Golf 2 1.6 75-Нормален ли е разхода ми ?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Re: Golf 2 1.6 75-Нормален ли е разхода ми ?

Мнениеот vaiper 1 » Пон 28 ное 2011 17:20

Голяма тема а :mrgreen: Разхода е мн относителна работа
1 имали компресия мотора или колко е износен показва тая работа
2 саединитела в какво састояние е
3 качеството на горивото постоянно ли е
4 така наречената регулировка хм на газ как е направена
Това са някои неща които требва дасе знаят преди дасе повдига темата за разход защото тя е функция от това което написах и стила на шофиора.Другото са приказки момчета :beer

Потребителски аватар
ALiGaToR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ALiGaToR » Пон 28 ное 2011 18:25

Веднага ти отговарям по зададените точки.

1. Компресията ме съмнява, че е паднала. Не е мерена заради липсата за момента на устройство за измерване.

2. Съединителя смятам, че не е заминал защото оборотомера се движи също бавно като ускорявам. Просот двигателя не може да се пребори с напъна.

3. Горивото винаги е Пропан-бутан зареждан от бензиностанция ЕКО, защото ис имам отстъпка от там.

4. Регулировката на газ съм я правил не ухо и око. Но на където и да я мръдна нещата винаги се влошават. Или вървежа съвсем замира или разхода се вдига като разликата във вървежа когато гори много не е много по-голяма.

Възможно ли е от компресията да се вдига разход? Защото предитова Ладата която имахме беше с много ниска компресия и разхода не беше много висок до колкото мога да вярвам в думите на баща ми.
Един приятел с Астра 1.7D също му беше изключително издухан мотора но разхода си му беше в нормата като си караше сам. Обаче на извънградско при каране с тази кола със скорост от рода на 140-150 разхода му беше около 11 нафта на извънградското каране. Та това ме навежда на мисълта че може би компресията е главният виновник за този разход и умрелия вървеж.
Как смятате дали това е виновника за тези мизерии с разхода и вървежа?

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 28 ное 2011 18:30

Докато не я премериш няма да получиш точен отговор. На бензин как е колата? Вървеж, разход. Щото ако там е ОК, недей търси проблема в мотора. :beer

Потребителски аватар
ALiGaToR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ALiGaToR » Пон 28 ное 2011 18:41

Ами по простата причина, че бензина е малко скъпичък и нали гоним икономия не съм я засичал на бензин
но още преди години когато я взехме на бензин в градски условия гореше около 14 и то в малко трафик.
За момента само я паля като е студено на бензин и я прехвърлям почти след 100 метра на газ. Но през това време много яко дими отзад в цветовете на дъгата като преобладаващия цвят е черно-синкаво. И миризмата е просто покъртителна мирише супер силно на недоизгорял бензин. Не на суров а на недоизгорял. Също така и това е съпроводено със почти стабилно стоене на оборотите на около 1000 с леки отклонения от около 100 оборота, но работата е като на дизелов двигател. Тресе много силно и прекъсва. Буквално имам чувство че работи не на 3 ами на 2 цилиндъра.
онзи ден нямах никаква газ и я покарах около 2 километра на бензин. Помислих си че като загрее ще се оправи. Да оправи се, нямаше прекъсване но оборотите се вдигнаха на около 2000. И най странното е че когато пипнех газта и се задавяше за части от секундата и оборотите падаха на около 1500 и тогава започваха да се вдигат. Ако си на полусъединител дори може да я изтървеш да изгасне. Колкото и да загрява миризмата на бензин от ауспуха не изчезва. Дори когато я прехвърля на бензин за да я оставя вечерта за работа от 20 секунди вече около колата се разбира че е на бензин по миризмата.
На газ е точно противоположно. Когато е студена оборотите се вдигат до 2000 и когато загрее си падат на около 900. Но на газ за вървеж не може да става и дума, Въпреки че съм я пробвал и на бензин как ще върви и разлика наистина има но мисля че се дължи само на по-високата калоричност на бензина, но проблема е че не мога да кажа какъв точно е разхода в момента на бензин.

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Пон 28 ное 2011 19:55

Тиа карбуратори малко загубена работа пич несе вкарваи вав филми излишно караи си колата нема да стане нова а не е и добре да наливаш пари в нея колкото струва :beer И новите горят спокоино :talk:

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 28 ное 2011 19:59

Що така обобщаваш за карбураторите? По стар български обичай нещо, дето се е развалило и ни създава главоболия непременно е смотано, загубено, тъпо измислено и т.н. :lol: Че те и хубавите работи се развалят, значи по таз логика всичко е скапано в тоя скапан свят :Mr Green Fun

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Пон 28 ное 2011 20:02

stefan4o написа:Що така обобщаваш за карбураторите? По стар български обичай нещо, дето се е развалило и ни създава главоболия непременно е смотано, загубено, тъпо измислено и т.н. :lol: Че те и хубавите работи се развалят, значи по таз логика всичко е скапано в тоя скапан свят :Mr Green Fun

Нека несе заблуждаваме малко :beer ние дасме здрави :drunk

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 28 ное 2011 20:05

Виждам, че няма смисъл да ти обяснявам, като пуснеш тема за моното си там ще ти обясня как седят нещата, с картинки, щото явно не можеш да вденеш за какво ти говоря, ама да сме здрави, както викаш :mrgreen:

Последна промяна от stefan4o на Пон 28 ное 2011 20:08, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пон 28 ное 2011 20:06

Първо я направи да върви и гори нормално на бензин, да има отправна точка.
Не е от компресия, бензинката и издухана да е, не качва разход. Само на масло. :D

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Пон 28 ное 2011 20:09

stefan4o написа:Виждам, че няма смисъл да ти обяснявам, като пуснеш тема за моното си там ще ти обясня как седят нещата, с картинки, щото явно не можеш да вденеш за какво ти говоря, ама да сме здрави, както викаш :mrgreen:

Дано не е скоро :talk: за моното, аз те разбрах хе но ти не разбра :Mr Green Fun

Потребителски аватар
ALiGaToR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ALiGaToR » Вто 29 ное 2011 0:29

Мдаа значи ща не ща ще трябва да отделя 100-тина лева за бензин, че да я настроя и засека. Отделно трябвада намеря и добър майстор на карбуратори, че във Варна като видят Pierburg 2E2 и направо затварят капака и казват, че не могат да помогнат.
А то междудругото остана ли свестен настройчик на карбуратори във Варна, защото вече много малко останаха колите с карбураторите.
А това за разхода на маслото сигурно ли е. То до колкото съм на ясно има компресионни и маслени сегменти. И може да няма компресия но без да гори масло и обратното.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Вто 29 ное 2011 0:38

Да не гори масло и да няма компресия от сегменти - такова животно няма!
Може, ама да не сипваш масло!
:lol:

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Вто 29 ное 2011 9:17

има един малко тъп варянт.сваляш карбуратора и го пращаш в софия да ти го видят дали няма нещо прецакано и да се смени.тука може да се сложи на същия двигател и да се настрои,после го връщаш на твоята кола и би трябвало само да се закачи на един стенд да се видят обороти и центровка на делко.не че това е най-добрия варянт,но във варна ако няма никой другия варянт е да пътуваш до друг град,ама колко време и пари са това ти си знаеш.

Потребителски аватар
ALiGaToR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ALiGaToR » Съб 10 дек 2011 19:10

Малко нова информация по темата. Вчера ми свърши газта. Като изцяло карането беше в градски условия. Странното този път че бутилката си беше напълно празна и по принцип в такива моменти пълни около 28-29 литра. Този път напълни 27 литра и малко отгоре. Верно че е развалена и пълни докато не изключи колонката но все пак предимно пълнеше 29 литра. Така тези 29 литра заредени предния път свършиха за точно 220 километра градско.
Това което много ме озадачи е, че като го сметна това излиза 13,2л/100км разход изцяло в градски условия.
Този разход според баща ми е напълно приемлив.
Е тогава как така става, че смесеният разход е 11л/100км. При около 50% градско и 50% извънградско това излиза, че разхода извън града е от порядъка на 9 литра. Който каквото иска да ми приказва ама това не е нормален разход на това каране. Според мен трябва разхода да е от порядъка на 2 литра надолу поне според писанията на колегите от форума със същите мотори. Но пък тези които споделят за техния разход който е с 2 литра надолу от моя имат и много по добър вървеж със сигурност.
Как мислите дали тези 2 литра отгоре се дължат само на лоша настройка или гаден изпарител? Или пък компресията е изцяло виновна. (за бой съм че още не съм я премерил :dummy: )

Също така като ми свърши газта имах "честа" да покарам 2-3 километра на бензин. Еми какво то нямаше такава пародия. Предните дни ми свърши бензина който беше от доста време в резервоара и си мислех че може да е изветрял и за това да пуши така на бензин и да не работи като хората. Е като свърши отидох до бензиностанцията и налях 8 литра бензин.
Та свърши газта както писах по-нагоре и трябваше да се предвижа на бензин до бензиностанцията.
Още със запалването се започна филма пушеци и работа като на дизел. Това веднага ме накара да отхвърля версията за стария бензин защото и с новия го прави.
Тръгвам и когато подавам много газ колата се изстрелва като побесняла но и отзад във фаровете на колите се вижда че изкарва и доста пушек. Обаче когато подавам по-малко газ колата започва да прекъсва много брутално. Когато позагря съвсем мъничко започна и да губи оборота като прекъсването си остана. След като позагря още малко вече дойде време да влизам в бензиностанцията. Но забелязах, че оборотите се нормализираха малко на около 1000 оборота, прекъсването взе да не е толкова силно, но си остана и се чуваше леко, и пушеците се поизчистиха малко.
Това ме кара да си мисля че има нещо развалено в този карбуратор, но кое е това нещо което регулира колко бензин да пуска. И щом се оправя със загряването то значи е нещо което се регулира само остава това да е някакъв вид смукач но като е студена и когато е топла съм поглеждал в карбуратора и се вижда че клапите си стоят на еднакви позиции.
А тази която трябва да се регулира е горната която играе ролята на смукач. Долната си е дросела. Е, че тази горната единствено тя се регулира от температурата на водата по принцип. Отварял съм я на цяло клапата но промяна никаква не съм забелязал. Остава да има нещо друго което играе ролята на обогатител ама не мога да разбера кое е това нещо.
Ако пък няма обогатител, защо тогава когато е загряла и пушеците ги няма. Защо тогава богатата смес се изгаря по-добре.
Също така реших, че може и тампона под карбуратора да се е спукал и го проверих но той си беше напълно здрав, а и е на 4-5 години не повече.
Маркучите на вакумите съм ги проверил и няма спукани от тях. Остава единствено тази пневмоавтоматика да си прави каквото си иска без оглед на условията в които трябва да сработва, и от това да се ошашква цялата работа на бензин.
Но защо има проблеми и на газ? От всичките шашми накачени на карбуратора единственото нещо което се ползва е дросела. Който единствено и само прави високия оборот когато е студена като бута леко принудително дросела и вдига оборотите на газ на около 2000. Което според мен може би е наложително за работата на студен двигател на бензин.
И последно да попитам дали някой може да сподели на каква цена може да се намерят тези автоматики закачени по карбуратора и от къде. Не ми се рискува с такива втора употреба.

Извинявам се за дългите писания ама и проблема е доста завъртян и комплексен.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 10 дек 2011 20:31

Не разбрах за авт.смукач ли говориш, като казваш автоматики... Нови не зная дали ще ги намериш тези части, поради простата причина, че сме 2011г. Ревизирай си карбуратора и предполагам ще си доволен.
За разхода - всичко е доста относително. 11/100 среден разход не е болка за умиране. Колегите тук дето им горят по 6/100 газ колите спокойно ги прескочи, без да се обиждат... mhihi 13/100 в градски условия не е някакъв ненормален разход, все пак като е студено времето изпарителят загрява по-бавно и респ.разходът е по-висок, особено пък ако караш на къси разстояния из града на студена кола.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”