Въпрос относно дросела на 1.8 20V 125 h.p. golf 4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Vladivladv
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос относно дросела на 1.8 20V 125 h.p. golf 4

Мнениеот Vladivladv » Пет 17 юни 2011 15:56

Ако цените на частите в БГ бяха с "мъничък процент" по-високи от тези в чужбина - добре, но за съжаление това е далеч от истината и цените са много надути. "Разминаването" идва от лакомия и желание за бързо забогатяване, типични за нашите ширини ;)
И аз и мои приятели имаме опит в сравняването на цените на части тук и там. Става дума за едни и същи части. Разликата е драстична.
Аз също имах проблем с дросела на моята кола (2.0, АPK двигател) и си купих нова (OEM - за първоначално вграждане) от американски магазин в ebay. Ваското я сложи, така че ако някой има съмнения за качеството, предполагам, че би могъл и към него да се допита.
Цената, която ми искаха за нова в България беше малко над 700 лева доколкото си спомням, от една морга ми предложиха втора ръка за 150 лева, е "американската" ми струваше някъде 270 лева, ако не ме лъже паметта.

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Пет 17 юни 2011 16:23

Гoворим конкретно за частите на VW в официалните дистрибуторски мрежи.

Ценита са абсолютно едни и същи (с малките отклонения, които описах). Дадох и няколко конкретни примера с конкретни цифри.

За това гарантирам и си залагам топките ;) Можем за всяка една част да направим сравениение :) Всички дистрибутори по цял свят са подвластни на цените на VW, които са отразени в ЕТКА. Това е наистина така.

Може би много хора мислят като теб и за това трошат многократно повече пари по моргите, вместо просто да свършат работа бързо, чисто и по-евтино с оригинални и нови части.
Това разбира се не винаги е рентабилно, но в много случаи е именно така.
Имаше наскоро тема за счупени държачи на ел. стъкла. Човекът сподели, че му предлагали механизъма втора ръка за 100-200 лв... едновременно това НОВ с метални държачи във VW (И в Германия и в България!) струва около 140 лв.
В такива случаи се питам защо бе човече заобикаляш VW... :banghead: Българина е свикнал като е лъскаво, да е бутик :beat_butt2

Vladivladv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vladivladv » Пет 17 юни 2011 16:44

Колега, много лесно си залагаш топките. Човек ще си помисли, че не държиш много на тях. :D

И ги твърдиш едни, не почиващи на никаква пазарна логика. Най-малкото има достатъчно примери на хора, доставяли си оригинални нови части от чужбина на няколкократно по-ниски цени от тези в България, но ти продължаваш да си твърдиш, че цените били еднакви. Е да, ама не. Както обичаще да казва един известен журналист.

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Пет 17 юни 2011 16:47

Vladivladv написа:Колега, много лесно си залагаш топките. Човек ще си помисли, че не държиш много на тях. :D

И ги твърдиш едни, не почиващи на никаква пазарна логика. Най-малкото има достатъчно примери на хора, доставяли си оригинални нови части от чужбина на няколкократно по-ниски цени от тези в България, но ти продължаваш да си твърдиш, че цените били еднакви. Е да, ама не. Както обичаще да казва един известен журналист.

Отново ще повторя, че говория конкретно и само за цените на VW в официалната им дистрибуторска мрежа! Не говоря за други производители, дистрибутори, прекупвачи и т.н. :idea:

С удоволствие бих поспорил с теб на база на конкретен пример за конкретен артикул (мястото не му е тук обаче, ползвай ЛС). Ако нямаш такъв... довери ми се - знам чудесно какво говоря... ;)

Vladivladv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vladivladv » Пет 17 юни 2011 17:57

VW сигурно контролират собствените си дилъри, но тъй като за много от частите разчитат на доставчици, няма как да контролират целия пазар. А и имат различна политика на различните пазари. (Пример-САЩ - всички знаем колко по-евтини са там и колите и частите им.)
Което е хубаво за потребителите, стига да полагат усилия и да търсят най-доброто предложение. Което не винаги е най-евтиното.

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Пет 17 юни 2011 19:06

Vladivladv написа:VW сигурно контролират собствените си дилъри, но тъй като за много от частите разчитат на доставчици, няма как да контролират целия пазар. А и имат различна политика на различните пазари. (Пример-САЩ - всички знаем колко по-евтини са там и колите и частите им.)
Което е хубаво за потребителите, стига да полагат усилия и да търсят най-доброто предложение. Което не винаги е най-евтиното.

Така е. Това не противоречи на това, което аз казах обаче :) Частите при официалните представители на VW в България, са на цените, на които са и при официалните им представители в Германия.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”