Масло MOtul 4100 Power 15W 50
- madnez
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ре
ами на голфче 3ка 1.6 абу-то 

- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Аз имах проблем с Мотул 4100 15в50 зимата преди 2 години. Изби през уплътнението на масления филтър една студена нощ като запалих колата. Точно го бях сменил и бях навъртял през деня 20-30 км. Към 3-4 през нощта като запалих, поработи малко колата на празен ход и като реших да потеглям форсирах малко, и след 3-4 секунди лампата на таблото светна и почна да пищи зумера. Загасих и гледам всичкото масло под колата.
Дали не беше завит като хората филтъра, дали защото е по-гъсто незнам, но от тогава зимата гледам да слагам по-тънко. Някой ми каза, че това уплътнение на филтъра е като бушон за маслото при прекалено налягане.
голфа беше RP мотор на 230 000.
Аудито го карам с 8100 пълна синтетика.
6100 серията е полу-синтетика (ама синтетиката е май 15-20%)
Като цяло от марката съм много доволен!
Дали не беше завит като хората филтъра, дали защото е по-гъсто незнам, но от тогава зимата гледам да слагам по-тънко. Някой ми каза, че това уплътнение на филтъра е като бушон за маслото при прекалено налягане.
голфа беше RP мотор на 230 000.
Аудито го карам с 8100 пълна синтетика.
6100 серията е полу-синтетика (ама синтетиката е май 15-20%)
Като цяло от марката съм много доволен!
- lubecku
- Автомобил: mk3
- Двигател: ABF
- Контакти:
Re: Масло MOtul 4100 Power 15W 50
Днес поръчах същото масло, ще видим как е зимата имайки в предвид какви километри навъртам
определено и зимата ще изкара мотула при мен, иначе ето клип с въпросното при - 10
не знам как ще е при минус 15, 18
определено и зимата ще изкара мотула при мен, иначе ето клип с въпросното при - 10
не знам как ще е при минус 15, 18

-
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL 2000
С 15W 40 съм палил при -25 преди една зима в Пловдив, с ауди б4, никакви проблеми, маслото беше Кастрол GTX. Преди няколко години на двама колеги в София им избиха маслените датчици при -30, на поло и фиеста.
- lubecku
- Автомобил: mk3
- Двигател: ABF
- Контакти:
-30 майка
при около - 20 съм палил със всякакви минерални боклуци 15/40
без никакви проблеми но това е 15/50.... като гъстота сега като го гледам в тубата
е нормално по нищо не дава признаци на супер гъсто масло, а и нали е полусинтетика....
не знам времето ще си покаже, аз съм чувал само за един случай до сега с 15/50 обаче при пича
беше блокирал клапан на масления филтър и от там му дойде проблема
От проспиид е маслото което взех, на гърба на бутилката етикета е еденичен не е като книжка няколко страници,
хората там казаха че такива са етикетите на високите класове пълна синтетика и на другите им лубриканти, но това си било така

при около - 20 съм палил със всякакви минерални боклуци 15/40
без никакви проблеми но това е 15/50.... като гъстота сега като го гледам в тубата
е нормално по нищо не дава признаци на супер гъсто масло, а и нали е полусинтетика....
не знам времето ще си покаже, аз съм чувал само за един случай до сега с 15/50 обаче при пича
беше блокирал клапан на масления филтър и от там му дойде проблема
От проспиид е маслото което взех, на гърба на бутилката етикета е еденичен не е като книжка няколко страници,
хората там казаха че такива са етикетите на високите класове пълна синтетика и на другите им лубриканти, но това си било така

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”