Хаотично гасни на бензин,помощ!!!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател:

Мнениеот alexx » Сря 27 сеп 2006 20:52

един колега го трови такъм проблем и сега сменя Хол датчик

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 28 сеп 2006 10:38

alexx написа:един колега го трови такъм проблем и сега сменя Хол датчик

Ако е от Хол-датчика нали ще гасне и на гас, бе колега?!? Кое ще дава команда на бобината да пусне искрата?
Прякото ми шефче страда дълго време от подобен проблем. Със СЕАТ е, но разлика няма! И аз се мъчих с тая кола, щото веднъж бяхме с нея в командировка. Пак, както при теб, гасне, независимо от скоростта и след малко пали и толкова. И като проверих, имаше гориво в моното и то доста.
Оказа се счупено едното гнездо, дето се въртеше роторчето на бензиновата помпа и периодично хване , че заклини! Смяна и сега е като нов!

Потребителски аватар
anger
Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
Двигател:

Мнениеот anger » Чет 28 сеп 2006 14:30

Виж тук, ако това може да ти е от полза:

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=17896

Не съм обаче сигурен дали не те вкарвам в много цветен филм. :)

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Чет 28 сеп 2006 18:29

Колеги, при мене мериха налягане на бенз. отпред при моното - всичко било О.К. Слушайки "велики" майстори смених бобина с комутатор и датчик на хол - колата пак направи същото. Тогава вече извадихме бенз. помпа и като видях колко мизерии са се събрали ми прилоша. Минаха я през ултразвукова вана, измих кошничката и от тогава /чукам на дърво/ няма проблеми.

П.П. Сега си имам бобина с комутатор и датчик на хол за "резерва" - оригинални, работещи.

Потребителски аватар
vanko@az
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vanko@az » Пет 29 сеп 2006 10:34

Голямо благодарско на всички !Влязох ненадейно в Болница и не можах да се включа до край в разискването на темата,но все пак намирам интересни жокерчета !Сега само чакам да се освестя от операцията и ще отворя помпата да я проверя.ще пиша ако има нещо!
П.П.
Ще помоля VASKOTO1 да ми разясни връзката ЕКЮ-бенз.помпа,че имам съмнения в тая насока!

Потребителски аватар
anger
Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
Двигател:

Мнениеот anger » Пет 29 сеп 2006 11:35

Оправяй се бързо и се мятай на колицата:) Тази информация можеш да я изтеглиш от документацията в клубния мейл. Навремето той ми подсказа и оттам се оправих сам по схемите. Иначе смисъла на цялата работа е в това, че при даване на контакт компира следи всички датчици и по един пин от буксата му подава захранване към бензиновата помпа. Това захранване е "-'" и минава през въпросното реле, което ми създаваше проблеми. Просто трябва малко да почетеш, да хванеш мултицета и да мериш:) Успех и, ако имаш още въпроси с радост ще помагаме:)

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 29 сеп 2006 13:53

Ванко, оправяй се бързо, приятелче, пък колицата ще почака! Надявам се да не е било нещо сериозно, а и да е било, всичко да е минало успешно и сега само :drive :drive :drive

Потребителски аватар
grooveV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grooveV » Пет 29 сеп 2006 14:40

бензинова помпа не можеш ли да се усетиш

Потребителски аватар
vanko@az
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vanko@az » Пет 29 сеп 2006 16:43

radotom написа:Ванко, оправяй се бързо, приятелче, пък колицата ще почака! Надявам се да не е било нещо сериозно, а и да е било, всичко да е минало успешно и сега само :drive :drive :drive

Менискус ми е болката ,но БЛАГОДАРЯ на всички отново.И вие живи и здрави :077: може да почака малко!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”