Сравнение на Jetta с голф
-
Hursa
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Сравнение на Jetta с голф
Благодаря, ще прочета. Дано само конструктивно да е близко до това на джетата. Че това "мултираменно" предполага много вариации.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990
Ами мулти - значи са няколко носача, със сигурност повече от два. Предполагам, че колата ще има по 4 носача на всяко колело вероятно. Честно казано не съм търсил инфо по въпроса и говоря малко с предположения. 
Потърсих малко инфо из нета, ето нещо интересно:
http://www.autozine.org/Archive/Volkswa ... a_Mk6.html
Обърни внимание на таблицата. Задното окачване пише торсион при първите два варианта, а при ГЛИ е мулти-линк. Интересното е, че задното е мултилинк, а отпред не е
ако правилно съм разчел информацията.

Потърсих малко инфо из нета, ето нещо интересно:
http://www.autozine.org/Archive/Volkswa ... a_Mk6.html
Обърни внимание на таблицата. Задното окачване пише торсион при първите два варианта, а при ГЛИ е мулти-линк. Интересното е, че задното е мултилинк, а отпред не е
ако правилно съм разчел информацията.- hooligan_sk
- Автомобил: GLC X254 + Kona EV
- Двигател: EA113
Което ми напомня че базовото окачване отзад на Джетата наистина е с торсионна греда - прави си изводите. По-рано четох един материал за Джета, за сега се прави само в Мексико 

- kiro rachnata
- Автомобил: vw
- Двигател: бензинов
На моята ДЖЕТА окачването е като на Голф но модела е GLS не e GLI и понеже е произведена в Мексико за USA има някой разлики в интериора(комфорт пакета) и ел.инсталацията но ако я закупиш от БГ няма да има толкова разлики защото е произведена за европа!В возията определено има разлика от Голф(тази ми е трета Джета)!Между Джета 4 и Бора има разлика в обезшумяването на купето(незная дали зашото е GLS)!
до колегата hooligan_sk от 1998 до 2004 година за европа се пройзвежда БОРА а за щатите ДЖЕТА 4 но не си първия който се бърка(погледни снимките в гаража ми)!
до колегата hooligan_sk от 1998 до 2004 година за европа се пройзвежда БОРА а за щатите ДЖЕТА 4 но не си първия който се бърка(погледни снимките в гаража ми)!
- hooligan_sk
kiro rachnata написа:На моята ДЖЕТА окачването е като на Голф но модела е GLS не e GLI и понеже е произведена в Мексико за USA има някой разлики в интериора(комфорт пакета) и ел.инсталацията но ако я закупиш от БГ няма да има толкова разлики защото е произведена за европа!В возията определено има разлика от Голф(тази ми е трета Джета)!Между Джета 4 и Бора има разлика в обезшумяването на купето(незная дали зашото е GLS)!
Темата въобще не е за тези коли

- stefan4o
Някой ще каже ли какво е задното окачване на Голф Мк6? Аз без да съм се возил в двете коли, съм убеден, че Джетта има по-добра и комфортна возия. 

- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Дори не съм се качвал в тези коли , но съм чувал че кола с по-голямо междуосие и по-голямо тегло има по-добра возия.За сравнение Поло вози като каруца 

- stefan4o
Логично е тая с по-голямото междуосие да вози "по-меко", ако пък има и багажник отзад (седан или комби) везните натежават още в нейна полза. Всеки, който се е возил на идентични коли седан/хеч ще го потвърди. При Мк2, Мк3, Мк4 е така за по-натам не зная, но не вярвам да е по-различно.
- hooligan_sk
stefan4o написа:Логично е тая с по-голямото междуосие да вози "по-меко", ако пък има и багажник отзад (седан или комби) везните натежават още в нейна полза. Всеки, който се е возил на идентични коли седан/хеч ще го потвърди. При Мк2, Мк3, Мк4 е така за по-натам не зная, но не вярвам да е по-различно.
По-различно е защото Голф6 е с независимо задно окачване, а Джета с цяла греда. На новата Джета не съм се возил, но не мисля че ще има съществени разлики във возенето за да се коментират изобщо

- kiro rachnata
- Автомобил: vw
- Двигател: бензинов
Виждам че темата не е за Джета 4 и 5 но е за Джета затова дадох пример защото някой факти не са така както ги пишеш!Просто за БГ се внасят нови автомобили със определено качество на зглобка!
Последна промяна от kiro rachnata на Нед 18 сеп 2011 21:34, променено общо 1 път.
- stefan4o
hooligan_sk написа:stefan4o написа:Логично е тая с по-голямото междуосие да вози "по-меко", ако пък има и багажник отзад (седан или комби) везните натежават още в нейна полза. Всеки, който се е возил на идентични коли седан/хеч ще го потвърди. При Мк2, Мк3, Мк4 е така за по-натам не зная, но не вярвам да е по-различно.
По-различно е защото Голф6 е с независимо задно окачване, а Джета с цяла греда. На новата Джета не съм се возил, но не мисля че ще има съществени разлики във возенето за да се коментират изобщо
В сайта пише торсион, което не е същото като цяла греда (както е при Мк2, Мк3, Мк4, Пассат Б5/5.5).
- hooligan_sk
kiro rachnata написа:Виждам че темата не е за Джета 4 но е за Джета затова дадох пример защото някой факти не са така както ги пишеш!Просто за БГ се внасят нови автомобили със определено качество на зглобка!
Аз коментирам само актуалното поколение на Джета, защото него съм разглеждал по-подробно. Колкото за торсиона и цялата греда, едното е технология от 19ти век, другото "само" на 40-50г
В крайна сметка съществена разлика във возенето няма да има нито в полза на Голф нито в полза на Джета. А това че по спирачните апарати на Джета си стоят снадките към следващия детайл на поточната линия и нямат производствена стъпка на която се почистват, говори доста за качеството. Да, проблем на доставчика е, но по колите от Волфсбург такива неща няма 
ПП: По темата си казах мнението и няма да продължавам с безмислени спорове. АЗ бих предпочел колата от Волфсбург

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”