Голф 2 или Голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ozyrus
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 2 или Голф 3

Мнениеот ozyrus » Съб 16 апр 2011 20:32

my heart iS iCe написа:Значи самият ти незнаеш какво да избереш, по-точно незнаеш какво искаш от колата която ще закупиш! По принцип автомобилите са създадени да служат на човека за предвижване, да ти върши работа и да си доволен от нея, също така да не влагаш сумати пари по нея!
:да:
my heart iS iCe написа: вземи тази кола която мислиш че можеш да я потдържаш без да се притесняваш дали ще ти останат пари за теб самият! Повечето Българи си закупуват коли за гЪзария, за да го видят и да кажат вижте ме колко съм напред, карам кола много скъпа мойте набори, немогат да ме догонят, а самият той не усъзнава че неможе да напълни резервоара на колата, кара я на резерва!
:да: :да:

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Съб 16 апр 2011 21:00

IvailoOo написа:
bnick написа:Г2 е избора :да:

И това мнениее на какво се базира !? :roll:

Иначе по темата...ABU е кода...през тази година няма други двигатели 1.6 монтирани в Голф :да: Доколкото знам са здрави стига да се поддържат...а относно купето на 3-ката направо нямам думи. Швабите са се изложили. Моята за 2 месеца каране и изби ръждата :Mr Green Fun

На това, че съм карал Голф 2. За гниещия кошник, наречен Голф 3, само мога да кажа да се прескача mhihi :beer

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 16 апр 2011 21:09

bnick написа:
IvailoOo написа:
bnick написа:Г2 е избора :да:

:roll:

На това, че съм карал Голф 2. За гниещия кошник, наречен Голф 3, само мога да кажа да се прескача mhihi :beer

И искаш да кажеш че Г2 не гние!? Или по-точно не си видял изгнил и за това твърдиш това! Ай да не превръщаме темата на момчето в мерене на ламарини!
До ония ден си мислех че Ауди не гние, ма когато одариха отзад един приятел, чак шофьорската врата се огъна, и после не ги ловело корозията....... Казах и на предният пост. Не рубивайте на автомобили, днес са при нас утре в моргата :да:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Съб 16 апр 2011 21:39

Kато собственик на 3-ка и 4-ка нека ти кажа и за нещо.
1.Ако си вземещ кола и не искаш нищо да не пипаш по нея поне 1 година....ами после се сърди на себе си!...всяка кола 2-ръка иска предварителни инвестиции за да ти служи вярно следващите години.
2.И 3-ката и 4-ката ми са "италианки"....3 ката е вече 17 годишна,а 4-ката 11 годишна ...и двете нямат грам ръжда...ама я питай за 17 годишни коли от Германия или особено от Австрия????
3.2-ката ще ти е поне на 20 години...20 години са си 20 години...а колите не са вечни...да не говорим за факта,че някои детайли специфични за 2-ката все по-трудно ще ги намираш...виж ако търсиш музеен експонат??!!
Така,че за тебе определено е по-изгодно да вземеш автомобила с по-малко години стига да е с добър произход(първо псувах италианците,ама сега ги благославям за липсата на луга по пътищата им...)Не се плаши от проблеми с ДВГ и скоростна кутия...оправят се с малко пари...Гледай да вземеш читаво купе,защото купе не се сменя....

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Нед 17 апр 2011 10:10

Общо взето всеки си хвали неговото... Обективност йок...
Истината според мен - вземи по-запазената. И според мен Г2 е морално предъртял, докъто в 3-ката има още няколко годинки живот. Относно корозията - моята Г3 е на 14 години и досега никъде не съм видял ръжда по нея. А съм гледал и отдолу. Така че вземи си по-запазената. Все пак, както казах по-рано, докъто не постнеш конкретни обяви ще си е такава говорилня и всеки ще си хвали неговото... с право. Факт е, че и Г2 и Г3 си имат преимущества в класа и е трудно да се каже "тази е по-добра". За мен си е 3-ката, защото по принцип 2 не харесвам, но за здравината на 2 или добро или нищо. Всичко е до на какво попаднеш.

Потребителски аватар
Traytor
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Нед 17 апр 2011 10:54

mania написа:Общо взето всеки си хвали неговото... Обективност йок...

Сигурен ли си че всеки хвали неговото? Я виж моето мнение и после ми виж гаража... Както казах смятам че 2-ката е по-добрия вариант....

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Нед 17 апр 2011 11:06

Traytor написа:
mania написа:Общо взето всеки си хвали неговото... Обективност йок...

Сигурен ли си че всеки хвали неговото? Я виж моето мнение и после ми виж гаража... Както казах смятам че 2-ката е по-добрия вариант....

И тетака mhihi Имах 2-ка...имах 3-ка...сега имам и 4-ка...нооо 2-ката си е 2-ка.Даже обмислям варианта да мина пак на 2-ка :kissy:

bnick
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Нед 17 апр 2011 11:55

my heart iS iCe написа:
bnick написа:На това, че съм карал Голф 2. За гниещия кошник, наречен Голф 3, само мога да кажа да се прескача mhihi :beer

И искаш да кажеш че Г2 не гние!? Или по-точно не си видял изгнил и за това твърдиш това! Ай да не превръщаме темата на момчето в мерене на ламарини!
До ония ден си мислех че Ауди не гние, ма когато одариха отзад един приятел, чак шофьорската врата се огъна, и после не ги ловело корозията....... Казах и на предният пост. Не рубивайте на автомобили, днес са при нас утре в моргата :да:

Голф 2 гние само на едно определено място и това е задния капак над номера, другаде е по-скоро изключение. За 3-ката не искам да коментирам, там ръждата е едва ли не и по таблото mhihi . Голяма разлика в годините няма, визирайки Голф 2-ка 89-та и Голф 3-ка 93-та. Не ми се влиза много в подробности, но 2-ката е доста по-надеждна. Карал съм за малко и имам доста наблюдения на 3-ка, която е срам за VW.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Нед 17 апр 2011 16:38

Айде сега срам :lol:
Все са кочини едната на 20+ другата почти и тя на толкова какво толкова ми ги хвалите.
Нека 3-ката да е със всички екстри пък да ме е срам,че някой си бил казал така.
И утре какво,недай си боже ако ме изтряска някой идиот челно да ме търсят на задната седалка на 2-ката :bishop
3-ката си е по-сигурния автомобил.

Потребителски аватар
vankatagb
Автомобил: Vw Passat B 5.5
Двигател: AZM 2001

Мнениеот vankatagb » Пон 18 апр 2011 12:54

За да не продължаваме с чесането на пръстите, трябва да се каже нещо кратко,ясно и обективно - 4години карах Голф3 1.4моно 94г., а от няколко месеца карам Голф2 1.3 86 набор някъде. Дали е запазен като купе, ходова част, двигател и интериор зависи от това как е поддържан.Ако в тези 4 отношения автомобилите са горе - долу на едно ниво като здравина то вече трябва да се има в предвид, че 3-ката е една идея помодерен автомобил и като визия и като технически особенности и пак с една идея вози по добре от 2-ката.Пак е твърдо но все пак малко по добре от 2-ката.Казвам това като почитател на марката VW, защото повечето мнения са свързани с лични предпочитания или за 2-ката или за 3-ката.
Пак повтарям че ако са в еднакво състояние 3-ката е малко по добрия избор!Няма кола(освен новата) за която да не даваш пари след като си я купил, Факт е че и двете са здрави и двете са в една ценова граница на обслужване.
Като сравнение изборът който правиш е следния - дали да си купиш обикновен трабант или трабант с facelift, ел.стъкла,климатик и мп3 с малко по добра возия......изборът е само твой!!!!!!
Успех колега!

Потребителски аватар
moreg
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: KR
Контакти:

Мнениеот moreg » Пон 18 апр 2011 13:18

И по новата даваш пари, консумативите къде се сменят? при официалния вносител на цени двойни и тройни от магазините!
Иначе аз бих посъветвал колегата да вземе по-запазената като двигател и купе кола, защото както каза един колега купе не се подменя, другото вече е до късмет и набито око :bishop

Потребителски аватар
gohojo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gohojo » Сря 25 яну 2012 19:32

Благодаря ви за мненията!
Взех 3–ката и сам много доволен. Даже бих казал, че я покарах.
Но поради финаносви проблеми ми се наложи отлетя до Испания.
Надявам се като се прибера скоро да я пробвам и на сняг.
Сега търся как да и кача снимчици :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”