Sashko_Trg написа::DНищо няма да стане, той повдигача като е заминал си е заминал какво и да го правиш няма да се оправи, ако се оправи ще е за много кратко.
martin_072 написа: момчето каза че повдигачите са наред и са перфектни сглобихме всичко и пали адско чукане но както аз знаех така и той ми каза тва е докато напълни повдигачите работи 5 мин на място и поотихна и сега трака както преди давайте предположения
MaD_GT написа:Аз карам с оригинално на VW 5W30 и пак си потракват като е студен, все пак мотор на 230К км мисля, че е нормално. Баща ми кара Citroen Xantia и преди 3-4 години също започна да трака като дизел и какво ли не прави.. то не бяха повдигачи, това ти онова ти и накрая се оказа луфт на едно от буталата(в следствие на прегряване на мотора от предишния собственикк) и последва основен ремонтВ такъв случай ако ще сменяш повдигачи поне се увери дали е 100% от тях
UnLucky написа:Относно колегата пуснал темата!
Ако караш Сеат-а от аватара и е 1.4 и аз имам същият проблем, на загряла кола на празен ход се чува най-добре, все едно чатка високоскоростен часовник! А ако дам газ, имам чувството че повдигача чука по капака за маслотоТака карам поне 10 хиляди ако не и повече, просто немога да си позволя да ги сменя, поради липса на финанси, маслото не го хапва, поне до 5 хил, е както съм ги сипал! (10 х.км не съм менил масло)
Та на следващата смяна сложи 15 по 40 и ако има същият проблем не си давай парите за повдигачи, карай си колата и това е, все пак са стари коли и е нормално да имат някакъв шум, неможе иначе аз когато бях на 14 неможе сега на 24 да съм същият, ако ме разбираш има стареене![]()
Дано си ме разбрал, карай си колата, вози мадамите и си сфиркай, нищо вечно няма!
На кола и жена не се робува, нито се козирува
minchev1 написа:Колега свали си разпределителният вал извади повдигачите бележи ги от горе сас един маркер подред.Изваждаш ги вземаш една метална плоча и почваш да чукаш по нея повдигача от долният краи за да може да испусне маслото и да се разглоби.След това промиваш нагара от маслото с кореселин сабираш повдигача като при монтирането отпред има една сачма и трябва да я натиснеш с нешто да испусне наляганете за да можеш да го сабереш.Нареждаш ги по реда както си ги извадил зацепваш ремака,палиш колата и ще потракат малко докато напълнят и трябва да се оправят.Казвам ти това от собствен опит защото аз го направих и станаха като нови няма тракане и други шумове.Пробваи трябва да стане.УСПЕХ.И пиши какво си направил![]()
martin_072 написа:Колеги днес с един приятел се заехме да раздвижим повдигачите,имах опасения че не е вкарало новото масло,грашал съм вкарало си е новото масло раздвижихме ги наистина бяха блокирали разглобихме ги почистихме ги и станаха като нови,момчето каза че повдигачите са наред и са перфектни сглобихме всичко и пали адско чукане но както аз знаех така и той ми каза тва е докато напълни повдигачите работи 5 мин на място и поотихна и сега трака както преди и се питам дали ще се оправи повдигачите са раздвижени маслото е РЕПСОЛ 10w40 има съмнения да не му идва рядко но момчето ми каза че това масло е мн добро и би трябвало да се оправи.. хора давайте предположения
martin_072 написа:Аз лично видях как повдигачите бяха задръстили то направо не мърдаше съчмата след раздвижването си мърдаха как тряя той ми каза че няма какво да им се пребе на повдигачите пружинките бяха стегнати освен тях не виждам кое друго се прецаква
Постоянно тракат..
колата я взех с 15w40 REPSOL което беше на 2000к и човка ми каза че още 7-8000к да си карам на 7000 започна съвсем леко да трака мн леко едвам се чуваха и реших да го сменя,на тогавашния етап нямах пари и взех някво наливно ОМВ 10w40 с него направо си "еба маиката" първоначално се чуваха леко но с течението за времето взеха да тропат и още на 2000к го смених демек преди 5 дена
1-Сменено е с REPSOL 10w40 хубаво масло..повдигачите до колкото аз ги видях са хубави едвам ги скарахме след раздвижването мн плътно влизаха майстора каза че мотора е мн добър
2-мисля че не става на боза пак не знам
3-за смяна не знам.. един колега каза че на опела са му ги раздвижвали и няколко дена трябвало докато повдигача се напълни с масло и да се обезвъздуши и заработят както трябва ще покарам няколко дена моля се да се оправят..
Искам само да отбележа че след като сглобихме мотора и отидох да го покарам извади ебати вървежа на газ.. се едно е 20коня отгоре направо умрях от кеф,преди на бензин не вървеше така
minchev1 написа:Колега свали си разпределителният вал извади повдигачите бележи ги от горе сас един маркер подред.Изваждаш ги вземаш една метална плоча и почваш да чукаш по нея повдигача от долният краи за да може да испусне маслото и да се разглоби.След това промиваш нагара от маслото с кореселин сабираш повдигача като при монтирането отпред има една сачма и трябва да я натиснеш с нешто да испусне наляганете за да можеш да го сабереш.Нареждаш ги по реда както си ги извадил зацепваш ремака,палиш колата и ще потракат малко докато напълнят и трябва да се оправят.Казвам ти това от собствен опит защото аз го направих и станаха като нови няма тракане и други шумове.Пробваи трябва да стане.УСПЕХ.И пиши какво си направил![]()
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 52 госта