Налягане на маслото - дали ще имам проблем?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Съб 28 окт 2006 18:50

buFka написа:1. Увеличаване на оборотите до 2000. При температура от 80°C трябва налягането да е минимум 2.0 бара

буфкееее-забележка! превеждай точно че ше ти се невиди...mhihi
е те тука е и големия спор-таблото е конструирано така, колеги, че алармата да е на 2та бара (говоря общо-механично и електрически-усреднявам нещата). така че това е гранична стойност!
ако падне малко под-почва да писка. за целта-вили98 го е казал-на празен ход трябва да има винаги над 1-1,5 бара. затова по книгите и документациите ви го дават 2бар./2к обороти-това е границата! под нея не става! ха най накрая да го разберете! :roll: :twisted:

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Съб 25 ное 2006 1:21

Има развитие по въпроса......

Тези които карат дизели НЕДЕЙТЕ да слушате тези с бензиновите. Дизелите работят на съвсем други стойности /особенно на ниските обороти/. Значи наистина хванах се и го отворих, смених биелни, основни лагери, всички семеринги, втулките на паразитния вал, гарнитура на картера, масло, филтър, гарнитура на капака на клапаните, аксиални пластини - това по мотора. Също така и съединител и масло на скоростите, но това е съвсем друго /беше планирано за пролетта съединителчето/.
Та в крайна сметка 230 лв. + 330 лв /за съединител, масло и още едни работи по скоростите/ за тоя къде духа.
Разликата е границите на 0.1-0.3 бара.

Идеята е следната за да не се подведе някой друг както аз се подведох:
RA, SB, 1Z - при 80 градуса на празен ход 0.15-0.45 бара, при 2000 об./мин/ - не по-малко от 2 бара.

Мри мен като цяло всичко беше ОК, при 2000 оборота бях малко над 2, а при 80 градуса и празен ход - 0.4 бара.
Здраве да е вече аз лично ще се допитвам до повече хора за да не стават такива излишни набутвации. Иначе сега във вървежа разлика нама, налягането го държи малко по-височко от преди, но ще пиша с точност тия дни, като че ли една идея по-тихо работи /а може и да е внушение/

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Съб 25 ное 2006 23:53

за което и аз имах известна вина...
ще се извинявам до немай къде...
наистина пусти дизели.. работят с по-нисичко налягане..

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”