Голф 3 1.8 моно загрява
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 3 1.8 моно загрява
Аз пък съм останал с твърдо впечатление,че там има електрически подгревател,казват му таралеж и често тунингистите го стрижат.Ама с интерес ще надникна зад моното,кой знае...може и да има водна магистрала през колектора на мотор ABS.На Ладата имах някакво маркучле там...Не се опитвам да си правя майтап,ама досега не съм го ровил там,т.е. ми е предизвикан интереса.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Re: разрешение на проблема
kolev904 написа:Ще допиша какво точно е станало . Не знам как но радиатора някак си ми се е запушил и явно като сам я обезвъздушил съм я прегрял ,сега смених всичко радиатор ,гарнитура на главата ,даже реших ,че така или иначе ще я карам смених и клапани ,гумички и т.н.датчици ,шлайфах и главата сега колата е като реди минах 1000 км. и колата се държи идеално.
вършил си нещо много добро и полезно....което така или иначе щеше да го правищ.Само едно притеснение ме гложди.Ако радиаторът ти е запушен(вероятно от присадка против теч),радиаторчето на парното го чака същата съдба!Я провери духа ли достатъчно топло....да не се налага зимата да го сменяш!-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Проверих,има воден кръг през колектора,маркуч също-както писа по-горе колега
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
emo-gar написа:Проверих,има воден кръг през колектора,маркуч също-както писа по-горе колега
Има,има....и водни тапи има
дето,ако колата е карана с вода след време избиват!Добре,че има монета от 2 ст с която могат да се запушат! Re: разрешение на проблема
joker написа:Само едно притеснение ме гложди.Ако радиаторът ти е запушен(вероятно от присадка против теч),радиаторчето на парното го чака същата съдба!Я провери духа ли достатъчно топло....да не се налага зимата да го сменяш!
Имам отлично парно засега и се надявам да не го сменям скоро
-
Symptom
- Автомобил:
- Двигател:
В един руски форум мернах ,че за летен сетъп монтират през троиник байпас на маркучлето за да заобикаля топлата вода. Идеята да не се пренагрява сместа през горещите дни. Направо мисля че ще е излишно , Таралежко бежко не препоръчвам да се реже изцяло. Може да се оптимизира потока. Но махането на иглите.. води до зверски вървеж, с цената на постоянен мирис за свежо гориво дори при загрял мотор,откъм ауспуха..Това лятото..зимата ще е некакво безумие и като разход и като вървеж. Което кво говори... Целата макина на горивния процес се крепи на ежко...
Питай да ти кажем хехех
Има заигравки и ефекти има, ама за напреднали
Има заигравки и ефекти има, ама за напреднали
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”