Има ли смисъл от спортен филтър ?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
emiltd
Автомобил:
Двигател:

Re: Има ли смисъл от спортен филтър ?

Мнениеот emiltd » Пет 15 апр 2011 12:19

speed_kmg написа:Да така е , затова когато имаш дебитомер -спортния филтър може да го прецака, но в моя случей нямам нищо и системата ми е проста като при карбюраторите :) затова мисля че ще има полза от филтъра + това мисля да му направя въздуховод, който да му вкарва само чист и студен въздух от отвън (а не да тегли от топлия въздух от коша)

Помисли,как да накараш мотора да иска повече въздух преди да слагаш спортен филтър,въздуховоди и т.н.Иначе би могло и да има някакъв ефект,но при твоите 60к.с. едва ли ще усетиш нещо...ето това ще ти е интересно viewtopic.php?p=919131&highlight= ,но тук става въпрос за карбуратор!

Потребителски аватар
vr0558at
Автомобил: Audi A4 B5
Двигател: AJM

Мнениеот vr0558at » Пет 15 апр 2011 14:36

Колега моят голф беше 1.4 АБД лично аз му слагах АГУ-то и със спортния филтър ми даваше около 2-3 литра газ по малко и то директно сложен на моното без никакви маркучи и пак колата си вървеше доста добре за 60-те си кончета.

Потребителски аватар
emiltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emiltd » Пет 15 апр 2011 16:12

vr0558at написа:Колега моят голф беше 1.4 АБД лично аз му слагах АГУ-то и със спортния филтър ми даваше около 2-3 литра газ по малко и то директно сложен на моното без никакви маркучи и пак колата си вървеше доста добре за 60-те си кончета.

Радвам се за теб,щом си усетил подобрение...мъкар,че ми се струва този филтър директно на моното няма ли да му е малко топло.И това с 2-3л.спадане разхода на газ,ми се струва революционно :Mr Green Fun

Потребителски аватар
vr0558at

Мнениеот vr0558at » Пет 15 апр 2011 18:07

emiltd написа:
vr0558at написа:Колега моят голф беше 1.4 АБД лично аз му слагах АГУ-то и със спортния филтър ми даваше около 2-3 литра газ по малко и то директно сложен на моното без никакви маркучи и пак колата си вървеше доста добре за 60-те си кончета.

Радвам се за теб,щом си усетил подобрение...мъкар,че ми се струва този филтър директно на моното няма ли да му е малко топло.И това с 2-3л.спадане разхода на газ,ми се струва революционно :Mr Green Fun

Еми колега това е от личен опит на моята кола не съм писал ей така само да си чешем езиците и да пълним на човека темата с глупости

Потребителски аватар
emiltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emiltd » Пет 15 апр 2011 18:31

vr0558at написа:
emiltd написа:

Еми колега това е от личен опит на моята кола не съм писал ей така само да си чешем езиците и да пълним на човека темата с глупости

:mrgreen: задръж топката малко,недей се пали толкова...има начини дори този слаб мотор да се съживи прилично и те не се свеждат само до слагането на спортен филтър...и хоп готово 10 коня нагоре :idea: Автора на темата е написал "малко повече",а спортния филтър ще е по-малко от това,затова се опитвам да помогна със съвет!

П.П.Относно разхода,мисля че ще е нещо незначително нагоре.

Последна промяна от emiltd на Пет 15 апр 2011 18:36, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vr0558at

Мнениеот vr0558at » Пет 15 апр 2011 18:38

emiltd написа:
vr0558at написа:
emiltd написа:

:mrgreen: задръж топката малко,недей се пали толкова...има начини дори този слаб мотор да се съживи прилично и те не се свеждат само до слагането на спортен филтър...и хоп готово 10 коня нагоре :idea: Автора на темата е написал "малко повече",а спортния филтър ще е по-малко от това,затова се опитвам да помогна със съвет!

Еми нали и аз това правя само давам съвет. А колкото до разхода може да поспорим и то доста

Потребителски аватар
speed_kmg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот speed_kmg » Пет 15 апр 2011 21:23

Ако свали разхода наистина много ще се радвам :)проблема е че сегашният ми филтър е кръглия, и след загряването на колата става и по-тромава а при студена усещам че върви повече :) това е едната причина за да искам да си сменя филтъра - на мене ми е ясно че при този двигател немога да постигна почти нищо , но искам просто да върви като всяка сутрин и да не дава по-голям разход :)

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Пет 15 апр 2011 21:39

Сутрин всяка кола въви повече отколкото на обяд да речем.И по време на дъжд също.Това го чух лично от едни майстори в сервиз.И да и сложиш спортен филтър няма да се постигне нищо освен малко звук да плашиш гаргите mhihi
Аз съм с измислен спортен филтър и съм го сложил в калника да "диша" от решетката в него уж по-свеж въздух :lol: Разлика - никаква.Само по светофарите като му припомпя газта и почне да съска,привлича погледите повече.Вървежа е същия (умрял) :wink:

Потребителски аватар
emiltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emiltd » Пет 15 апр 2011 21:44

speed_kmg написа:Ако свали разхода наистина много ще се радвам :)проблема е че сегашният ми филтър е кръглия, и след загряването на колата става и по-тромава а при студена усещам че върви повече :) това е едната причина за да искам да си сменя филтъра - на мене ми е ясно че при този двигател немога да постигна почти нищо , но искам просто да върви като всяка сутрин и да не дава по-голям разход :)

Доколкото си спомням твоя мотор има ламбда-сонда,може тя да е извън строя,щом ти дава чак толкова голям разход и се спъва вървенето.Когато мотора е студен,ламбдата не следи газовете и компютъра управлява горивото по фабрично зададени стойности,но когато се достигне определена работна т-ра сондата сработва.Ако се окаже такъв проблем,то филтъра няма да оправи нещата(това важи за бензин)

Потребителски аватар
badov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот badov » Пет 15 апр 2011 21:48

Здравейте колеги :) Да кажа и аз моето мнение за газовите и спортните филтри.Предишната ми кола беше 1.4 мотор.Преди да сложа газовата си карах със спортен филтър и беше екстра, дори ми свали разхода при нормално каране.На газ обаче нещата седяха по друг начин.Сложих газова и след 1 седмица махнах спортния филтър, защото 10000 пъти настройвах газта, разхода така и не ми хареса нито пък държанието на колата при работа на газ.Сложих си кутията с обикновенния филтър и всичко заспа ;) Разхода ми беше 9-10 градско.Ако си решил да си караш на газ и рахода да ти е нормален не се занимавай с филтри.Все пак газовата се слага за икономия, а не за вървеж :)
Карай си колата с оригиналния филтър, сменяй си го по-често и си свиркай :D

Потребителски аватар
speed_kmg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот speed_kmg » Пет 15 апр 2011 21:51

Ами Колега аз минах на скоро на пълна диагностика и не ми показа грешка на лансондата пък и мисля че на гас не важи тя :)Просто купето си е доста тежко за 1,4 60 коня , но аз го карам заради разхода- минавам средно на седмица около 600км и за мене е по-важен разхода, отколкото вървенето. Но все пак търся Оптималното вървене за минималният разход за този двигател :)

Потребителски аватар
speed_kmg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот speed_kmg » Пет 15 апр 2011 21:52

vr0558at написа:
emiltd написа:
vr0558at написа:
emiltd написа:

Еми нали и аз това правя само давам съвет. А колкото до разхода може да поспорим и то доста

Тук колегата май е на другомнение за разода :)

Потребителски аватар
badov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот badov » Пет 15 апр 2011 22:02

Колега щом си караш по 500-600км на седмица изобщо не се занимавай с филтри и глупости.Направи ревизия на запалителната система и си сменяй редовно въздушния филтър, защото почне ли да се пълни с боклуци, разхода се качва веднага!А към колегите с разхода надолу при газова и спортен филтър-имаш ли повече въздух, вкарваш и повече газ!Ако си засякъл този разход с мръсен обикновен филтър и чисто нов спортен е нормално ;)

Потребителски аватар
emiltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emiltd » Пет 15 апр 2011 22:08

speed_kmg написа:Ами Колега аз минах на скоро на пълна диагностика и не ми показа грешка на лансондата пък и мисля че на гас не важи тя :)Просто купето си е доста тежко за 1,4 60 коня , но аз го карам заради разхода- минавам средно на седмица около 600км и за мене е по-важен разхода, отколкото вървенето. Но все пак търся Оптималното вървене за минималният разход за този двигател :)

Е аз написах,че това с ламбдата важи за бензина.Газта обича повечко предварение,та може и това да опиташ...при някой със стробоскоп(10-15лв)става лесно и бързо.Аз на 1.8РП,който в общи линии,освен контрол на аванса,е със със почти същия принцип на впръскване,при няколко градуса нагоре,ми намали разхода с близо литър и колата стана една идея по-пъргава :да:

Потребителски аватар
speed_kmg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот speed_kmg » Пет 15 апр 2011 22:11

На мене ми я центроваха мисля че на 10 градуса специално за газ :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”