Как да проверя ангренажния ремък на 1.8Т?
Re: Как да проверя ангренажния ремък на 1.8Т?
Аз смених пълен комплект преди 18000км (в сервиз) или поне така си мислех до миналата седмица,когато палейки ремъка ми изшляпа и прескочи четири зъба за щастие беше на място и неможа да стане беля!Причината се оказа блокирал маслен обтегач който натиска ролката а тя от своя страна опъва ремъка.Обтегача се оказа оригиналния и не е сменян но по фактура съм го платил..........последва посещение в сервиза но не с колата няма да описвам как протече след което си купих отново всичко необходимо и беше сменено от мой приятел.
Та по темата без да разколачиш колата и да махнеш ремъка няма как да разбереш състоянието на ролките .А получените отговори до ту са по заглавието на темата за да получиш конкретика си го оправи.
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Вчера отворих капака и видях колко тъп въпрос съм задал
.Капака е на две метални щифтчета.Свалих го и оспях да намеря едни надписи на Gates ,ама никъде няма дата
.Почнах да разтиквам колата из гаража на пета ама на няма и половината ремък вече нямах сили и желание
.Ремъка стои опънат и поддава малко като го натиснеш.От ролките обаче верно нищо не се вижда - явно ще свалям ремъка и тогава ще го мисля.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”