Сравнение на Jetta с голф

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Hursa
Автомобил:
Двигател:

Re: Сравнение на Jetta с голф

Мнениеот Hursa » Съб 17 сеп 2011 20:35

Благодаря, ще прочета. Дано само конструктивно да е близко до това на джетата. Че това "мултираменно" предполага много вариации.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990

Мнениеот stefan4o » Съб 17 сеп 2011 20:38

Ами мулти - значи са няколко носача, със сигурност повече от два. Предполагам, че колата ще има по 4 носача на всяко колело вероятно. Честно казано не съм търсил инфо по въпроса и говоря малко с предположения. :beer
Потърсих малко инфо из нета, ето нещо интересно:
http://www.autozine.org/Archive/Volkswa ... a_Mk6.html

Обърни внимание на таблицата. Задното окачване пише торсион при първите два варианта, а при ГЛИ е мулти-линк. Интересното е, че задното е мултилинк, а отпред не е mhihi ако правилно съм разчел информацията.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Автомобил: GLC X254 + Kona EV
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Съб 17 сеп 2011 22:14

Което ми напомня че базовото окачване отзад на Джетата наистина е с торсионна греда - прави си изводите. По-рано четох един материал за Джета, за сега се прави само в Мексико :да:

Потребителски аватар
kiro rachnata
Автомобил: vw
Двигател: бензинов

Мнениеот kiro rachnata » Съб 17 сеп 2011 23:51

На моята ДЖЕТА окачването е като на Голф но модела е GLS не e GLI и понеже е произведена в Мексико за USA има някой разлики в интериора(комфорт пакета) и ел.инсталацията но ако я закупиш от БГ няма да има толкова разлики защото е произведена за европа!В возията определено има разлика от Голф(тази ми е трета Джета)!Между Джета 4 и Бора има разлика в обезшумяването на купето(незная дали зашото е GLS)!
до колегата hooligan_sk от 1998 до 2004 година за европа се пройзвежда БОРА а за щатите ДЖЕТА 4 но не си първия който се бърка(погледни снимките в гаража ми)!

Потребителски аватар
hooligan_sk

Мнениеот hooligan_sk » Нед 18 сеп 2011 9:32

kiro rachnata написа:На моята ДЖЕТА окачването е като на Голф но модела е GLS не e GLI и понеже е произведена в Мексико за USA има някой разлики в интериора(комфорт пакета) и ел.инсталацията но ако я закупиш от БГ няма да има толкова разлики защото е произведена за европа!В возията определено има разлика от Голф(тази ми е трета Джета)!Между Джета 4 и Бора има разлика в обезшумяването на купето(незная дали зашото е GLS)!
до колегата hooligan_sk от 1998 до 2004 година за европа се пройзвежда БОРА а за щатите ДЖЕТА 4 но не си първия който се бърка(погледни снимките в гаража ми)!

Темата въобще не е за тези коли :banghead:

Потребителски аватар
stefan4o

Мнениеот stefan4o » Нед 18 сеп 2011 9:39

Някой ще каже ли какво е задното окачване на Голф Мк6? Аз без да съм се возил в двете коли, съм убеден, че Джетта има по-добра и комфортна возия. :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Нед 18 сеп 2011 9:42

Дори не съм се качвал в тези коли , но съм чувал че кола с по-голямо междуосие и по-голямо тегло има по-добра возия.За сравнение Поло вози като каруца mhihi

Потребителски аватар
stefan4o

Мнениеот stefan4o » Нед 18 сеп 2011 9:46

Логично е тая с по-голямото междуосие да вози "по-меко", ако пък има и багажник отзад (седан или комби) везните натежават още в нейна полза. Всеки, който се е возил на идентични коли седан/хеч ще го потвърди. При Мк2, Мк3, Мк4 е така за по-натам не зная, но не вярвам да е по-различно.

Потребителски аватар
hooligan_sk

Мнениеот hooligan_sk » Нед 18 сеп 2011 9:56

stefan4o написа:Логично е тая с по-голямото междуосие да вози "по-меко", ако пък има и багажник отзад (седан или комби) везните натежават още в нейна полза. Всеки, който се е возил на идентични коли седан/хеч ще го потвърди. При Мк2, Мк3, Мк4 е така за по-натам не зная, но не вярвам да е по-различно.

По-различно е защото Голф6 е с независимо задно окачване, а Джета с цяла греда. На новата Джета не съм се возил, но не мисля че ще има съществени разлики във возенето за да се коментират изобщо :да:

Потребителски аватар
kiro rachnata
Автомобил: vw
Двигател: бензинов

Мнениеот kiro rachnata » Нед 18 сеп 2011 10:15

Виждам че темата не е за Джета 4 и 5 но е за Джета затова дадох пример защото някой факти не са така както ги пишеш!Просто за БГ се внасят нови автомобили със определено качество на зглобка!

Последна промяна от kiro rachnata на Нед 18 сеп 2011 21:34, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
stefan4o

Мнениеот stefan4o » Нед 18 сеп 2011 10:39

hooligan_sk написа:
stefan4o написа:Логично е тая с по-голямото междуосие да вози "по-меко", ако пък има и багажник отзад (седан или комби) везните натежават още в нейна полза. Всеки, който се е возил на идентични коли седан/хеч ще го потвърди. При Мк2, Мк3, Мк4 е така за по-натам не зная, но не вярвам да е по-различно.

По-различно е защото Голф6 е с независимо задно окачване, а Джета с цяла греда. На новата Джета не съм се возил, но не мисля че ще има съществени разлики във возенето за да се коментират изобщо :да:

В сайта пише торсион, което не е същото като цяла греда (както е при Мк2, Мк3, Мк4, Пассат Б5/5.5).

Потребителски аватар
hooligan_sk

Мнениеот hooligan_sk » Нед 18 сеп 2011 11:04

kiro rachnata написа:Виждам че темата не е за Джета 4 но е за Джета затова дадох пример защото някой факти не са така както ги пишеш!Просто за БГ се внасят нови автомобили със определено качество на зглобка!

Аз коментирам само актуалното поколение на Джета, защото него съм разглеждал по-подробно. Колкото за торсиона и цялата греда, едното е технология от 19ти век, другото "само" на 40-50г :да: В крайна сметка съществена разлика във возенето няма да има нито в полза на Голф нито в полза на Джета. А това че по спирачните апарати на Джета си стоят снадките към следващия детайл на поточната линия и нямат производствена стъпка на която се почистват, говори доста за качеството. Да, проблем на доставчика е, но по колите от Волфсбург такива неща няма :да:

ПП: По темата си казах мнението и няма да продължавам с безмислени спорове. АЗ бих предпочел колата от Волфсбург :да:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”