Голф 3 1.8 моно загрява

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 3 1.8 моно загрява

Мнениеот emo-gar » Вто 13 сеп 2011 20:31

Аз пък съм останал с твърдо впечатление,че там има електрически подгревател,казват му таралеж и често тунингистите го стрижат.Ама с интерес ще надникна зад моното,кой знае...може и да има водна магистрала през колектора на мотор ABS.На Ладата имах някакво маркучле там...Не се опитвам да си правя майтап,ама досега не съм го ровил там,т.е. ми е предизвикан интереса.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Re: разрешение на проблема

Мнениеот joker » Вто 13 сеп 2011 20:36

kolev904 написа:Ще допиша какво точно е станало . Не знам как но радиатора някак си ми се е запушил и явно като сам я обезвъздушил съм я прегрял ,сега смених всичко радиатор ,гарнитура на главата ,даже реших ,че така или иначе ще я карам смених и клапани ,гумички и т.н.датчици ,шлайфах и главата сега колата е като реди минах 1000 км. и колата се държи идеално.

:applause: :applause: :applause: вършил си нещо много добро и полезно....което така или иначе щеше да го правищ.Само едно притеснение ме гложди.Ако радиаторът ти е запушен(вероятно от присадка против теч),радиаторчето на парното го чака същата съдба!Я провери духа ли достатъчно топло....да не се налага зимата да го сменяш!

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Вто 13 сеп 2011 21:39

Проверих,има воден кръг през колектора,маркуч също-както писа по-горе колега

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 13 сеп 2011 21:45

emo-gar написа:Проверих,има воден кръг през колектора,маркуч също-както писа по-горе колега

Има,има....и водни тапи има :Mr Green Fun дето,ако колата е карана с вода след време избиват!Добре,че има монета от 2 ст с която могат да се запушат! :idea:

Потребителски аватар
kolev904
Автомобил:
Двигател:

Re: разрешение на проблема

Мнениеот kolev904 » Сря 14 сеп 2011 11:23

joker написа:Само едно притеснение ме гложди.Ако радиаторът ти е запушен(вероятно от присадка против теч),радиаторчето на парното го чака същата съдба!Я провери духа ли достатъчно топло....да не се налага зимата да го сменяш!

Имам отлично парно засега и се надявам да не го сменям скоро :D :D :D

Symptom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Symptom » Сря 14 сеп 2011 19:23

В един руски форум мернах ,че за летен сетъп монтират през троиник байпас на маркучлето за да заобикаля топлата вода. Идеята да не се пренагрява сместа през горещите дни. Направо мисля че ще е излишно , Таралежко бежко не препоръчвам да се реже изцяло. Може да се оптимизира потока. Но махането на иглите.. води до зверски вървеж, с цената на постоянен мирис за свежо гориво дори при загрял мотор,откъм ауспуха..Това лятото..зимата ще е некакво безумие и като разход и като вървеж. Което кво говори... Целата макина на горивния процес се крепи на ежко... :) Питай да ти кажем хехех ;) :beer mhihi

Има заигравки и ефекти има, ама за напреднали :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”