Свирят ми накладките без да съм натиснал спирачката 0о
- icemenn
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Свирят ми накладките без да съм натиснал спирачката 0о
2 чифта Lucas от германия купувани ми изядоха 2 чифта дискове... и яко свирене
- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
Приятел наскоро си купи Текстар накладки от България и е доволен-няма никакво свирене.
Колега,ако имаш някакви накладки (дори и стари) под ръка защо не пробваш с тях,ако спре свиренето ще знаеш къде е проблема.
Колега,ако имаш някакви накладки (дори и стари) под ръка защо не пробваш с тях,ако спре свиренето ще знаеш къде е проблема.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
radi_nrj написа:muns61 написа:Гумените уплъкнения на буталцата сменени ли са?
Греят ли дисковете?
Уплътненията сменени.
Дисковете не греят.parno написа:мойте предните в момента са същите - свирят дори без да съм натиснал спирачката (все пак малко или много имат допир с диска) а като натисна все едно спира влака софия - бургас!
Интересното, е че като натисна спирачката малко по-силно спирачката млъкват![]()
Май ще им тегля една тънка-дълга и минавам на 280mm.
Имам предвид гуменият сегмент н буталото, не маншона отвън.
Щом издават звук без да натискаш педала, значи накладките трият в диска, което не е нормално. Ако ще и от теракота да са накладките, а диска от мармалад, не бива да опират един в друг без натиснат педал. Оттук търси причините - гумички, водачи, супорт, маркучи...
Ако гумичките са се опекли, пак не връщат буталото достатъчно. Ако имаш луфт в лагер, пак трият накладките.
Покарай без да натискаш спирачки и виж дали са топли дисковете.
А колкото до ментетата, там е друга историята...
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
И при мен така свиреха и спираха при натискане на педала но със сигурност грееха и както каза колегата преди мен се наложи смяна на гумичките само дето не бяха опечени ами раздути! Лошото е че преди 10месеца пак правих същото упражнение което трябва да значи че тия гумички не са читави,е и двата пъти /на различни места/ бяха по 40лв !
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Да, или опечени без еластичност, или раздути и неподвижни. От тях зависи буталото да се връща. Не зная дали има тема, в която да е описано действието на тази част от спирачките.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Явно е калпаво феродо (или аз съм успял да го изпека). Вчера след като се върнах от работа (това са 20+km) слязох и пипнах диска. Ако апарата задържаше трябваше да се изгоря - да ама не. Диска беше топъл, която мисля, че е нормално за градско каране ама не и горещ.
-
- Автомобил:
- Двигател:
да свирят и моите свиреха но като покарах 1 година поизядоха се малко накладките и вече не свири ...според мен накладките и или дисковете са боклук и при мен беше така смених ги накуп и дискове и накладки , накладките ми и моите са текстар ... един колега пак тука във форума беше писал как си избира накладки за да няма проблем " отивам в магазина искам накладки от сички марки които предлагат , вадя си ключа от вратата и с него правя лека драскотина отстрани на накладката там където е най дълбока т.е. тези накладки са най-меки тях взимам обикновено са някакъва нечувана марка менте по бързо се износват от другите накладки обаче спира перфектно и никога не ми скърцат спирачките " още не съм го пробвал това чакам съвсем да свършат и моите текстар и тогава ще го пробвам , просто според мен тия марковите нови наклядки явно са по твърди от колкото трябва лично мое мнение
- radi_nrj
Проблема се оказаха накладките 

- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
за да бъде поне малко полезна темата кажи как стигна до това заключение
- kav4o
- Автомобил: VW Golf MK2
- Двигател: ABF 1988
radi_nrj написа:Проблема се оказаха накладките
Възможно е да е ниско качество текстара.. възможно е още накладките да са прегрели преди да се "темперират"
или да не са паснали по диска ако диска има ръб,дори малък.Ако дисковете са минавани на струг също прави такива влакови звуци, но тогава ще загряват спирачките

Прехвалено феродо премиер не вярвам да е по-добро от текстар,бил той и "менте"...преди време и аз го хвалех премиера, но вчера покарах отново същата кола със същия премиер който похвалих преди време и такова скърцане не бях чувал скоро...може би е минал предела си на употреба, знае ли човек

- radi_nrj
Имайки предвид по-агресивното ми шофиране може и да са прегряти. Самите накладки ги михме с оцет и шума изчезна за 2 дена и пак се появи. Мой колега има в момента същия проблем с накладки Делфи на 6 месеца (горе долу и моите на 5-6 месеца се разсвириха) Странно съвпадение, но факт.
Диска има съвсем лек ръб, а самите накладки се износваха нормални и цапаха джантите доста. Не е да кажеш, че са някой от камък и да се износва диска вместо тях ама е пееха и то доста. Най-шокиращото е, че свиреха най-много като апарата отвори напълно и при съвсем леко натискане на спирачката следва едно кратко по-силно изскърцване и след това настъпва тишина преди още да съм натиснал толкова педала, че да се усети, че колата спира.
Диска има съвсем лек ръб, а самите накладки се износваха нормални и цапаха джантите доста. Не е да кажеш, че са някой от камък и да се износва диска вместо тях ама е пееха и то доста. Най-шокиращото е, че свиреха най-много като апарата отвори напълно и при съвсем леко натискане на спирачката следва едно кратко по-силно изскърцване и след това настъпва тишина преди още да съм натиснал толкова педала, че да се усети, че колата спира.
- Mihailov78
- Автомобил: T3 Caravelle
- Двигател: DG 1900cc Petrol
Вземи си TOMEX, полски. Идеални са, проверено на моите коли.
http://www.tomexc.com.pl/index.html
http://avto-hit.com/products/tomex/

- radi_nrj
Проявих малко суеверие и реших, че тези спирачки са урочасани та реших проблема с минаване на по-голям размер
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=53&t=215447&start=45
В интерес на истината остана една малка част от старите предни спирачки - десния спирачен маркуч, който не пожела да се развие от тръбичката и сега ще бъде и той генерално сменен със се тръбичката.

http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=53&t=215447&start=45
В интерес на истината остана една малка част от старите предни спирачки - десния спирачен маркуч, който не пожела да се развие от тръбичката и сега ще бъде и той генерално сменен със се тръбичката.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Само не можах да разбера какво значение има марката на накладките когато говорим за свирене БЕЗ да се натиска спирачката ! Ако ще и Хонг Минг да са накладките пак не трябва да свирят понеже НЕ ТРЯБВА да се допират до диска което е вдинствения начин да свирят ! От там нататък и всички известни марки да слагаш като са ти за ремонт апаратите файда никаква !
- radi_nrj
Stivi написа:накладките пак не трябва да свирят понеже НЕ ТРЯБВА да се допират до диска което е вдинствения начин да свирят!
Това няма как да стане особено при тоя модел, който няма нормални възвратни пружини. Апаратите са пробвани и след пускане на педала си отварят.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”