Голф3 1.8 ABS загрява отново

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
djofar
Автомобил: Golf 4 GTI
Двигател: 1.9TDI ARL 2003

Re: Голф3 1.8 ABS загрява

Мнениеот djofar » Пон 17 окт 2011 10:49

проблема се появи пак scare
значи колата сега много загрява държи ми около почти 100 градуса
когато е настъпя на каране вдига температурата когато карам на четвърта примерно с няма и 2 000 оборота пада на 85
на място незагрява дори и до 90 градуса
по нанадолнище като вкарам пета предавка и като си махна крака от газта пада под 90 градуса пак и как подам газ веднага се качва
при почти 100 градуса гася колата и излизам от нея и ми прави впечатление че не върти перката след 2 минути паля пак колата и стрелката стига 90 градуса и тя се пуска за това мисля че ми се образува въздух точно на датчика и той за това не включва когато трябва
някой ако има идей да споделя от къде да започна дали главата или термостати и водна помпа
мерси предварително

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф3 1.8 ABS загрява отново

Мнениеот emo-gar » Пон 17 окт 2011 15:07

Провери за изгорели газове във водната система-има си индикатори в сервизите.Ако в горната част на радиатора се образува възд.възглавница-хем ще грее,хем перка не работи(датчика е високо).Виж да не ти е обърната посоката на помпата(може,чрез особен монтаж на ремъка).

Потребителски аватар
djofar

Мнениеот djofar » Пон 17 окт 2011 15:25

emo-gar написа:.Виж да не ти е обърната посоката на помпата(може,чрез особен монтаж на ремъка).

Няма шанс колега така е карам 1 година без ядове сега от скоро се получи това с греенето

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пон 17 окт 2011 18:08

Ако на място не загрява до 90 градуса или са ти много ниски оборотите или ти си си включил парното и чакаш да загрее или стрелката те лъже.
Измери си реалната температура с термометър без да вярваш на таблото. Едва когато знаеш истинските температури, до които загрява колата ще можеш да прецениш какъв е проблема.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пон 17 окт 2011 19:36

Или ти е запецнал термостата...

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Пон 17 окт 2011 22:03

Добре де,ама като си я поврънкаш на място,все вдига температурата-ако трябва я посръчкай в обороти!И както си я ръчкаш,проверявай кога се стопля долният маркуч от радиатора,температурата я гледаш на таблото,може(и е препоръчително) да имаш подръка и външен термометър за контрол(дали някой мултимер със сонда...).
като се случи тая работа с 100*,радиатора горещ ли е?На моя ABS термостата отваря,когато стрелката премине след 80*(стопля долния маркуч),перката включва 1-ва степен ..една идея след 90 и изключва малко под тях.Отоплението се усеща още на края на "ситните" деления.А дали изобщо ти работи 1-ва степен?Все въпроси,на които можеш несложно да дадеш отговор.Нищо не споменаваш за наличие на изпарител(газ),защото и там се случват едни палави закачки..Някакви подобрения по капака-стил "бед лук.."
П.С.-като препрочитам пак симптомите-много прилича на опадали лопатки на водна помпа,или вече превърта пластмасата около оста...Ако решиш да сменяш фланеца с перката,препоръчвам ти да демонтираш цялата помпа барабар с термостата.

Потребителски аватар
djofar

Мнениеот djofar » Вто 18 окт 2011 9:06

така ето следната случка вчера какво стана
купих препарат за почистване на радиатори на ЛЪКИ МОЛИ сипах го в казанчето целия флакон и оставих колата да работи на място 40мин след което източих всичко (нямаше ръжда или боклуци) след което сигурно половин час съм промивал с маркуч цялата инсталация след кето сипах антифриз
и забележете обезвъздуших цялата инсталация и взех термометър живачен до 200 градуса и го сложих в казанчето колата през цялото време дето е работела на място повече от 1 час не мръдна стрелката над 90 градуса и ето ФАКТ термометъра показва същото значи изключваме да не ми е верен уреда
извадих тънкия маркуч който циркулира ва разширителния съд и ФАКТ превърта водата със силна струя като подам газ бие като водоструйка следователно изключвам и водна помпа (ако е откъснала оста няма да имам никакво парно а аз имам слабо е но го има)
най големият проблем ми е че след като изгася колата и след има няма 5мин и горния маркуч който влиза в радиатора остава без вода scare и нема как да разбера защо :banghead: и пак обезвъздушаване и колата на място пак няма и 90 градуса държи НО изкарах колата да се повозя и няма и след 5 мн колата почти 100 градуса пак scare и вече се отчайвам май ще трябва да отварям главата
като е обезвъздуша имам перфектно парно
колата съм е държал 5 мин на прекъсвач пак не грееее даже на място пада температурата

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Вто 18 окт 2011 9:20

Тиа голфове кекани бре :mrgreen: шега, моиа го лекувах с нова помпа и термостат виж дали от ониа таралеж не тече има и друго пич ако имаш газова иа обезваздуши имаш жаздух според мен и моиата вдига градуси хм ама карам хич данети пука. Перките штом вклучват хм :drunk

Потребителски аватар
djofar

Мнениеот djofar » Вто 18 окт 2011 11:37

vaiper 1 написа:Тиа голфове кекани бре :mrgreen: шега, моиа го лекувах с нова помпа и термостат виж дали от ониа таралеж не тече има и друго пич ако имаш газова иа обезваздуши имаш жаздух според мен и моиата вдига градуси хм ама карам хич данети пука. Перките штом вклучват хм :drunk

лошото е че като се образува въздух под датчика не включва перката scare защото той лъже датчика

Потребителски аватар
Mapoka
Автомобил: 1992 VW Vento
Двигател: 1.8 ABS

Мнениеот Mapoka » Сря 19 окт 2011 19:58

Моята има подобно поведение. Като си карам на скорост, изключа, пусна по инерция първоначално темепературата се вдига (нормално се движи около и малко над 80) покачва се до към 85-90 и в последствие спада (можеби минута две от както е по инерция). Другото което забелязвам е, че при изкачване също има навика да покача температурата (тя и преди си качваше но много малко). Проблемите мисля ги имам от както смених водната помпа, в началото като я смених не съм обърнах внимание, но стигам до извода че проблема е в нея. Тогава сложих Хепу със супер "дизайнерската" перка от тененекия (даже бях пуснал тема че ми се видя много криминална).
От тогава до сега поради други причини съм сменил: термостат, гарнитура на главата (заради гумички на клапаните), преминах на най големия воден радиатор, сменил съм и таблото с новия тип (със стъпкови моторчета) и поведението на температурата си е все същото (не броя сменените 3 китайски радиаторчета, в крайна сметка сега съм със валео втора ръка).
Та в момента съм вдигнал мерника на водната помпа (имам оригинална втора ръка), въпроса е излиза ли без да се налага точене на фреона, понеже я имам цялата и не ми се сменя само турбината.

Иначе за колегата с проблемното обезвъздушаване, аз имах същите проблеми с москвича, на място не загрява, като обезвъздуша парно има, но като тръгнеш да караш прави възглавница парното спира и тръгва да загрява (поради калпава капачка и хвърляше водата). Като свалих главата гарнитурата беше заминала.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Сря 19 окт 2011 20:14

Добре де,опити явно са правени доста...макар че резултата е неясен,ама къде ще отива тая течност?Та да стоят празни почти парно и радиатор???!!!!Системата е 6 литра ,ориентировъчно.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Сря 19 окт 2011 21:06

Как разбра, че горния маркуч остава без вода.
Аз имах проблем с радиаторчето на парното - водата минаваше директно от входа към изхода без да минава по тръбичките и затова в голфа беше Сибир. Правих си опити на магистралата - спирам отварям внимателно капачката да не ме изгори и после пак я затварям - следващия километър парното оживяваше, ама после пак Сибир. Радиаторчето явно беше тотално менте. Свалих 16годишното радиаторче от стария голф и проблема изчезна.
Като знам къде е датчика за перката не мога да си представя точно там да се образува въздушна възглавница.
Нормалната температура на двигателя е от 90 до 115 градуса и това, че ти качва до 100градуса не виждам защо трябва да те притекнява.

Потребителски аватар
djofar

Мнениеот djofar » Чет 20 окт 2011 8:31

ktamen написа:Как разбра, че горния маркуч остава без вода.
Аз имах проблем с радиаторчето на парното - водата минаваше директно от входа към изхода без да минава по тръбичките и затова в голфа беше Сибир. Правих си опити на магистралата - спирам отварям внимателно капачката да не ме изгори и после пак я затварям - следващия километър парното оживяваше, ама после пак Сибир. Радиаторчето явно беше тотално менте. Свалих 16годишното радиаторче от стария голф и проблема изчезна.
Като знам къде е датчика за перката не мога да си представя точно там да се образува въздушна възглавница.
Нормалната температура на двигателя е от 90 до 115 градуса и това, че ти качва до 100градуса не виждам защо трябва да те притекнява.

Как разбрах ли ??
еми с пипане се усеща колега , а радиатора на парното дето го сложих онзи ден пак е Валео взех го от човек който се занимава с авточасти от много време (невярвам никога да ме пре.бе)
Колега знам че работната температура е толкова но невярвам да има хора в този форум който да си карат колите на 115 градуса щот знаят че работната температура е тази

Потребителски аватар
balamata
Автомобил: Renault Laguna
Двигател: F3P720

Мнениеот balamata » Чет 20 окт 2011 8:42

Губиш ли течност?И ако да,то колко губиш?Това също би било ориентир за гарнитура на главата.Моята грее само с пуснат климатик,и то карайки по баири.Иначе на 87-88 градуса си пуска първа степен перката.

Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Мнениеот stefarata » Чет 20 окт 2011 10:47

пробвай с нещо елементарно,но не невъзможно-вземи за проба от някой приятел само капачка за антифриза.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”