Перката за охлаждането си работи кога си иска и прави фонтан

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
dikanski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Перката за охлаждането си работи кога си иска и прави фонтан

Мнениеот dikanski » Вто 11 окт 2011 22:06

dikanski написа:
i.e.i написа:Уточни при теста ,когато мотора е спрял след 5 мин. работа към инсталацията ли беше вързан или си подал ток с допълнителни кабели.
Ако е с допълнителни кабели и е спрял, значи има проблем с ел. моторчето ,затова е стопил и
бушона.
Ако е бил на буксата ,значи е кофти връзка в гнездото на бушона или калпав такъв(деформира се от топлината и губи контакт).

За всичко си има причини.Предпазителя е заминал защото "майстор" го е закачил да наобатно и е изгорял предпазитела от претоварване.А аз се чудех защо върти по 15 мин и не охлажда.Сега за 10-15 цек на втора степен и е готов.Благодаеря отново и привет от родината :)

на обратно е закачен вентилаторА

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Вто 11 окт 2011 23:01

За първи път чувам,че предпазителя има и "посока",по-скоро е вярно да няма!Иначе бих се усъмнил в четките или ротора на въпросната перка.Понякога се случва и спойките от вътрешната страна на конектора (буксата) да се спукат и тогава е "лотария" дали ще завърти.
Вземи мерки(както сам предлагаш)-да може принудително да го включиш при отказ на автоматиката...разстоянието е сериозно и по "закона на Мърфи"-точно тогава ще си покаже "рогата" :twisted:

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Вто 11 окт 2011 23:10

Доколкото разбрах на обратно е бил закачен вентилатора (разменени плюс и минус) и е въртял в обратна посока.
Колегата май му е доста трудно да се изразява.
Важното е, че проблема е решен.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Вто 11 окт 2011 23:18

"Стопен" корпус на предпазител=лоша връзка в гнездото,или фалшив предпазител!Ако "нормален" предпазител изгаря=проблем в контролираната верига(дали е "стегнало" моторче или протрит кабел...)

dikanski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dikanski » Нед 01 яну 2012 17:51

ktamen написа:Доколкото разбрах на обратно е бил закачен вентилатора (разменени плюс и минус) и е въртял в обратна посока.
Колегата май му е доста трудно да се изразява.
Важното е, че проблема е решен.

Честита нова година на всички колеги :обичам ви
В такъв момент ми беше трудно изразяването защото със старата си кола имах проблеми,а ме чакаха хиляди километри.Вече 3 месеца съм си в Родината и понякога заспивайки се замислям за преживяванията по другите страни и как съм успял.Благодаря отново за подкрепата и ви пожелавам новата година да е по-добра от старата :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”