GOLF 4 не спира добре след смяна на накладки
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Re: GOLF 4 не спира добре след смяна на накладки
За СПИРАЧКИ става дума тука!! Утре като се забиеш в някое дърво, добре че си стругувал и си спестил някой лев!!!!! Не се излагайте! Вашия живот, а и чужд зависи от това! Никакви компромиси със спирачките!!
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
допустимото износване мисля че беше 2мм пример ако са 20 мм при дебелина 18 мм вече са за нови
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Да, на вентилираните им дават до 2мм износване на диска като дебелина. 

- RO$$KO
- Автомобил: VW MK6 GTI
- Двигател: TSI EA888 2009
колега отива6 и си зима6 1 дискове и накладки и не се занимаваи балгарина се гледа да икономиса ама не става
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
RO$$KO написа:колега отива6 и си зима6 1 дискове и накладки и не се занимаваи балгарина се гледа да икономиса ама не става
Аз накладки си имам остават само дисковете.
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
с новите дискове идват и новите накладки
нали ти писах по-горе

нали ти писах по-горе

- RO$$KO
- Автомобил: VW MK6 GTI
- Двигател: TSI EA888 2009
те твоите накладки ве4е са деформирани
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Чак за 800 км да се деформират 

- Haralampi
Adnan написа:Чак за 800 км да се деформират
ДА! Нови дискове с нови накладки! Не се слагат стари накладки на нови дискове иначе рискуваш да прецакаш и новите дискове или отново недобър спирачен ефект!
Нови накладки на стари дискове може, но обратното - НЕ!
- zelkata_ok1_
- Автомобил:
- Двигател:
Haralampi написа:Adnan написа:Чак за 800 км да се деформират
ДА! Нови дискове с нови накладки! Не се слагат стари накладки на нови дискове иначе рискуваш да прецакаш и новите дискове или отново недобър спирачен ефект!

- LiRiX
- Автомобил: SEAT LEON
- Двигател: AUS 2001
Колега покрай малко по-агресивно с повече натискане на спирачки... ще се махне тази ръждичка.
Предполагам използваш често моторна спирачка и не ти се налага да ползваш спирачки.
Аз смених моите наскоро и бях на същото дередже, но след някой друг километър се оправиха. Отначало гледах повечко спирачки да бия и т.н. вече нямам такъв ръждив ръб. Бях със стари дискове и нови накладки. Твоя ръб като го гледам не ми изглежда фрапантен и има леб в него
Предполагам използваш често моторна спирачка и не ти се налага да ползваш спирачки.
Аз смених моите наскоро и бях на същото дередже, но след някой друг километър се оправиха. Отначало гледах повечко спирачки да бия и т.н. вече нямам такъв ръждив ръб. Бях със стари дискове и нови накладки. Твоя ръб като го гледам не ми изглежда фрапантен и има леб в него

Haralampi написа:
може, може. Накладката затова е накладка, да е мека и да се търка... съответно напасва. Нищо им няма на накладките стига да са хубави. Аз съм го пробвал това. Ако си купите накладки които приличат на камани, дори и нови, ще ви покривят дисковете. Понеже те не се стрият а се пързалят съответно износват и загряват диска много повече.
- Haralampi
morfei1 написа:Haralampi написа:
може, може. Накладката затова е накладка, да е мека и да се търка... съответно напасва. Нищо им няма на накладките стига да са хубави. Аз съм го пробвал това. Ако си купите накладки които приличат на камани, дори и нови, ще ви покривят дисковете. Понеже те не се стрият а се пързалят съответно износват и загряват диска много повече.
Всичко може! Може и само с предни спирачки. Може и само със задни.
Но не всичко е редно

Аз да попитам нещо, вие ще ми отговорите, и след това ще се обосновете защо казвате на човека да си смени дисковете???
Човека има спирачки, но преценява че накладките са отъняли и ги сменява. След това изведнъж не му спира колата както трябва. Диска си е същия през цялото време. Слага нови накладки които са доста по-дебели от старите, налягането което оказват спирачните цилиндри си е същото. Нали така????
Аз не обсъждам дали са за смяна дисковете. Има си критерий, колко е критичния минимум за износване на дисковете. Ако са под него е редно да се сменят, ако ли не може и с ръб да се карат.
В мойте очи причината за слабите спирачки е липсата на сработване на накладките с диска. Не са прилепнали. Отделно и факта че контактната повърхност на новите накладки е намалена заради скосението отпред. Другия вариант е да са менте, или просто да имат нужда да ги загрееш и тогава да започнат да спират хубаво. Не казвам че Делфи произвеждат ментета, мисълта ми е някой друг да не произвежда ментета и да си ги кръщава Делфи.
Човека има спирачки, но преценява че накладките са отъняли и ги сменява. След това изведнъж не му спира колата както трябва. Диска си е същия през цялото време. Слага нови накладки които са доста по-дебели от старите, налягането което оказват спирачните цилиндри си е същото. Нали така????
Аз не обсъждам дали са за смяна дисковете. Има си критерий, колко е критичния минимум за износване на дисковете. Ако са под него е редно да се сменят, ако ли не може и с ръб да се карат.
В мойте очи причината за слабите спирачки е липсата на сработване на накладките с диска. Не са прилепнали. Отделно и факта че контактната повърхност на новите накладки е намалена заради скосението отпред. Другия вариант е да са менте, или просто да имат нужда да ги загрееш и тогава да започнат да спират хубаво. Не казвам че Делфи произвеждат ментета, мисълта ми е някой друг да не произвежда ментета и да си ги кръщава Делфи.
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
километрите са достатъчни за да се напаснат накладките,обаче...делфи не са фактор в спирачните системи и компоненти.
Правиш две основни грешки
1.купуваш смотани накладки с цел да ти е по-евтино.
2.сравняваш евтината накладка с тази която си сменил като спиране а тя разликата е от тук до луната и после пищиш че не спират.
Купи си хубави накладки и не си губи времето,парите и нервите.
Препоръчвам ти АТE.
Правиш две основни грешки
1.купуваш смотани накладки с цел да ти е по-евтино.
2.сравняваш евтината накладка с тази която си сменил като спиране а тя разликата е от тук до луната и после пищиш че не спират.
Купи си хубави накладки и не си губи времето,парите и нервите.
Препоръчвам ти АТE.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”