speed_kmg написа:valiosport написа:speed_kmg написа:Искъм да си сложа от малко по-силничките крушки, но май ми трябва реле ?
Не едно реле а две ти трябват (едно за късите и едно за дългите), реле 12V/30A или 40А няма значение, обаче ако сложиш истински 100 вата крушки няма да съжаляваш и ще останеш предоволен

Аз съм с релета и крушки 100/90W и мога да ти кажа, че не бих ги заменил за нищо на света

Пробвал съм крушки с по-голяма осветеност и от тези сините Plasma 100/90W и разликата с обикновените е малка

Няколко месеца карам с тези крушки 100/90W и до сега не са ми присветкали, че ги заслепявам, късите ми имат много хубава и плътна бяла светлина, на дълги имам 200 метра перфектна видимост

Поздрави
А това реле къде се слага ??и на мянстото на кой номер , и кои крушки са 100% 100 вата ?
Релета се поставят отделно и ползваш оригиналната инсталация само за управление на релетата трябват ти 2 релета по 40 ампера или 30 няма значение и 2,5 квадрата кабели ама трябва някой който разбира да ти го свърже. Моите са Нарва 100/90 и ноща е ден и не бих ги махнал за нищо на света

Не си и помисляй да слагаш 100 ватови крушки директно без да си поставил релета, защото ключа ти е пътник

Ама при всички случаи ако искаш да свети по силно ще ти трябват релета, защото има големи загуби по инсталацията и до крушките не стига повече от 11-12 волта

Моя съвет е да си поставиш релета и да видиш как е осветяването тогава и чак тогава ако не си доволен да слагаш 100 вата. Аз съм с релета, измил съм си фаровете и съм със 100 вата, сега обмислям варианта да купя две крушки 130/100 вата да вида как е осветяването с тях иначе ще ги махна, защото ще заслепяват прекалено много

А който си мисли че 100 вата свети два пъти повече е в голяма заблуда и мога да кажа че тези с ксеноните заслепяват няколко пъти повече от 100 ватовите крушки

Поздрави