Откачи изпарителя за един ден или просто прищепи маркучите на изпарителя и ще видиш дали има парно ако ли не можеш да прекъснеш тръбата за подгряване на смукателните траби и да свеърйеш последователно изпарителя
Може ли да обяаснисш как се сваля радиаторчето на парното.Аз мисля че несщо се е затлачило защото духа хладко.Проверих как е на голфа на един приятел ,когато е на мах духа направо горещо.Ако можеш помагай че беэ парно не се търпи.
четейки проблема с парното на hristian37 - имам чувството, че аз съм писал ! ...
ето как излекувах моето :
1. сипах от онези препарати за почистване на охладителната система;
2. два пъти наливах и източвах водата ;
3. без да свалям парното му откачих входните и изходни мъркучи, като закачих входния за чешмата ... /излезе бозица/
...е - вече със готов за зимата !
Колега flex опитай както ти казва колегата да промиеш системата , също така ако имаш клапани преди парното ги изхвърли , като ги заместиш с тръбички . Ако и тогава несе оправи вече ще ти казваме как се сваля радиаторчето , но може и клапата топло-студено да е за претапициране , но и до нея се стига трудно .
В крайна сметка свързах изпарителя след термоампулата(което също не е добре) а парното си го свързах както си е заводско и онези дни когато беше студа след 20мин каране в задръстванията се изпотих като го бях включил на 1 и да духа в краката -много е яко -дифузорите не можеха да се пипнат -по силно от това едва ли може да е след това пътувах по магистралата до Пловдив карам с 100 без вентилатор и накрая ми стана лошо от жега и го спрях -доволен съм за сега - явно мръзненето пред блока не е било напразно
oki , но днес не мога да ти пратя снимки диска не е в мен но по касно ще ти пратя . много кофти работа е маха се цялото табло има и 3 болта които се намират от ваншната страна там кадето е моторчето за чистачките. После има още 3 болта по надоло те са за самия кожух на парното там се намира и радиаторчето. а сега и наи кофти история идва ред и на едни щипки които даржат единия ръкав дето идва от вентилатора , одстраняваш ги и там е клапата определяща посоката на постъпващият в/х . Това е една планка от стоманена ламарина покрита е с дунапрен , ако се виждат дупки по нея трябва да се почисти добре и да се закрият- импровизираш. Аз го покрих с две ал.планки сащият размер и ги овлепих с танак дунпрен от външната страна залепих го с прома мн. добре. УСПЕХ. -----!!!!! НАИ НАПРЕД ВИЖ ДАЛИ СА ТИ ГОРЕЩИ И ДВАТА МАРКУЧА , АКО НЕ СА НЕ Е ТУК ПРОБЛЕМА!!!!
относно препаратите за почистване - голяма ГЛУПОСТ!!!!!! КАЗВАМ ГО ЗАЩОТО И АЗ Я НАПРАВИХ 1 МЕСЕЦ ПО КАСНО МИ ИЗБУХНА РАДИАТОРЧЕТО ЗА ПАРНОТО ПО МАГИСТРАЛАТА ,ВСИЧКО СТАНА В МАГЛА И ПАРА -- ЩЯХМЕ ДА СЕ ИЗБИЕМ!!!!!