Смесих 1 литър от антифриза с 1 литър дистилирана вода;долих до 4ертата на MAX; след това карах колата около 30 минути; след като спрях коли4еството антифриз бе6е над границата на MAX;това нормално ли е ? моля да отговарят само хора запознати с това нещо;
Мерси!!!
Въпрос за Антифриза!
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
HBK написа:Мен ме интересува дали е нормално,а не колко ка4ва твоята ...
Нормално е пич, не се притеснявай.
При загряване на охладителната течност тя разширява обема си и е нормално да се покачи нивото. Точно поради тази причина на резервоарчето за охладителна течност капачката е направена с изпускателен клапан, който при по-голямо разширение от необходимото (и при съответно по-голямо налягане) ще изпусне необходимото количество течност да изтече навън.
Самата капачка не трябва да се стяга силно, а трябва само да се попритегне съвсем леко. Карай така и не се притеснявай.
- HBK
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте! Искам да доизясним някои въпроси
-Какво трябва да е коли4еството на Антифриза при напълно студена кола;на минимум, по средата или на максимум ?
-В момента при мен при напълно студена е на максимума; ако трябва да изто4а определено коли4ество,как да го направя?
-Оказва ли влияние антифриза върху разхода на гориво и това до колко загрява автомобила; при мен сега в зимни условия, при градско каране колата не загрява пове4е от 80 градуса, когато я прибирам в гаража дига до 100(нормално ли е ) ?
Еми общо взето е това ... Мерси за вниманието
-Какво трябва да е коли4еството на Антифриза при напълно студена кола;на минимум, по средата или на максимум ?
-В момента при мен при напълно студена е на максимума; ако трябва да изто4а определено коли4ество,как да го направя?
-Оказва ли влияние антифриза върху разхода на гориво и това до колко загрява автомобила; при мен сега в зимни условия, при градско каране колата не загрява пове4е от 80 градуса, когато я прибирам в гаража дига до 100(нормално ли е ) ?
Еми общо взето е това ... Мерси за вниманието
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:

бате ти много си се стреснал с тоя антифриз нещо...
Карай - грижи нямаш. Важното е в казанчето да има нещо. Тва че е повече не е проблем - то ще си изхвърли каквото не му трябва.
Важното е да е над мин.
Не влияе антифриза върху разхода.
Айде със здраве! Направо не си представям какво ще правиш ако недай си боже ти се появи някой по-сериозен проблем - че ти ще побелееш

Здрасти и от мен.
Значи за нивото на антифриза е така както пишат колегите.В това студено време е нормално при студена кола нивото да е на минимум. При загряла на макс.И колкото по загрява повече вдига налягане и ниво, докато се отвори клапанчето на капачката и изхвърли ненужната течност.
А иначе температурата би трябвало, като загрее колата да не варира много-много.Това" не повече от 80 градуса" след колко време ти вдига-да не би да не е успяла да загрее колата? Трябват и поне 5-6 км, че и повече. Кога ти вдига 100?
Значи за нивото на антифриза е така както пишат колегите.В това студено време е нормално при студена кола нивото да е на минимум. При загряла на макс.И колкото по загрява повече вдига налягане и ниво, докато се отвори клапанчето на капачката и изхвърли ненужната течност.
А иначе температурата би трябвало, като загрее колата да не варира много-много.Това" не повече от 80 градуса" след колко време ти вдига-да не би да не е успяла да загрее колата? Трябват и поне 5-6 км, че и повече. Кога ти вдига 100?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”