Ще видим. Ще махна кабелите на алтернатора за малко и то ще си покаже дали е от тях.
Като си правех опитите пробвах да махна RCA-тата от източника, окъсих им бронята и "вътрешния" кабел, запалих - никакъв шум.
Значи това виене идва от cd-то. Въпросът е откъде влиза там? Cd-то е Pioneer (5 волтови изходи), не са му изгорели бушоните на rca-тата, мерих съпротивлението между корпуса и rca масата - 0. Все пак пробвах да свържа масата на чинчовете с корпуса на плеъра - пак има виене. Бях свързал и корпуса на плеъра с корпус на усилвателя - пак виене. RCA-тата и захранващия кабел не са заедно, а в различни прагове.
Бях захранил само за пробата cd-то директно от акумулатора с отделен кабел 2х2,5 квадрата - пак виене.
Попитах за кондензатор на алтернатора, защото монтажник на кар-аудио ми каза, че е имал такъв случай и то заради въпросния кондензатор, само че на друга марка автомобил.
Никакви проблеми с шум нямам, когато използвам вградения усилвател на радиото. Проблемите са ми само при използване на сигнални кабели...
Ще пробвам да използвам пасивните филтри на говорителите, ей така само за пробата. Преди само с пасивни филтри съм инсталирал и никога не съм проблем с шумове, при тази кола, с изключение на един път, когато използвах много лош сигнален кабел.
Мислейки досигам до извода, че виновници са високоволтовите кабели. Конструкцията на колектора на алтернатора не предразполага към шум (уж, или поне така мисля). Високочестотни импулси си проникват в захранването на цялата кола и в резултат аз си страдам

Темата май вече е готова за местене в аудио раздела.