ABF двигател в Golf 3 GT

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Re: ABF двигател в Golf 3 GT

Мнениеот pe6kata » Нед 26 юни 2011 8:50

stypkata написа:Колеги винаги съм искал ABF 150 к.с.,ще ги прежаля няколкото литра по-висок разход ...

как няколко литра :shock
да не слагаш двигател от зил бре?

освен моотора, можеш да не сменяш нищо друго- да си остане даже и скоростната кутия от 1.6

Потребителски аватар
chefo_
Автомобил: vw golf 97 ubi
Двигател:

Мнениеот chefo_ » Нед 26 юни 2011 23:21

не се заблуждавай,абф а гори колкото твоя мотор,ако го караш на бензин,твоитескорости имат малък шанс да станат,но има все пак.пък и кой колега бе казал кат си продаваш колата... дрън дрън катол ти омръзне на Белканто!

Потребителски аватар
_NqKoI_
Автомобил: Golf 2
Двигател: ABF

Мнениеот _NqKoI_ » Пон 27 юни 2011 18:08

И аз малко да се впиша в темата на колегата... Аз сложих АБФ в моята двойка като разход ми дава 10 11 грацко . Скоростите са ми 4т (до колкото изкарат) и няма такъв кеф някой да те гледа с такава каручка и да те натиска.. и ти като натиснеш да те няма :lady_dance_party:

Потребителски аватар
Escap3
Автомобил: 280hp TDI
Двигател: 1Z

Мнениеот Escap3 » Пон 27 юни 2011 18:45

Значи си в моя филм...

Сега, слагаш без да се притесняваш, плащаш си данък и ГО за 1.6, минаваш си на преглед без никакъв проблем-там не гледат номер на двигателя, нито пък някой полицай ще те накара да си отвориш капака или пък да се завре под колата да ти гледа номер на двигателя mhihi можеш да си останеш с твоите спирачки и окачване, ако искаш да си останеш с 4х100 се сменя вътрешното каре на полуоската с такова от АБФ а външното остава твоето, скоростите на АБФ са с жила, от долу на купето се преправя планката дето държи лоста(елементарно е попринцип) също съединителят е с помпичка а не с жило, сваляш помпичката от АБФ-а и слагаш на твоята(има си заготовка), педалите не се сменят има си заготовка и там да захванеш помпичката, сменяш километража че няма да ти отчита вярно с тоя от 1.6... инсталацята от мотора до бушониерата се сменя има няколко букси(2 или 3) който не съвпадат с вътрешната ти инсталация от 1.6 те са за индикации на мигачите и за разходомера на МФА-то, но по цвят са същите няма начин да ги сгрешиш.

Общо взето е това, ако имаш други въпроси питай

neizmislen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот neizmislen » Нед 03 яну 2016 17:57

Здравейте!Имам голф 3 2.0 115 к.с. с газ за жалост.Искам да му сложа АБФ мотор.Виждам,че има тема и за това питам...Заслужава ли си да сменям мотора?има ли по лесен начин за няколко коня повече?(чип) и заслужава ли си.газовото ще го продавам такаче не го бройте

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”