високо налягане в охладителната система

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
canada_panda
Автомобил:
Двигател:

Re: високо налягане в охладителната система

Мнениеот canada_panda » Вто 19 юли 2011 10:58

Ivan4u написа:
canada_panda написа:
Ivan4u написа:Ако приемем , че гарнитурата ти е заминала и вкарва в антифриза , върви да ти проверят системата с реактива за изгорели газове и ще се разбере кой прав кой крив :wink:

това е едно добро предложение :) а ако не сам с антифриз ще покаже ли нещо. и как се води тази процедура по сервизите ?

Няма значение дали си с антифриз или вода . Как се води ... проверка за наличие на изгорели газове в охладителната течност предполагам , не знам къде в Пловдив я предлагат . Процедурата е следната : в една прозрачна тромба-всмукалка на 2 нива е разположен реактив , който реагира на C02 газ . Хващаш тромбата , в която предварително има нов реактив . Духваш за 2-3 секунди в нея - трябва реактива да пожълтее . След това изчакваш 10-20 секунди реактива да се нормализира /като титруване , ако си учил химия /.След това на загрял до работна температура двигател отваряш капачката на разширителния съд , поставяш плътно гърлото на тромбичката / за да смуче само от изпаренията на охладителната система / и засмукваш от парите . Ако след горе долу 6-10 всмуквания реактива пожълтее -> имаш наличие на С02 газ в охладителната течност -> пробив в гарнитурата на главата . След повече от 10-15-20 всмуквания е нормално реактива леко да започне да пожълтява -> все пак се засмуква и страничен въздух от дишане , изпарения и тн и е възможно леко да пожълтее .
Написаното не съм го копирал , а съм го прилагал на моята кола и когато се е налагало и на клиентски автомобили и знам кога работи и кога не . Обясних ти как се прави , за да не те прекарат някъде . Ако ти кажат , че не се прави така - накарай ги да ти покажат оригиналното ръководство за начин на действие :да:

А този реактив от къде мога да го намеря?

Потребителски аватар
Ivan4u
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivan4u » Вто 19 юли 2011 11:04

Не съм казал да го купуваш . Надали ще имаш 300-400 , ако не и повече лева за цялата система :) Казах ти как се процедира , за да знаеш ако отидеш на подобна проверка да не те метнат излишно :wink: :D В сервиз ще ти вземат 10-15-20 лева , може и без пари , не знам . Ако минаваш през Стара Загора обади се , ще наредим нещата :wink:

canada_panda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот canada_panda » Вто 19 юли 2011 12:06

Ivan4u написа:Не съм казал да го купуваш . Надали ще имаш 300-400 , ако не и повече лева за цялата система :) Казах ти как се процедира , за да знаеш ако отидеш на подобна проверка да не те метнат излишно :wink: :D В сервиз ще ти вземат 10-15-20 лева , може и без пари , не знам . Ако минаваш през Стара Загора обади се , ще наредим нещата :wink:

благодаря за инфото сега отивам да сваля главата че всичко сочи че е отишла гарнитурата...

canada_panda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот canada_panda » Вто 19 юли 2011 16:24

днес след като свалих главата установих че съм си изгубил времето... :( гарнитурата е перфектна

сега се чудя на къде да продължа с тестова и ремонти ..

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Вто 19 юли 2011 17:07

canada_panda написа:днес след като свалих главата установих че съм си изгубил времето... :( гарнитурата е перфектна

сега се чудя на къде да продължа с тестова и ремонти ..

Утиваш да ти проверят главата дали не е пукната. След това шлайф и обслужване на клапаните. Проверете да не е кривнал и блока,защото има и такова животно :banghead: .ако там всичко е наред може да си провериш водната помпа,ако не циркулира водата също е възможна да се повишава налягането във водната система

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Вто 19 юли 2011 17:24

На мен ми е интересно , как така реши да започнеш с най-трудното , като по този начин провали възможността да направиш каквито и да е предварителни тестове за да разбереш къде е проблема :( ?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”