Зимни гуми Barum vs. BFGoodrch
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Зимни гуми Barum vs. BFGoodrch
Ако обичате стига спам и заяждане... Зададох конкретен въпрос и очаквам конкретни отговори! До тук от цямлата тема сацо няколко отковора са адекватни!
- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
Ако смяташ,че основната разлика е,че Гудрича е с 30лв по-скъп значи темата ти е излишна-взимай Барум.
Ако си доволен от зимния Гудрич и искаш да пестиш пари от гуми рискувай и взимай Барум. То така или иначе,сега всеки ще се изреди да каже с какви гуми е и колко са невероятни.Даже и тези с Барум
Аз ако взимах 2 броя бих избрал от по-скъпите (дънлоп,гудиър),но си е твое решението,не оставяй други да решават вместо теб
Ако си доволен от зимния Гудрич и искаш да пестиш пари от гуми рискувай и взимай Барум. То така или иначе,сега всеки ще се изреди да каже с какви гуми е и колко са невероятни.Даже и тези с Барум

Аз ако взимах 2 броя бих избрал от по-скъпите (дънлоп,гудиър),но си е твое решението,не оставяй други да решават вместо теб

- alexx
- Автомобил: SantaFe
- Двигател:
Rabbit_TDI написа:Аз втори път си вземам BF Goodrich и това съм запомнил ,че борда е доста дебел и устойчив на дупки(иначе на китайските излизат цицинки)
точно обратното
гуми с ДОТ 2009 вече са на кофата по етапно 8 броя бяха 2 сезона и около 30000 км
кривят се и странично и вертикално по широката част много са меки и не стават, иначе за сняг нямат ядове
-
- Автомобил:
- Двигател:
stefan4o написа:Аз не бих купил нито една от посочените две.
На същото мнение съм,особено за Гуудрич-а,ненужно прехвалени и предлагани...карам ги на служебна и се моля да няма скрито заледяване...Барума,имам и такива на една от колите....не е много лоша,дори по сцепление май се проявява по-добре.Ся,точни модели не мога да си спомня в момента,може да са някаква "измислена' серия...отпреди година..
Щом иде реч за "евтина" гума(защото това е част от въпроса!),от подразделение на голяма компания-бих заложил на Маршал(KUMHO),а защо не и Тигър-ка-компанията е под надзор на Мишлен.Даже от последните имам прекрасни впечатления,съчетани с пълно безхаберие към Софийските дупки,какво да искам за 70лв?Маршала..карах ги до 1 мм и лято и зима,почти 4 години-меки,добра зацепка,грайфер-асиметричен.Все пак говоря за разумно каране,предимно градско с леки "забежки" през "Петрохан" зимно време.
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
барум не са много хубави още на втората година на едната и се появи голям балон
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
tdi fen написа:барум не са много хубави още на втората година на едната и се появи голям балон
Няма модел гума на която да неможе да стане балон

- al_van
- Автомобил:
- Двигател:
за колегата със скритото заледяване където обеснява..... ами незнам колега има ли в света гума която ще те спаси ако попаднеш на лед неочаквано, особенно с по висока скорост... може би със шип ама до колкото знам те са забренени в бг.
а относно тоя барум дето го хвалите толкова -
ужас никога повече не бих си купил на преднита ми кола съм карал и зимни и летни барумки, еми ТВЪДО НЕ за тях. Все пак това си е мое мнение и неангажирам никои с него
успех с избора на колегата и поздрави на всички
а относно тоя барум дето го хвалите толкова -

успех с избора на колегата и поздрави на всички

- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Аз имам добри впечатления от поведението на BF Goodrich winter G, както на мокра, така и на снежна настилка. Не са шумни на сух път. Карал съм ги три сезона като предни и нямат деформации и др.
Вече са позагубили мекотата на ламелите и независимо, че имат добра и равномерна дълбочина на протектора(около 5.5 мм) ще бъдат задни гуми, вероятно последена зима.
Вече са позагубили мекотата на ламелите и независимо, че имат добра и равномерна дълбочина на протектора(около 5.5 мм) ще бъдат задни гуми, вероятно последена зима.
joromnt написа:Аз наскоро бях пред дилема какви гуми да купя. Спрях се на тоя Гуудрич, и май се прецаках. Но това ще го разбера окончателно като завали сняг. Много пласмасови тия гуми, прекалено твърди ми се виждат. Имам база да ги сравнявам с няколко други марки, и това е определено най-твърдата зимна гума дето имам.
Да си довърша, понеже чета тук мнения дето не се съгласявам с тях.
Не знам кой за какви размери говори, но аз на 195/65R15/98лв/бр/, гуми дето са на 5 седмици според надписа на тях, борда им е ужасно тънък и като хванеш гумата да я повдигнеш, то борда поддава. Настрани се разтваря и мачка здраво. Това е впечатление от преди монтажа. С две думи според мен тоя борд е доста мек, дано няма ядове с балони по тях...
А грайфера е твърд според мен, сравнявам с Кумхо на същия размер, и 13-ки Марангони и Дебица. Вероятно ще се износват по-бавно, но това не ме грее особено. Карам ги до сега само на сухо, правят впечатление че са доста тихи гуми при все че са още с бодличките по тях. Чакам да завали дъжд/сняг и тогава вече ще видим кой кой е. На тях пише Made in United KIngdom, което не знам дали да го считам за плюс или минус?
Според мен, която и да избереш от двете марки, все ще е по-добре отколкото прехвалени втора употреба. Новата гума си е нова гума, била тя и китайска. За пример може да ти посоча няколко коментара в саит за продажба на гуми, как хората се радват на покупката на Wanli

Впечатленията ми са от Bf goodrich G-force winter.
- DA@KA
- Автомобил: Caravelle
- Двигател: ACV 1998
Kарам и двете марки.Барума на мокро е шумен.Бих избрал Гудрич.Мен лично леда не ме изненадва ,щот си имам и такива по един комплект за всяка кола.
Китаици Ванли с шарка на Гиславед нека да са гадни и забранени от някои малоумник.

- mania
- Автомобил:
- Двигател:
В крайна сметка си взех гудричите. Благодаря за мненията! Предполагам бяха толкова различни, заради различните стилове на каране и терените, по които са карани гумите. Метнах се на гудрич, защото ги познавам, а и в магазина изглеждаха по-добре от другите дъщерни марки. Времето ще покаже дали изборът е правилен 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Правилен е. С изключение на 2-3 колеги в темата за гумите не видях някой да се оплаква от гумите си. Всички бяха "доволни", независимо дали говорехме за Дебица, Корморан, Траял, Китай.цом и т.н. Общо взето българите сме така. При положение, че гледайки обявите за гуми виждам гуми на по 5-6-7 сезона, зимни, за които се твърди едва ли не, че са като нови и перфектни, то представи си същите тия хора какво мислят за наистина нова гума, пък била тя и китайска 

Последна промяна от stefan4o на Пет 11 ное 2011 8:44, променено общо 1 път.
- kikogsxr
- Автомобил:
- Двигател:
Колега аз моето венто му бях взел 4бр. кормаранки и като караш по-бавно(с ограниченията) нямах никакъв проблем, на сняг бяха бетон, та мое мнение е вземай барума и тва е(и без това сме в криза, всяка стотинка е важна)
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
stefan4o написа:Аз не бих купил нито една от посочените две.
Напълно съгласен. По-добре отдели още 20-30 лв. на гума и вземи нещо по-качествено.
Иначе по въпроса - с две ръце за Барум-а. Много по-мека, а и имам познати, които са карали 2-3 зими с такива. Доволни са за парите, които са дали.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”