Кой ще помогне да изпръскаме колата - Голф 2

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
kelchev
Автомобил:
Двигател:

Re: Кой ще помогне да изпръскаме колата - Голф 2

Мнениеот kelchev » Чет 04 авг 2011 17:53

Така да бъде... Ще играе спрея !

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Чет 04 авг 2011 18:24

Много ми е интересно каква цена очакваш за боядисване. Дай снимки на колата, а аз ще ти кажа кои материали колко струват. Та да си направиш сметка.
Щото аз бих си карал с ръждите, вместо да окепазя работата със спрей.

Потребителски аватар
vladobo
Автомобил: мерцедес
Двигател:

Мнениеот vladobo » Чет 04 авг 2011 18:33

Колега цената найстина е такава. Наскоро търсих за моя голф някъде евтино боядисване но намерих за 800 най тънко като момчето ми каза " без да ми се вглеждаш след това за некви дребни дефекти. А ако имаш и изкърпване скача и то доста цената. Едно други мой хора ми казаха 1300 - сваляне мотор ,кори, пласмаси. кърпене навсякъде , почистване на цялата ръжда и всички необходими материяли и след това сглобяване отново. В момента в който събера парите им я карам да я почват но цената е такава ниска за всичко това понеже са ми леко роднини а иначе скача цялото удоволствие над 1800- 2000. :beer . Другия вариянт е един компресор за 250-300 лв (нов и малък и пръскаш на детаили или стар и по голям) и един горе долу приличен пистолет и една ламарина и пръскаш докато му хванеш цаката и чак тогава върху колата , но невярвам да намериш бояджия за почерпка. Работя строителство и за почерпка няма да ида да се снимам дори с плочките в банята ти камо ли да ги налепя и мисля че в тоя глад и криза и хората занимаващи се с автомобили са така.

Потребителски аватар
kelchev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kelchev » Чет 04 авг 2011 18:35

Колеги снимки имам в гаража. Колата нее за кърпене нямам изгнило, днес я карах на майстори и казаха че няма никъде изгнило. Предния собственик я е кърпил. На мен ми трябва само външно... :beer

Потребителски аватар
vladobo
Автомобил: мерцедес
Двигател:

Мнениеот vladobo » Чет 04 авг 2011 18:39

Ами ако искаш мога да мина утре тук където ми казаха цената от 800лв да им взема телефончето и ако те устроива цената и идването до София 2 пъти (да я докараш и да я вземеш) ше те заведа при тях и ще съдеиствам с каквото мога.

Потребителски аватар
kelchev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kelchev » Чет 04 авг 2011 18:57

Колега Благодаря за съдействието, ще изчакам мойте познати да видим те къкво ще кажат и ако ли не ще ти напиша едно лично. :beer :beer

Потребителски аватар
blaze
Автомобил: Кораб Майка
Двигател: AHF BAU

Мнениеот blaze » Чет 04 авг 2011 19:00

Бояджийството си иска ръка и затова искат адските пари. Аз рискувах, хванах компресора и пистолета на баба ми от абитуриентската и си я направих. Не е първа хубост, но и дадох още няколко години защита и живот на ламарините ;)
В цифри приблизително:
шкурки, от 600 до 2000 - 30лв
кит - 25лв
грунд + основа за пластмаси - 30лв
щприц комплект - 50лв
боя (хубава синя перла) - 180лв комплекта
+ консумативи като найлони, маски, АМБ, тиксо и няколко каси бира и това е! От там нататък е малко четене и повечко ръчичка.

Потребителски аватар
kelchev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kelchev » Чет 04 авг 2011 19:27

Колега ще последвам примера ти ! :да: :077:

Потребителски аватар
blaze

Мнениеот blaze » Чет 04 авг 2011 20:22

Еми ако си намериш 2-3 авери ще ти е супер лесно, 2-ма да търкате и един да полива с маркуча и да носи бирата :)
Яко търкане раздавай, да не съжаляваш после и да си викаш "ейййй ако бах минал още 5 пъти с шкурката...' не бързай изобщо. аз 3 пъти пръсках шприц пак кит и пак водна и пак шприц, докато скрия почти всички дефекти ;) Но няма страшно. Аз изчетох мноооого по темата и мога г/д да ти дам съвети:
!!! (докато пръскаш боята, няма нищо общо със цвета, който си избирал, не се шашкай ;) )
!!! (трябва ти компресор, който да поддържа еднакво налягане от около 3-4 атмосфери.)
!!! (купи си найлони и направи мястото си като болница, не трябва да има прах )
!!! (купувай си тиксо и всичко останало от бояджийски магазин и не се срамувай да кажеш с какво си се захванал. Ако са пичове- ще ти обяснят и помогнат. Наблягам на тиксото, защото ако е друго някакво, има опасност като го махаш да остане лепило от него по детайлите, или пък да отлепи някъде боя или друго. Бояджийското тиксо си е за тая работа ;) и задъжително носи маски, аз смених 10тина + 2 шамии/кърпи, които слагах под маските.

1. И шприца и боята е по-добре да пръснеш 3-4-5 ръце ако трябва но ПО-тънко.
Така няма риск да потече, а разтече ли, спираш, чакаш да изсъхне (едно напиване) търкаш и пак започваш. Бавно и леко. На боята в зависимост каква е може спокойно да удариш повече ръце. Моята боя беше към 1.5л с разредители, втвърдители и т.н. пръснах 4 ръце и си оставих 200грама за всеки случай ;) Наблегни на предния капак ;) Не пръскай цялата кола на един дъх ;) Аз пръсках таван и капак - 5мин навън, после лява страна- 5мин навън, дясна- 5мин аут и предница и задница накрая. И така 4 пъти за около 4-5 часа :)

2. Пръска се без повторения. Минеш ли веднъж, ако си подминал малко НЕ се връщай. На другата ръка ще оправиш.
За капака и тавана - пръскаш веднъж на ляво/на дясно после в перпендикулярни посоки.

3. Между всяка ръка боя имаш г/д 1-2 бири време :lol: 20-30мин, като започне да матира и да променя цвета почваш другата ръка.

4. Оставяш и отиваш да се наспиш :) Лак-а е най-чешитест за пръскането, искат се по-ниски атмосфери за да не се набива на точици, бавно и обилно пръскане- на ръба на протичането. Първия слой лак е най-важен, ако той се оръмби после е все тая как ще нанесеш другите 1-2 ръце. НО ХУБАВОТО е, че каквото и да окалпавиш с лака, после с полиране се оправя. ;)

По принцип ново боядисана кола не е хубаво да се полира и т.н. защото все пак изтънява слоя лак и все едно си се** на работата, но 80% от бояджийте пръскат на тичане и после я полират задължително, изобщо не се вталясват да изкарат колата без полиране. Моята седи малко "портокалова кора" защото компресора неможеше да ми падне под 3 атмосфери и набива лака на точици, но някой ден като я полирам ще си е супер.

...пфффффф колко :) съм нашлякал heavy metal zork

Ама какво пиша по 3км мнения?! Ето ми темата> http://seat-bg.com/viewtopic.php?t=13367

taran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот taran » Чет 04 авг 2011 20:31

Наскоро пръсках един Москвич,на един младеж ентусияст :D .Помагах му за подготовката по Скайп със съвети.Момчето се оказа 15 гдишно и ме изуми с упоритоста и старанието които влажи в съживяването на Москвича.К`ви пари е дал за материяли не искам и да си мисля-ръждопреобразувател на Вюрт,китове на Кар системс,епоксидни грундове,шагрени,филери,шкурки,кореселин(май,към 25-30литра).И една година без свободно време,само в гаража.Москвето разглобено до ламалина....Само пръскането и камерата му излязоха около 200 лв.
Отделно си купи малък компресор и пистолет за боядисване.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990

Мнениеот stefan4o » Чет 04 авг 2011 20:37

taran написа:Наскоро пръсках един Москвич,на един младеж ентусияст :D .Помагах му за подготовката по Скайп със съвети.Момчето се оказа 15 гдишно и ме изуми с упоритоста и старанието които влажи в съживяването на Москвича.К`ви пари е дал за материяли не искам и да си мисля-ръждопреобразувател на Вюрт,китове на Кар системс,епоксидни грундове,шагрени,филери,шкурки,кореселин(май,към 25-30литра).И една година без свободно време,само в гаража.Москвето разглобено до ламалина....Само пръскането и камерата му излязоха около 200 лв.
Отделно си купи малък компресор и пистолет за боядисване.

Има и мераклии хора, ама като сборуваш нерви+материали+загубено време може да ти излезе по-изгодно да я дадеш за 1000 лева да ти я направят... :beer

taran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот taran » Чет 04 авг 2011 20:41

Ама какво пиша по 3км мнения?! Ето ми темата> http://seat-bg.com/viewtopic.php?t=13367[/quote]

Прегледах ти темата,е само снимките :D ,добре си се справил,само броните трябваше да ги пръснеш отделно.
А,и колегата ако почне сам,да има впредвид че съветите дето му даваш са за металик,акрила се пръска като лака. :D

Потребителски аватар
blaze

Мнениеот blaze » Чет 04 авг 2011 20:53

Отделно ги пръсках ;) само за последната ръка лак са на колата!

Потребителски аватар
kelchev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kelchev » Чет 04 авг 2011 23:32

blaze Колега решихме с аверите че няма смисал да пръскам цялата кола, след като имам за китосване само две-три нагънати неща... Утре ще дам на едно аверче (управител в магазин за бой и лакове) Капачката от резервоара за да ми изкара същата боя... blaze Тъй като се държиш като човек и не се надуваш и се присмиваш на идеите на хората, скоро имам път към Благоевград. Ще ти пиша предварително да се видим да почерпа по 1-2-3-каса Бири... :drunk

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Чет 04 авг 2011 23:53

Колега можеш смело сам да се пробваш.Както каза горе колегата има няколко важни неща.Компресор ,който се пълни по-бързо отколкото го разреждаш.Това зависи изцяло от пистолета.На работа в сервиза "братовчед ми" ,който пръска(аз правя всичко без пръскането) ползва пистолет devilbliss за водна база и проблема му като цяло е дебита.Затова като отиваш да си взимаш пистолет(онзи ден взехме за шприц един райдер за 55лв) гледай да е lp (low pressure) ,за да не ти е нужен голям компресор.Относно подготовката освен яко търкане и да се оглеждаш друго няма.Важно е като търкаш да виждаш дефектите и редовно през минутка да "гладиш" с ръка за неравности.Ако не откриваш такива ти препоръчвам със спрей на body flat guide (5лв струва) да минеш контролно.Принципно като китосаш можеш да шкуриш върху кита с 80/120,като решиш че е гладко минаваш с 150 и правиш контрола с 320.Така всички деруги изчезват.Не трябва да натискаш грам.Леко и бавно.За трупче може да ползваш фибран.Върши супер работа.Бавно и славно изправяй колата.После като си готов 320 навсякъде по колата(гледай да я разглобиш максимално,за да ти е по-лесно).после шприц,800 водно и вече си готов за боядисване.Ако нямаш камера както се и предполага,намокри хубаво помещението,дори и стените,облепи всичко което не трябва да боядисаш и другото в найлони.Като цяло ще ти хареса ефекта стига да внимаваш.Няма закъде да бързаш щом си стигнал до нанасяне на база и лак.И гледай като пръскаш пистолета винаги да е на ъгъл 90градуса спрямо това което пръскаш,че иначе не става равномерно.А за самият пистолет си го нагласяш както на тебе ти е удобно.За начинаещи знам,че е по-добре с повече въздух и по-малко боя бавно,отколкото да го улееш.Лично аз така си пръскам мойте детайли и до няколко седмици ще се уча да правя преливки на моята кола(2-3 ръжди),пък догодина ще си я подготвя и боядисат...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”