Наклон на задните гуми - голф 2

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Re: Наклон на задните гуми - голф 2

Мнениеот ktamen » Вто 20 сеп 2011 17:53

20лв за г2 (гледах заглавието и имах предвид г2).
Представи си, че подлагаш 10мм шайби, вместо цяла плоскост моста и оста ще контактуват само на ръбчета, освен това и главата на болта няма да легне на голяма повърхност. При 1мм шайба се получава същото, но в много по-малка степен, но така или иначе Ханс го е смятал този възел да контактува с цялата повърхност и не знам колко запас на якост е оставил.
Шайбите няма да натоварят оста, но ще натоварят "ушите" на оста.
И на мен ми е хвърчало колело, ама на ладата преди 20г, няколко дни след като взех книжка :Mr Green Fun

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Вто 20 сеп 2011 18:03

parno написа:потърсете тема "задни лагери голф"

намерихме една mhihi
chiki-riki написа: питах момчето за задницата и каза, че задните не са чак толкова криви, но на мен ми се струва, че са доста :roll:

Колега, момчето да не "казва". :banghead:
Момчето да връчи разпечатка с резултатите от стенда.
И мост с проблем се сменя, пластините за които е споменал zfa159 са за "леки" корекции.

Потребителски аватар
chiki-riki
Автомобил: Golf 2
Двигател: 1.8

Мнениеот chiki-riki » Вто 20 сеп 2011 19:45

говорих с човека от който взех моста и каза, че мостовете на gti са фабрично с такъв наклон, така ли е ? Неговия също е така и няма неравномерно износване на гумите. Утре на светло ще снимам как стоя гумите

Потребителски аватар
anrus
Автомобил: Golf2 10Millionen и Golf2 Country
Двигател: RF-1988 и 1P-1991

Мнениеот anrus » Вто 20 сеп 2011 20:20

Не само на GTI. По технически данни наклона трябва да бъде 1°40' ±30', като разликата между лявото и дясното колело е до 20'.

Потребителски аватар
chiki-riki

Мнениеот chiki-riki » Сря 21 сеп 2011 11:22

ето снимки, разгледах снимки на други голф 2 gti от форума и на тях задните гуми са така :roll:

DSC02363-.jpg

DSC02364-.jpg

DSC02365-.jpg

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Сря 21 сеп 2011 12:41

За неме не е нормален тоя наклон.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Сря 21 сеп 2011 16:55

За двойката незнам, но повечето голфове насам са си по начало с negative camber:

Изображение

Потребителски аватар
chiki-riki

Мнениеот chiki-riki » Чет 22 сеп 2011 16:07

hooligan_sk написа:За двойката незнам, но повечето голфове насам са си по начало с negative camber:

и аз това останових, като карам и се заглеждам в задните гуми на двойките и на някой са | | на други са като мойте / \, погледнах си гумите .. с цялата площ стъпват на земята. Дано не е крив моста :horror: , ще видим дали гумите ще се износват повече от вътрешната страна :roll:

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Чет 22 сеп 2011 17:04

Износването зависи от това как караш, ако вземаш завоите с по-висока скорост и караш в града, където се завива по-често ще се износят от външната страна, ако караш по-магистрала ще се износят от вътрешната страна. Фабричния наклон се прави с цел да се износват гумите по-равномерно при по-спортно каране.
Почти е невъзможно моста ти да се е изкривил толкова малко от претоварване, аз съм кривил заден мост, ама гумите станаха така / _.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Пет 23 сеп 2011 8:22

Имам подобен проблем,само на задно ляво(Г3,бензинкз 1,8).При реглаж на предницата получих разпечатка,която доказва визуалните ми съмнения.Разглобих главината и профилактично я смених с чисто нова-ефект "0".Кривината е или в моста(няма нищо видимо,следа от удар или следа от огъвка).Може да е и в гредата,където се захваща към купето.
Моста не е чак толкова "корав",чудя се-ако заваря достатъчно дълга тръба на старата ос...и подложа на някакво усилие...ама колко!!?,няма как да се премери при тази постановка.Истината е в нов мост,защото стар си имам.А ако проблема е в купето...мисията е невъзможна.Следя темата.
При мен е проблем(не фатален)-задно ляво е-1*52'(наклон)-camber,но и е с малък "Trust angle"0*49'(завой в дясно).За сравнение,дясното е camber -1*33',trust angle 0*09'.
Измерването е извършено в Хеед,ако има значение достоверността на стенда.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пет 23 сеп 2011 15:47

Когато моите гуми станаха така/ _ се наложи да изправя поне малко моста за да се придвижа около километър без колесар. Намерих подходяща тръба около 1,2м и като използвах и тежеста на колата успях да го изправя малко и да сложа патерицата, така, че моста наистина не е толкова корав. Проблема е, че е доста еластичен и е трудно да се прецени колко да натиснеш защото може да прекалиш и да го изкривиш наобратно. Така с тръба освен моста се криви и самата ос.

За извънредни случаи може да се използва тръба, но на теб едва ли ще ти помогне.
Истината и в мост втора употреба само, че не крив като твоя. Понеже тогава ми правиха проблеми с Гражданската се поинтересувах колко струва нов мост, цената е 680 евро необорудван. Възможно е да ти е крива и оста първо пробвай с друга ос.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”