Как да отворя при паднал акумулатор Г4?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Re: Как да отворя при паднал акумулатор Г4?

Мнениеот Ljubon » Чет 28 юли 2011 13:00

achodemo написа:При голф 4 ключалките на предните врати нямат механична връзка с бравата , при завъртане ключа натиска само две микро ключета . Механично може да се отключи само багажника.!!! :deal

Хитро го е измислил германеца - да се ходи в сервиз на платформа. :beat_butt2
Колкото пъти съм ходил в Сакар за части, все виждам да докарват на платформа нови Голфчета в сервиза. mhihi

Потребителски аватар
achodemo
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF ASZ

Мнениеот achodemo » Чет 28 юли 2011 13:18

Ljubon написа:
achodemo написа:При голф 4 ключалките на предните врати нямат механична връзка с бравата , при завъртане ключа натиска само две микро ключета . Механично може да се отключи само багажника.!!! :deal

Хитро го е измислил германеца - да се ходи в сервиз на платформа. :beat_butt2
Колкото пъти съм ходил в Сакар за части, все виждам да докарват на платформа нови Голфчета в сервиза. mhihi

Идеята да се направи така си мисля е с цел по трудно взломяване на бравата .

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Чет 28 юли 2011 13:23

Добре де,при мен не е така!Нека някой друг да се изкаже също!При по-новите голфове може и да е така,но при голф 4 си се отключва и без ток!

Потребителски аватар
madwifi
Автомобил: VW Polo 6N1
Двигател: 1.9D AEF

Мнениеот madwifi » Чет 28 юли 2011 15:04

Както казах и аз по-рано, също и колегата achodemo го потвърждава. При Голф 4 няма механична връзка с бравата. Ключалката реално върти само една пластмасова част, която натиска две микроключета (за отключване/заключване) :deal . Механично с ключ се отваря само багажника. Разглобявал съм лично и на двете врати механизмите, за да оправя прословутия проблем с микроключетата.

Потребителски аватар
k_garchev
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Чет 28 юли 2011 15:06

madwifi написа:Както казах и аз по-рано, също и колегата achodemo го потвърждава. При Голф 4 няма механична връзка с бравата. Ключалката реално върти само една пластмасова част, която натиска две микроключета (за отключване/заключване) :deal . Механично с ключ се отваря само багажника. Разглобявал съм лично и на двете врати механизмите, за да оправя прословутия проблем с микроключетата.

Искаш да кажеш,че ако си махна акумулатора няма да мога да си отворя вратата,така ли?!?

Потребителски аватар
KadROo
Автомобил: VW Vento
Двигател: 1Z 1997

Мнениеот KadROo » Чет 28 юли 2011 15:09

Момчета в грешка сте.... В салона сме имали много Глофове 4 ворки без батерии... Заключват се без ток ;)

Потребителски аватар
k_garchev
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Чет 28 юли 2011 15:12

KadROo написа:Момчета в грешка сте.... В салона сме имали много Глофове 4 ворки без батерии... Заключват се без ток ;)

И аз това се опитвам да обясня,но никой не слуша!Микроключетата само отчитат дали е отворена вратата!

Потребителски аватар
pedalchobaba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pedalchobaba » Чет 28 юли 2011 15:28

Тук има наистина хора, които пишат колкото да не заспят. Преди десетина мнения напред написах, че акумулатора не влияе.
Свалял съм моя акумулатор и съм го давал на приятел за три дни да пътува. Колата си се отключва и заключва с ключа като всяка друга кола. Да не мислите, че три дни е стояла отключена, защото видите ли не може за да се заключи или може би защото без акумулатор е невъзможно после да се отключи. Какви платформи, какви глупости ви гонят. Тези, които твърдят обратното виждали ли са някога брава на Четворка или просто ей така ги плещят врели некипели.
Проблема на колегата му явно е друг, а вие го хлъзгате в грешна посока. Като не може да се оправи да звънне на Владко или Пепи. Ще му я отворят, пренаредят ключалките да му стават по ключа и ще забрави.

Потребителски аватар
achodemo

Мнениеот achodemo » Чет 28 юли 2011 15:45

pedalchobaba написа:Тук има наистина хора, които пишат колкото да не заспят. Преди десетина мнения напред написах, че акумулатора не влияе.
Свалял съм моя акумулатор и съм го давал на приятел за три дни да пътува. Колата си се отключва и заключва с ключа като всяка друга кола. Да не мислите, че три дни е стояла отключена, защото видите ли не може за да се заключи или може би защото без акумулатор е невъзможно после да се отключи. Какви платформи, какви глупости ви гонят. Тези, които твърдят обратното виждали ли са някога брава на Четворка или просто ей така ги плещят врели некипели.
Проблема на колегата му явно е друг, а вие го хлъзгате в грешна посока. Като не може да се оправи да звънне на Владко или Пепи. Ще му я отворят, пренаредят ключалките да му стават по ключа и ще забрави.
ами сигурно сме виждали щом сме я разглабяли цялата ей сега ще ида да си откача акумулатора и да пробвам без него ,че вече и аз се зачудих да не би да се бъркам mhihi

Потребителски аватар
achodemo

Мнениеот achodemo » Чет 28 юли 2011 15:53

k_garchev написа:
KadROo написа:Момчета в грешка сте.... В салона сме имали много Глофове 4 ворки без батерии... Заключват се без ток ;)

И аз това се опитвам да обясня,но никой не слуша!Микроключетата само отчитат дали е отворена вратата!

микро ключетата в бравата са мисля 5 или 6 по спомен и две от тях точно контактуват с ключа , съответно в едната и дръгата посока .

VTP
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VTP » Пет 29 юли 2011 13:03

Колеги, потвърждавам - ВРАТИТЕ СЕ ОТКЛЮЧВАТ И ЗАКЛЮЧВАТ БЕЗ НЕОБХОДИМОСТ ОТ ТОК. Зимата сменях акумулатор :wink:

Микроключетата командват централното, а не локално вратата!

Ако още има спорове, на едни... примерно 100 кинта, щото на повече ще се откажете, ще ви демонстрирам :mrgreen:
Но едва ли някой да се навие, щото с ключе №10, откачаш дюраселката и тестваш... :Mr Green Fun

Като пъхнеш ключа и завъртиш, първо се докосват микроключетата и колата се отваря от централното. Но ако нямаш ток и продължиш да въртиш ключа, се усеща съпротивление от механиката и вратата се отключва.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пет 29 юли 2011 13:51

VTP написа:Като пъхнеш ключа и завъртиш, първо се докосват микроключетата и колата се отваря от централното. Но ако нямаш ток и продължиш да въртиш ключа, се усеща съпротивление от механиката и вратата се отключва.

Eй това трябва да е цялата истина по въпроса! Ако не става обаче, това означава, че бравата е счупена. :012:

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Пет 29 юли 2011 22:28

най- после!какъв е този болен мозък да допусне ,че ако няма АБ и не може да се отключи!?отключва се и без АБ!!! и при мерцедес е така!и много други!авариен режим се нарича!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”