Голф 3 1.8, 75-Сама се форсира
- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
Re: Голф 3 1.8, 75-Сама се форсира
Откачи плюса за 20 мин и виж как е 

- piter_96
- Автомобил: VW Golf III VW Golf III Variant
- Двигател: AFT 1997 AAM 1994
Откачал съм го. Няма промяна.
Днес взех от автоморга дроселова клапа с плочката и ми я сложи майсторът. Карах я 20-тина километра и за сега не се е появил проблема. Дано да е било от това и да не давам още 50 лв за стъпков мотор.
Днес взех от автоморга дроселова клапа с плочката и ми я сложи майсторът. Карах я 20-тина километра и за сега не се е появил проблема. Дано да е било от това и да не давам още 50 лв за стъпков мотор.

- dontaskdontsay
- Автомобил: Golf III 1.6 1994
- Двигател: ABU
Колеги тези дни ще сменям тампона на моното и искам да сменя и гарнитурите при него.
Не си спомням колко точно бяха гарнитурите в моното (при мен май бяха 3 на брой).
Та тези гарнитурки също са си заминали даже има и счупени.
Някои може ли да ми каже от къде да ги закупя ?
Питах в един магазин за авто части и там ми казаха че и те не знаят от къде да намеря
Търсих в tecdoc но и там не ги намерих.
Не си спомням колко точно бяха гарнитурите в моното (при мен май бяха 3 на брой).
Та тези гарнитурки също са си заминали даже има и счупени.
Някои може ли да ми каже от къде да ги закупя ?
Питах в един магазин за авто части и там ми казаха че и те не знаят от къде да намеря

Търсих в tecdoc но и там не ги намерих.
- piter_96
Пак по темата: След 100-тина км каране пак се появи проблема. Майсторът каза, че и тази дроселова клапа била развалена
. Сега откачихме буксата, която влиза в плочката на дроселовата клапа, за да разберем дали е от дросела или стъпков мотор. Дано да се оправи всичко, че вече не издържам 

-
- Автомобил:
- Двигател:
оправи ли се проблема, че и аз имам абсолютно същия проблем.
- bobi_golfa
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
при мен беше така с 1.4 газ/бензин. на бензин се форсираше сама на газ работеше перфектно.прецака се на газ и карах само на бензин около два дни се форсираше сама и след това се оправи и сега карам само на бензин понеже на газ спря да работи
- piter_96
aleksbelov написа:оправи ли се проблема, че и аз имам абсолютно същия проблем.
Оф, колега ще се побъркам направо вече. Трета дроселова клапа слагам вече (пасатова) и пак го прави проблема. А майстора ми се кълнеше, че е от нея а не от стъпков мотор. Вече три пъти давам пари за закачане на компютър, ама няма и няма грешки. Днес ходих при едно уж доста кадърно майсторче и ми каза, че е от стъпков мотор, ама за да ми даде гаранция, че ще се оправи трябва да смени цялата инжекция. Та сега чакам да ми се обади и ми каже цена за целия ремонт.
П.П Момчето каза, че когато колата се кара на газ бързо се развалят стъпковият мотор и дроселовата клапа.
- bobi_golfa
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
незнам колега но според мене се до питаи до опитен маистор .
- pesho_sl
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: AGR 1998
При мен проблема беше, че като освободя от скорост и оборотите оставаха на 2000. И аз си мислих, че е от потенциометъра свалих го, разглобих го, почистих му пистите (който си бяха като нови) и пак същото. Проблема ми се оправи като си смених температурния датчик. Новия е със синьо пръстенче и си показва точно температурата.
П.П. Колата се кара само на газ вече 8 години и да ти кажа не може от газта да се прецака стъпковия мотор. Не знам какво го е накарало тоя майстор да си мисли така. Не съм инженер и ако греша за това някой да ме поправи.
П.П. Колата се кара само на газ вече 8 години и да ти кажа не може от газта да се прецака стъпковия мотор. Не знам какво го е накарало тоя майстор да си мисли така. Не съм инженер и ако греша за това някой да ме поправи.
- piter_96
На мен майсторът ми каза, че ако е от датчика симптомите са съвсем други: докато е студена не работи добре, а при мен студена си работи ОК. Вече се побърках само майстори, пари на вятъра, нерви, а сега и като е с пасатова дроселова клапа не иска и да върви като преди. Не знам какво да правя вече. Майсторът сега ми се обади, че е намерил инжекция, да се разберем кога да ми я сложи. Ами ако наистина е от датчика? Да дам отново 120+ лв. за инжекция напразно.
-
- Автомобил:
- Двигател:
вчера смених стъпковия мотор на моята със нов /едно приятелче имаше останал от неговия пасат, който имаше подобен проблем и сменяше части на късмет/ и пак същата работа. днес ще пробваме със смяна на тпс-са.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Отиди до най-близкия магазин за авто части и си купи един нов датчик за температурата на антифриза. Датчика поне е евтин и да не е от него няма да съжаляваш, че си го сменил. На моя голф проблема се оказа от него.
- pesho_sl
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: AGR 1998
piter_96 написа:На мен майсторът ми каза, че ако е от датчика симптомите са съвсем други: докато е студена не работи добре, а при мен студена си работи ОК. Вече се побърках само майстори, пари на вятъра, нерви, а сега и като е с пасатова дроселова клапа не иска и да върви като преди. Не знам какво да правя вече. Майсторът сега ми се обади, че е намерил инжекция, да се разберем кога да ми я сложи. Ами ако наистина е от датчика? Да дам отново 120+ лв. за инжекция напразно.
Не ми е правила проблеми докато е студена, но може би защото е работила на газ.
-
- Автомобил:
- Двигател:
днес моята се излекува. почти. оставих новия стъпков мотор и сложих не нов, но засега работещ горе долу добре тпс. прави ми впечатление че понякога като запали държи леко ниски обороти /около 800/ и след няколко секунди ги корегира като пак се чува цъкане на реле в таблото и се усещат няколко много бързи натискания и отпускания на газта. но поне вече не вдига 3500 оборота и не си дава сама газ в движение. работи като часовник като запали. притесняват ме само тези ниски обороти като запали. тва реле като почне да цъка чак фаровете ми примигват
. някой има ли идея защо се получават такива неща.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”