоби.След това промиваш нагара от маслото с кореселин сабираш повдигача като при монтирането отпред има една сачма и трябва да я натиснеш с нешто да испусне наляганете за да можеш да го сабереш.Нареждаш ги по реда както си ги извадил зацепваш ремака,палиш колата и ще потракат малко докато напълнят и трябва да се оправят.Казвам ти това от собствен опит защото аз го направих и станаха като нови няма тракане и други шумове.Пробваи трябва да стане.УСПЕХ.И пиши какво си направил :applause: :beer

Дано сега прочетеш , че батката ги е 'поразкарал' :да: :dummy:

Потребителски аватар
martin_072
Контакти:

Мнениеот martin_072 » Нед 07 авг 2011 20:59

Не не започнаха още повече да чукат,само повдигачите са тръгнали да му се не знае или маслото е боклук но се съмнявам масло от градския магазин(сервиз) да ползват ментета масло 10w40 REPSOL или пак да идва рядко но според мен не би трябвало да има чак такова значение като съдя колко плътно ми влязоха повдигачите в главата няма луфт дупките са съвсем малки и би трябвало по рядкото масло да влиза по лесно и като разпределителния вал натиска повдигача маслото да си остава и да не трака,не знам а възможно ли е да е затарабила цетката където засмуква маслото или самата помпа да не дава достатъчно налягане и да не вкарва нужното масло на повдигача да се напълни? измеждудругото нека някои колега коти е сменял повдигачи даде някакъв линк с оферти за повдигачи и дали са хубави и тропането се е оправило напълно?

Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател:

Мнениеот alexx » Нед 07 авг 2011 21:04

repsol e най голямата пикня при маслата има Мотул, Яко Лики Моли за масла другото е ...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”