Смяна на масло на Golf V ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Смяна на масло на Golf V ?
Голфа е 05.2007 година, 505.01 или 507.00 е хора?? Къде го пише това нешо? 5w-40 ли да вземам? 

Добре, в сервизната книжка какво е записано, с какво масло е карано досега, като изключим 15в40-ката, която е слагана последно?
Като видиш марката на маслото, провери на кои спецификации отговаря и ще стане ясно.
Иначе провери ли ВИНа?
Погледна ли отдолу?
Аз си мисля, че си за 505.01, тъй като 507-ците са за променлив интервал, а той се изписва на борд компа, примерно - "смени ме сега", в зависимост от километри, натоварване, качество на горивото и т.н.
Тъй като ти го нямаш това нещо /изписването/,а сменяш на километри, би следвало да си за 505.01 - 5В40, Кастрол да речем (просто колегата по-напред го е препоръчал и е със същата кола, не че е задължително).
Като видиш марката на маслото, провери на кои спецификации отговаря и ще стане ясно.
Иначе провери ли ВИНа?
Погледна ли отдолу?
Аз си мисля, че си за 505.01, тъй като 507-ците са за променлив интервал, а той се изписва на борд компа, примерно - "смени ме сега", в зависимост от километри, натоварване, качество на горивото и т.н.
Тъй като ти го нямаш това нещо /изписването/,а сменяш на километри, би следвало да си за 505.01 - 5В40, Кастрол да речем (просто колегата по-напред го е препоръчал и е със същата кола, не че е задължително).
-
- Автомобил:
- Двигател:
Неска си вземах Castrol Edge Turbo Diesel 5W-40 505.01 - 65 Евра. Сега остава само да си го сменя и ще е 6 !
Мерси.
Мерси.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Така и ще направя 

- alexkoleff
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги, извинявам се "връщането" към стара тема, но и аз стигнах до дилема. Колата ми е Бора 1.6-74kW AKL 2000г. Дойде време да сменя маслото, но смяната ме хвана в Берлин. Досега карах колата с Castrol Magnatec 5W-40 и колата не гори масло и нямам оплакване от колата (зима-лете пали и не трака и разхода е добър.), но по справочниците на Castrol пише, че съм за Castrol Edge 5w-30. Това масло било някакво Longlife, което за моята кола незнам дали е нужно, а и цената му е друга (към лошо). Вие какво ще ме посъветвате. Искам да попитам и колегата Anatoli Petkov той къде си сменя маслото. Попитах в ATU, Stop and Go,..като цените стигнаха до 109,48 евро с някакво си тяхно масло 5w30 (4,5L-65,97euro). Най-изгодно oт сервизите беше в PitStop (Castrol 5w40-59euro смянната с труд и маслен филтър). Друг вариант е да поръчам от амазон (обяче незнам в нета маслата дали са читави) и да си търся някой гараж. Ти как процедираш?
Лек ден на всички.
RESPECT.
Лек ден на всички.
RESPECT.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”