Моите зимни са 185/65/14. Аз, засега, съм нямал никакви проблеми. Пътувал съм зимата як сняг с 5 човека.
175/70/14 са със същата височина, така че няма страшно. Освен ако не си с ниско окачване !
На 185/60 14 височината им е 111 мм, а на 175/70 е 125мм. разликата във височината е 14 мм. Едва ли заводско са оставили по малко от сант и половина растояние за да опират въпросните гуми,освен това гумите са по тънки което отдалечава още повече възможността да опрът при завой.Няма да опират гаранция!
И аз отпред съм с 185/65/14 летни и отзад са 185/60/14 летни предните са по високи и смятам да сменя задните с 185/65/14 зимни и да си ги менкам с предните зиме и лете по висока е колата и пак са си по стабилни в завой но всеки си решава сам на капака на резервоара има таблица кво можеш да слагаш но може и малки корекций но в границите на разумното
handycam написа:много колеги написаха че нямат проблеми ама при мен има.
пфууу , а окачването викаш си ти е нормално? Аз както ти казах съм 175/65/14 и нямам проблем , не мисля че тия 5 дето са разликата м/у моите и твоите може да правят проблема....
А не е ли по лесно да си земеш 175/65 Р14. Диаметъра на гумата ще е само с 6мм по голям от стандартния размер 185/60 Р14. Провери си го в калулатора за гуми: http://www.avtogumi.com/
Днес ходих да купувам зимни от един склад за втора употреба гуми. Миналата година си взех летни за по 40 лв гумата но бяха наистина нови - просто по-стар модел.
Та аз исках да взема 185/65 R14 ама уви нямаше. За да вземеш хубави гуми от там просто трябва да кажеш, че даваш и повече пари (защото средно вървят около 25 лв гумата) само да ти намерят хубави гуми. Тоя собственика се побърка да търси един чифт Пирели и накрая ги намери, но уви като погледнах 185/55 и се отказах от тях.
Имаше и много добри 175/70 R14 но ме беше страх да вземя по-високи и затова накрая взех 185/60 R14. Трябва да ги закарам на баланс и ги слагам.Някаква неизвестна марка са Platin - португалски но са на един сезон и външно са много запазени.
Ще дам отзиви само да навали снежец.
Между другото колеги наистина е добре да сме със зимни гуми, но е по-добре да шофираме внимателно и предпазливо.
Не че се гордея с това си постижение, но съм се качвал на Трещеник с мишлен енержи (летни) в наистина зимни условия без инциденти, но по-добре е с зимни гуми и внимателно шофиране!!!