Проблем с вентилатора на парното/климатика на Bora SR 2000г

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Conte
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с вентилатора на парното/климатика на Bora SR 2000г

Мнениеот Conte » Пон 25 апр 2011 9:39

http://forums.vwvortex.com/showthread.php?967146/page1

От тази тема виждам, че не е нужно да се свалят тези лайсни, за да излезе жабката. Аз не смея да я издърпам, но по - горе ме съветвате, че е на щипки. Ако някой потвърди, че лявата част от жабката, която се явява дясна на централната конзола е на щипки и не е нужно да се свалят махагоновите лайсни - ще ходя да се мъча (ако може по детайлно обяснение за това как са щипките...дърпа се посока багажника или посока пасажерската врата).

Потребителски аватар
dobrev
Автомобил: Tiguan
Двигател: TSI2013
Контакти:

Мнениеот dobrev » Пон 25 апр 2011 9:41

Под лайсната няма болтове там отстрани жабката е на метални ,щипки болта е някъде под пластмасата(конзолата) на скоростния лост и при една моя интервенция докато се чудех как да го развия се строши точно от този болт и сега много лесно свалям жабката.
Самата лайсна до врътките на парното се избутва надолу внимателно, защото много лесно се чупят щипките които ги държат, но там де факто нямаш работа, ако не искаш да се строши трябва да сваляш конзолата на скоростния лост като тръгнеш от задния пепелник напред да разглабяш. Успех

Потребителски аватар
Conte
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Conte » Пон 25 апр 2011 9:44

Такааа . . . аз конзолата около скоростния лост съм я разкачил, махнал съм и пепелника, но ми остава дясната заоблена част от конзолата, която върви със жабката. Там ли е с щипки(болта от долу съм го развил) и къде трябва да внимавам? Предполагам обяснявам горе - долу добре.

Потребителски аватар
dobrev
Автомобил: Tiguan
Двигател: TSI2013
Контакти:

Мнениеот dobrev » Пон 25 апр 2011 9:48

Да, там е със щипки само дърпаш към теб и трябва да свалиш жабката.

Потребителски аватар
kn9453
Автомобил:
Двигател: AHF 99

Мнениеот kn9453 » Вто 26 апр 2011 8:22

Махагоновите лайстни не се свалят за да свалиш жабката!
Дясната част на жабката се "прищипва" към централната колона "кокпита" с 3 щипки които са наистина упорити
и държат здраво!

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 26 апр 2011 8:40

Потвърждавам ,че е на 3 щипки.За да я дръпнеш не трябва да я "сучеш" защото щипките заклинват и става лошо.Хваща се жабката от двете страни и се дърпа право назад.Щипките са като тези на пластамсовия капак отдясно на жабката.След това се готви да се възхитиш на мега яко направения вентилатор :banghead: .В общи линии детайла на люпчщата се жабка хваната с болт в пепелника ,малоумния вентилатор с миниатюрна перка(а аз се чудех що не духа)и готината заклинваща рециркулация на въздуха ми е любимия фрагмент от Голф 4 :banghead: :beat_butt2 .Само люпещия се софтлак по дръжките може да ме възхити повече :lol:

Потребителски аватар
kn9453
Автомобил:
Двигател: AHF 99

Мнениеот kn9453 » Вто 26 апр 2011 19:44

Rabbit_TDI написа:Потвърждавам ,че е на 3 щипки.За да я дръпнеш не трябва да я "сучеш" защото щипките заклинват и става лошо.Хваща се жабката от двете страни и се дърпа право назад.Щипките са като тези на пластамсовия капак отдясно на жабката.След това се готви да се възхитиш на мега яко направения вентилатор :banghead: .В общи линии детайла на люпчщата се жабка хваната с болт в пепелника ,малоумния вентилатор с миниатюрна перка(а аз се чудех що не духа)и готината заклинваща рециркулация на въздуха ми е любимия фрагмент от Голф 4 :banghead: :beat_butt2 .Само люпещия се софтлак по дръжките може да ме възхити повече :lol:

Уважавам :banana

Потребителски аватар
Conte
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Conte » Сря 27 апр 2011 22:00

Благодаря за ценните съвети . . . без тях нямаше да се справя :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”