Замръзнала ръчна

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Miki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Miki » Пон 06 ное 2006 9:22

Не само жилата замръзват - залепват и накладки ;)
и после става весело :lol:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пон 06 ное 2006 10:22

Принципно нямам навика да дърпам ръчната при спиране, освен ако не е на голям наклон. Миналата година обаче, посред зима, реших да я дръпна вечерта.
Резултат: На другата сутрим, при минус 10* аз псувах и разглабях спирачен апарат! А съседите пред блока минаваха за работа и познайте какво са мислили за мен! :screwy
То не, че не е вярно, де, ама...

Потребителски аватар
CyberBlade
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CyberBlade » Пон 06 ное 2006 11:18

Само да добавя - в случай че ви е блокирало колело, единствения начин да го раздвижите (евентуално) е като карате назад (напред само ще си се суркат колелата)

Потребителски аватар
Schwepsi
Автомобил: Golf 4 GTI
Двигател: ARL 2003

Мнениеот Schwepsi » Пон 06 ное 2006 11:40

golfer написа:има лек да не замръзват жилата :wink:

:arrow:

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пон 06 ное 2006 11:53

golfer написа:има лек да не замръзват жилата :wink:

е кажи де.

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Пон 06 ное 2006 12:07

Schwepsi написа:Баце не става дума за заяждане тука все се ФВ маняци и си говорим по проблема защо така , има ли начин да се избегне и всеки излага доводи . идеята е да си помагаме , не винаги всеки е прав или разбира вси4ко.
по принцип за ръчната и зимата го знам , но все ми се щесе да не се примирявам , все има какво да се направи , не че това ми е наи важно в колата и без него не може , ама защо пък да не го ползвам

Ясна е идеята че затова сме тука - да си помагаме, но аз съм почти сигурен че лек в студа затова НЯМА :)
Значи аз съм същия в това отношение не мой ми махнеш ръката оттам като спирам някъде, ама след като миналата зима ходих една сутрин суркайки се на една страна оттогава съм станал внимателен : НЕ ПИПАМ ти казвам като стегне малко студ. И ми е кофти щото дето паркирам пред нас е малко наклон, та се поклащам нарочно преди да сляза като ненормалните да не би случайно голфарата да тръгне на скорост или да прескочи ... ама няма начин :)
А нека Голфер каже ако има лек ще е полезен, но аз си мисля че единствения такъв е ГАРАЖ :)
Поздрави

Потребителски аватар
MamaMy
Автомобил: Galaxy
Двигател: AUY 2003г

Мнениеот MamaMy » Вто 07 ное 2006 0:28

Нема да се плашите колеги. Ще ви светна на един стар и изпитан номер при залепване на накладките от студа. Взимате си една станиолена тръба от тези назъбените дето се разпъват. Викате един приятел или комшия да паркира с аспуха до замръзналото колело. Ръгате му тръбата у аспуха и си обдухвате апарата. Ефекта е учудващо бърз и надежден и почти безопасен. Казвам почти защото винаги има риск неговата кола да гори масло и да се омажете със блажотия. Да не се прилага при работа на газ защото се отделя много влага и може да се влоши положението.

Потребителски аватар
psiho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psiho » Вто 07 ное 2006 1:05

ами то ако са замръзнали накладките става и с чаиник да си залееш барабаните :007: ама ако са жилата да не кажеш да си носим по една газова горелка и да си обдухаме отдоло колата :BBQ ами то си става цяло барбекю ами наздраве :beer

Потребителски аватар
MamaMy
Автомобил: Galaxy
Двигател: AUY 2003г

Мнениеот MamaMy » Вто 07 ное 2006 1:12

Споко. Това става и за жила. Газовете не са толкова горещи за да повредят нещо, докато с горелките не е така. Този номер с чайника е гаден по две причини. Първо, водата която остане в апаратите замръзва още по-лошо когато спреш и второ, ако си излязъл по работа и замръзнеш на центъра едва ли ще си ходиш до къщи за чайник с гореща вода.

Потребителски аватар
psiho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psiho » Вто 07 ное 2006 1:20

аз нямам проблем живея на центара :lol: шегичка . ама е истина аз мисля че след извесно каране барабаните загряват и водата се изпарява :?:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 07 ное 2006 8:53

psiho написа:ами то ако са замръзнали накладките става и с чаиник да си залееш барабаните ...

...ама трябва да си носиш и 2 нови и поне найлонова торбичка, в които да събереш парчетата от старите, които може да се пръсна от рязката температурна разлика! Или айде, спукат.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Вто 07 ное 2006 10:12

паркирам на наклонена улица и без ръчна няма как :x
за колегите в моето положение мога да споделя два начина за измъкване от положението /за сега успешни :)/
1. при тръгване сутрин ако има проблем с ръчната, разклащам колата напред назад с малки и резки движение, много къси, колкото да натоваря барабаните за да отлепят
2. по възможност паркирам плътно до висок бордюр, като колелата се завъртат към него /според наклона наляво или надясно/ и не дърпам ръчната

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Вто 07 ное 2006 13:37

лекуване на блокирала ръчна---пред кафето съм спрял-2 часа сладки приказки, минус 10, тръгвам / с голфа това/ ръца-пръца....стърже накладка на едното колело-обратно в кафето 4 чая и върху барабана и така.... :wink: оттогава избягвам по студовете да я ползвам за повече от 30 минути

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”