нямам задни спирачки.
-
kraskko
- Автомобил: bmw
- Двигател: dizel
- Контакти:
Re: нямам задни спирачки.
четох малко и от братовчедите http://seat-bg.com/viewtopic.php?t=1069 ... 81eae59fed ще пробам и това с ррязкото натискане.
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Това от горе ти е регулатора.
голяма играчка са си тези спирачки! предишния колега е с друг механизъм! ти провери имаш ли ръб на барабана,отиваш на стругар и го махаш,после с преместване на клина(рибката)на долу приближаваш накладките към барабана! ама да не затягат!след това обезвъздушаваш и трябва да си ОК! това правих преди 2 дни !и клиентът доволен!ако ги няма пак - нова помпа!дано не стигаш до там ,че читава е около75-80 лв!
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Краско е дал точната снимка,това вертикално клинче с вертикалната пружинка(викат му "рибка") е автоматичният регулатор.Той прави хлабината накладки/барабан минимална.При демонтаж се повдига през болтов отвор-иначе трудно се сваля барабана.
А сега какви проблеми открих,правих едни профилактики...Задно дясно-нито ръчна,нито крачна
.Два пъти свалям барабана-всичко е в ред.Предистория:предния ден сменях амортисьори и се наложи да нощува на стойки,моста подпрян,но виснал под нормална позиция.При опити за настройка чрез натягане на ръчната стигнах до там,че жилото свърши..ефект никакъв!Пак барабана долу,ами то лоста за ръчната е опрял механично в болтовете на шенкела(задната ос)...няма накъде...!!Явно не ми сработва въпросната "рибка",тя "щраква още при първо натискане на педала(от ляво я чух даже,ама отдясно-не).
И така стигнах до "кантара",какво се е случило при висенето на моста -нямам точна представа,но нещо в него е заседнало и ми "отрязва" задно дясно.Пуснах колата в нормална стойка и така пренощува.На другия ден-изненада,наложи се да охлабвам жилото на същото колело,даже държеше прилично и на крачна.
Вдигам отново,но този път подлагам на задния мост(имитирам нормална стойка),и почвам да отвивам щуцерите за обезвъздушаване.Изненада...задно дясно изкара страшно количество въздух,загуба на течност никога не е имало.Предно ляво беше безупречно(щото нали са кръстосани кръгове).
Та извода ми е:ако има проблем в хидравличната част,не работи и механичната.Този извод ми се струва тревожен,чак сега разбирам защо по-умния германец е сложил в Мерцедес още едни задни накладки за ръчната(то там си е пак крачна де)-напълно независима система!
Сега времето ще покаже ,дали просто не е обезвъздушено някога,или ще сменям я цилиндърче,я помпа.Още от преди 6 години имаше проблем,все на новите накладки го отдавах...сега и още инфо се появи-на преглед нещо са мърморили на жената за дясното...
Хм,май ще разхвърлям и другата кола..да се намирам на работа..Оглеждайте ги тия кочини,то преглед минава,ама на никой не му пука да ти каже истината.
А сега какви проблеми открих,правих едни профилактики...Задно дясно-нито ръчна,нито крачна
И така стигнах до "кантара",какво се е случило при висенето на моста -нямам точна представа,но нещо в него е заседнало и ми "отрязва" задно дясно.Пуснах колата в нормална стойка и така пренощува.На другия ден-изненада,наложи се да охлабвам жилото на същото колело,даже държеше прилично и на крачна.
Вдигам отново,но този път подлагам на задния мост(имитирам нормална стойка),и почвам да отвивам щуцерите за обезвъздушаване.Изненада...задно дясно изкара страшно количество въздух,загуба на течност никога не е имало.Предно ляво беше безупречно(щото нали са кръстосани кръгове).
Та извода ми е:ако има проблем в хидравличната част,не работи и механичната.Този извод ми се струва тревожен,чак сега разбирам защо по-умния германец е сложил в Мерцедес още едни задни накладки за ръчната(то там си е пак крачна де)-напълно независима система!
Сега времето ще покаже ,дали просто не е обезвъздушено някога,или ще сменям я цилиндърче,я помпа.Още от преди 6 години имаше проблем,все на новите накладки го отдавах...сега и още инфо се появи-на преглед нещо са мърморили на жената за дясното...
Хм,май ще разхвърлям и другата кола..да се намирам на работа..Оглеждайте ги тия кочини,то преглед минава,ама на никой не му пука да ти каже истината.
- balamata
- Автомобил: Renault Laguna
- Двигател: F3P720
Нека ви споделя на мен какво ми се случи пролетта.На това въпросното клинче му се беше скъсала пружината и накладките ми бяха лепнали за барабана.Ефекта-яко греене на джантата и все съм дръпнал ръчната на едното колело.Оправих пружинката и сега всичко си е наред вече повече от 5 хил.км.Защо се е получило това със затягането,не мога да си обясня.Тази пружинка нали уж дърпа клинчето само надолу,а то толкова надолу слязло при счупването и,че чак да грее джантата?
-
spetsialista
- Автомобил:
- Двигател:
emo-gar написа:Краско е дал точната снимка,това вертикално клинче с вертикалната пружинка(викат му "рибка") е автоматичният регулатор.Той прави хлабината накладки/барабан минимална.При демонтаж се повдига през болтов отвор-иначе трудно се сваля барабана.
А сега какви проблеми открих,правих едни профилактики...Задно дясно-нито ръчна,нито крачна.Два пъти свалям барабана-всичко е в ред.Предистория:предния ден сменях амортисьори и се наложи да нощува на стойки,моста подпрян,но виснал под нормална позиция.При опити за настройка чрез натягане на ръчната стигнах до там,че жилото свърши..ефект никакъв!Пак барабана долу,ами то лоста за ръчната е опрял механично в болтовете на шенкела(задната ос)...няма накъде...!!Явно не ми сработва въпросната "рибка",тя "щраква още при първо натискане на педала(от ляво я чух даже,ама отдясно-не).
колега виждам, че и ти си с Венто и аз имам СЪЩИЯ проблем мамка му! Откачвах закачвах ново жило взех за задно дясно, и виж какво се получава... вътре в купето като дръпна ръчната, лявото жило се движи малко - спира колелото и не може повече в тоя случай на "кантарчето дето се държат жилата продължава да се опъва само това на дясното колело
Тази рибка на дясното колело е потънала (разпънала) до край
. И се получава, че ръчната вече сочи към тавана и неще да задържи колата а от толкова опън сигорно лявото жило ще се пръсне и съм се побъркал и съм си наумил да проверя диаметрите на барабаните(отвътре) дали има разлика, отчайвам се -
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Към "специалиста":свали въпросния барабан-като си избуташ "клинчето" нагоре през болтов отвор,ръчната охлаби максимално.След това наблюдавай как се мести рамото на ръчната спирачка,НО КРАЧНА НЕ НАТИСКАЙ В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ!!!.
Това рамо прибутва една хоризонтално разположена шина,в горния край..,просто е.Следва белязка на "рибката",аз го правих с флумастер,мериш барабана(норма диам.=200мм,при 201 се хвърля,накладки около 4мм са добри,обезмасляваш цялото това безобразие).Монтираш,отново ,и първото което правиш е да нариташ яко педала(на спирачката
).След това погледни през болтовия отвор какво се случва с това клинче.
Ако всичко е наред до тук,вдигаш на 3-4 зъб и натягаш до трудно превъртане на двете задни гуми на ръка,проверяваш дали нормално освобождава.
Всичко това обаче се прави при поставени стойки в двата края на задния мост!!!!А ако не се случва нищо в положителна посока,май ще се стигне до "пускане на кръв" от щуцерите,при мен от задно дясно излезна огромно количество въздух(друг е въпроса откъде се е взел)-това обясни цялото положение.Даже после се наложи да отпускам ръчната.Ако при "кръвопускането" излиза масло,значи и кантара си пропуска(при нормална стойка).
При операцията се демонтират лагерите,постарай се да си подготвен за техния правилен монтаж и пази да не се навре пясък където не трябва!
Всичко това се случва на бензиновия Г3,но е абсолютно еднаква системата и при Венто,даже дискове,накладки,барабани са абсолютно заместими
Това рамо прибутва една хоризонтално разположена шина,в горния край..,просто е.Следва белязка на "рибката",аз го правих с флумастер,мериш барабана(норма диам.=200мм,при 201 се хвърля,накладки около 4мм са добри,обезмасляваш цялото това безобразие).Монтираш,отново ,и първото което правиш е да нариташ яко педала(на спирачката
Ако всичко е наред до тук,вдигаш на 3-4 зъб и натягаш до трудно превъртане на двете задни гуми на ръка,проверяваш дали нормално освобождава.
Всичко това обаче се прави при поставени стойки в двата края на задния мост!!!!А ако не се случва нищо в положителна посока,май ще се стигне до "пускане на кръв" от щуцерите,при мен от задно дясно излезна огромно количество въздух(друг е въпроса откъде се е взел)-това обясни цялото положение.Даже после се наложи да отпускам ръчната.Ако при "кръвопускането" излиза масло,значи и кантара си пропуска(при нормална стойка).
При операцията се демонтират лагерите,постарай се да си подготвен за техния правилен монтаж и пази да не се навре пясък където не трябва!
Всичко това се случва на бензиновия Г3,но е абсолютно еднаква системата и при Венто,даже дискове,накладки,барабани са абсолютно заместими
-
kraskko
- Контакти:
нямам никакъв напредък,сега ги проверих на валяците и нема никой от зад.
ще се ходи на сервиз
и ще стоя плътно до майстора да гледам къде пипа.после ще пиша 
ще се ходи на сервиз

-
spetsialista
- Автомобил:
- Двигател:
може да имаш запушване или нередовна помпа (случвало ми се е на една вектра)
-
kraskko
- Контакти:
така,сега ходих в сервиз и майстора каза,че кантара не работи.като натисне планката надоло,м/у нея и регулатора остава празно пространство(смисъл,че трябва да има някакво буталце да се движи).въпросното буталце е заседнало в зтворено положение.
п.п снимката е на колега от форума.
п.п снимката е на колега от форума.
- Прикачени файлове
-
- ABCD0001[1].jpg (18.93 KиБ) Видяна 2135 пъти
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Там точно където е стрелката сочеща надолу,има една гайка-чрез нея е "вързано" буталцето към рамото.И точно като е надолу буталцето-тогава "затваря" кантара.В ляво се вижда и разкараният отвор за центровка в зависимост от положението на моста,на приложената снимка явно е за някое "ниско" окачване центровката.
-
kraskko
- Контакти:
колега при моя случай,буталцето е откършено от самото рамо и въобще не действа.момчето което гледа в сервиза колата предполага,че може умишлено да е счупен защото имам и ABS,който може да е монтиран допълнително.интересувам се,като въпросното буталце е цялото прибрано навътре затворило ли е,или отворило кантара?
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Отворено
Пуснете "кръв",ще се докаже дали пуска или не.
-
kraskko
- Контакти:
значи ли,че проблема не е от кантара?така или иначе ще го сенявам но искам да занм малко повече за тази джунджурия(кантар) 

-
kraskko
- Контакти:
emo-gar написа:Отворено
ок

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”