Същия проблем го имам и аз - придърпване в диапазона на 1900-2000 оборота вече няколко месеца. При шофиране в градски условия е адско дразнещо. На бензин се усеща леко, а на газ (ГИ)- доста повече, особенно при изкачване на балкански път. От време на време като освободя от скорост, оборотите падат до към 500 и след това веднага се вдигат отново на 900. Сутрин на студен двигател държи 1050-1100 оборота, като съвсем лекичко се усещат леки вибрации. Иначе пали от четвърт оборот, както студена, така и топла. Единствено не ми придърпва, ако при ускорението педала на газта е натиснат до край. Тогава си ускорява без да се замисля.
Колата два пъти съм я карал на диагностика при различни диагностици. Първия път излезна само температурен датчик, тъй като понякога стрелката на температурата пада на нула. Втория път при другия диагностик показа грешка 00A301. Казаха ми, че първи цилиндър не работи

През главата ми минават мисли относно вакуумни мъркучи. Възможно ли е да имам някакъв такъв скъсан? На пръв поглед не изглеждат да са скъсани.
Бихте ли ми предложили някаква идея относно прекъсването? И как винаги прекъсва на точно тези обороти? Има ли някой справил се с този дразнещ проблем? Всеко мнение ще ми е от полза.